Eerste hulp bij problemen in de tuin! ( 5x probleemoplossers)
24 mei 2019 Lifestyle 2

Eerste hulp bij problemen in de tuin! ( 5x probleemoplossers)

Zodra de zon begint te schijnen, wil ik alles in de tuin helemaal in orde hebben. Nu hebben wij geen grote tuin, maar een tuin is een tuin en die moet gewoon netjes zijn. Zoals de meesten met een tuin zullen herkennen, kunnen zich er ook wat problemen in de tuin voor doen. In dit artikel: eerste hulp bij problemen in de tuin. Ik zal de meest voorkomende problemen in dit artikel benoemen, plus natuurlijk de oplossingen! Lees je mee?

Groene aanslag in de tuin

Na de winter komt het veel voor dat er een groene aanslag op de tegels in de tuin zit. Het lijkt een hele klus om te verwijderen, maar dit kan best meevallen. Een manier om de groene aanslag te verwijderen is om eerst het gehele terras goed schoon te vegen. Hierna kan je een plantenspuit vullen met water en een deel schoonmaakazijn. Sproei de tegels hier goed mee in, en laat het een aantal dagen intrekken. Hierna weer goed schoon borstelen, en de groene aanslag is verdwenen.

Mieren in de tuin

Mijn frustratie nummer 1 in de zomer: mieren in de tuin. Wanneer ik namelijk mieren in de tuin heb, lopen ze vaak binnen no-time mijn keuken in. Dit vind ik zo ontzettend vies en ik doe er dan ook alles aan om deze mieren dan ook zo snel mogelijk te bestrijden. Zelf maak ik altijd gebruik van mierenlokdoosjes. De tegen mieren lokdoos van Pokon heb ik alvast in huis voor aankomende zomer. Ik dacht overigens altijd dat de mieren het loodje legden in het doosje zelf. Ik las alleen op de achterkant van de lokdoosjes dat de mieren de gel uit het doosje meenemen naar het nest om de mieren daarmee te voeden. Na het eten van de gel zullen de mieren in het nest sterven.

Onkruid tussen tegels

Ook nog zoiets. Ik zal nooit vergeten hoe ik elke zomer dat ellendige onkruid tussen de tegels zat te halen. Vreselijk. Wij hebben daarom op gegeven moment de hele tuin omgegooid en er andere tegels in gelegd. Voor degenen die nog wel last hebben van onkruid tussen de tegels, heb ik wel een handige tip. Onkruid tussen de tegels zal namelijk sterven door hier kokend water overheen te gieten. Na een eerste keer kokend water zal de plant afsterven, maar de wortel nog niet. Om ook de wortel te laten afsterven zou je dit drie tot zes keer moeten herhalen. Kijk wel uit dat het kokend water niet bij je andere planten terecht komt, omdat deze dan ook dood kunnen gaan. Onkruid tussen tegels verwijderen door kokend water is niet milieubelastend en ook een goedkope manier.

Opbergruimte in de tuin

Vooral wanneer je, zoals in mijn geval, ook kinderen hebt, zal je al snel merken dat er ruimte te kort is in de tuin om alles netjes op te ruimen. Óf, de ruimte is er wel, maar er is niet echt een plek. Wat ik zelf nog heel graag wil is een waterdichte opbergkist waar speelgoed, maar ook andere tuinartikelen in opgeborgen kunnen worden. Ik zal onlangs ook hele leuke tafels met daarin opbergruimte, wat mij betreft heel erg handig!

Slakken in de tuin

Ik zal nooit vergeten dat ik met mijn blote voet zo in een slak trapte. Wat verschrikkelijk! De laatste jaren merk ik dat er in onze tuin steeds meer slakken zijn. Vreselijk, en ik wil er ook zo snel mogelijk vanaf. Ik las trouwens onlangs dat een slak met gemak 600 eitjes per jaar legt, ik moet er toch niet aan denken dat al die eitjes bij mij in de tuin liggen 😉 Pokon tegen slakken korrels helpen mij om slakken tegen te gaan. Nadat de slak de korrel binnen heeft gekregen, zal hij zich terugtrekken in hun schuilplaats, en daar sterven ze. Deze korrels zijn veilig voor mens en dier. Nog een tip is om regelmatig de tuin te schoffelen, slakken houden niet van ruwe ondergronden, en zullen daardoor wegblijven.

Hebben jullie nog handige tips tegen problemen in de tuin? Laat het weten in de comments, ik ben benieuwd!

Reacties

 • Naomi

  Waaah, op een slak gaan staan is echt m’n grootste nachtmerrie waarvan ik hoop dat die nooit werkelijkheid wordt! En dat van die mierenlokdozen wist ik dus niet. Ik heb ze alweer in de gang lopen (ja, ze waren er al in april) en heb alweer een doosje staan. Ik verbaas me er dus alleen altijd over dat ik geen mieren in dat doosje vind. Maar die liggen dus dood ergens anders….Weer wat geleerd.
  Onlangs geplaatst door Naomi: De hypochonder en het verstand

 • Denise

  Hoi Saskia,

  Ik ben zelf erg dol op natuurazijn tegen onkruid. De meningen of dit belastend is voor ’t milieu zijn hierover verdeeld maar ik denk dat ’t nog altijd beter is als een chemisch goedje.
  Liefs Denise

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv