En toen had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen
13 mei 2018 Mama 3

En toen had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen

Weet jij nog de keren dat je een positieve zwangerschapstest in je handen had? Vroeg een vriendin onlangs aan mij. Ja natuurlijk dacht ik. Een positieve zwangerschapstest is toch wel een van de dingen in een leven die een enorme verandering aankondigt. 

Positieve zwangerschapstest

Toen ik bij de zwangerschap van mijn zoon een positieve zwangerschapstest in handen had kon ik het gewoon niet geloven. Ik deed er zes en ze lagen allemaal op een rijtje in de badkamer. Toen ik de verloskundige had gebeld voor een afspraak en vertelde dat ik zes testen had gedaan antwoordde zij lachend dat het dan wel duidelijk was. Het waren ook allemaal van die hele duidelijke strepen dus er was eigenlijk geen twijfel meer mogelijk.

Dikke knallende streep

Bij mijn dochter werd ik maar niet ongesteld en was ik al weken ziek. Dat ik zwanger kon zijn wist ik wel maar dat zou wel heel erg snel zijn dus daar ging ik niet vanuit. Totdat ik voor de zekerheid toch maar een test deed. En ja hoor. Dikke knallende streep. En daar was ik op de een of andere manier toch een beetje ondersteboven van. Binnen een maand zwanger is natuurlijk niet zo vanzelfsprekend en vooral heel erg snel. Boven mijn verwachting, maar ik was natuurlijk wel dolblij.

Lees ook: dat is schrikken he nu je zwanger bent

Ik vind het altijd wel bijzonder om aan dit soort momenten terug te denken. Ze lijken zo ontzettend lang geleden maar aan de andere kant is het ook gewoon ontzettend dichtbij. Ik kan nog precies bedenken hoe ik mij voelde en wat ik dacht. Ook de spanning van het idee om een kindje te krijgen. Een levend propje dat daar ergens in mijn buik een mensje wordt. Ja, heel vreemd en tegelijkertijd toch ook weer zo bijzonder. Ik denk dat ik dit over twintig jaar mij nog steeds op dezelfde manier zal herinneren.

Weet jij het nog toen je een positieve zwangerschapstest in handen had? En wat dacht je toen?

Reacties

 • Liset - Beautydagboek

  Ja, dat is zo’n mooi moment! Ik weet beide keren nog goed en was zo ontzettend gelukkig :).
  Onlangs geplaatst door Liset – Beautydagboek: Een magische wereld met de Treacle Moon Wild Cherry Magic

 • Ilse Visscher

  Ja prachtig dat moment! Ik kon ook maar niet geloven. En oooh, ik ben echt zwanger, ech!. Maar dat is gek.. haha. We worden gewoon ouders! Echt bijzonder. Ik dacht er ook meteen aan hoe we het anderen gingen vertellen en dat ik straks ook een mooie buik zou hebben.

  Mooi geschreven en haha na zes keer nog niet geloven, heel herkenbaar!
  Onlangs geplaatst door Ilse Visscher: Blog #21: Ons voedingsschema voor een baby van 5 maanden

 • Felicia

  zo bijzonder moment was dat ik was heel blij en het was ook een gevoel van samen uit onze liefde voor elkaar is een kindje onstaan in mijn buik zo mooi en liedevol idee
  wij hebben nu inmiddels 4 kindjes maar bij elke zwangerschap was het weer bijzonder en heel speciaal
  ik moet alleen wel eerlijk zegen dat ik toen ik erachter kwam zwanger te zijn van ons eerste kindje
  dat het ergens ook een beetje een vreemde periode was want mijn man toen nog vriend
  was nog niet helemaal gescheiden dus dat gaf het een beetje een zenuwachtig raar gevoel er door heen
  maar mijn man had al aan zijn ex vrouw laten weten te willen scheiden dus het moest alleen nog maar op papier geregeld worden maar 4 weken later na mijn test was dat ook geregeld achter de rug en konden wij helemaal geniten van het prachtige nieuws dat er een wondertje van ons samen groeide in mijn buik.
  mijn derde en vierde zwangerschappen zijn nog niet zo erg lang geleden dus die herinner ik mij nog heel goed
  de derde jasmijn is geboren op 24 maart 2016 en ons jongetje op 24 augustus 2017

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv