Een nieuwe studie?
12 mrt 2019 Lifestyle Mama 7

Een nieuwe studie?

Van de week zat ik in de auto en hoorde ik een reclame over studeren. Het deed mij denken aan jaren geleden dat ik vol ideeën zat om te studeren. Wanneer je er een beetje in verdiept zijn er zo veel leuke beroepen om uit te kiezen. En eigenlijk, kriebelt het soms nog steeds. 

Zoals de meesten die mij volgen inmiddels wel weten, heb ik de HBO-v gedaan. Ik ben nog steeds zo blij dat ik deze studie heb mogen doen. Het heeft mij zo veel geleerd. Het heeft mij niet alleen geleerd hoe te handelen in mijn beroep, maar het heeft mij ook heel veel over mijzelf geleerd.

Verder studeren

Ik weet nog dat toen ik afstudeerde, ik genoeg plannen had om verder te studeren. Er was zo veel mogelijk. In principe was mijn idee om verder te gaan studeren aan de universiteit. En toen kwamen er kinderen haha. En in eerste instantie had ik nog het ideaal om mij in te gaan schrijven voor een studie na de bevalling. Maar ik moet zeggen: na de bevalling van mijn eerste was ik met heel veel bezig, alleen niet met studeren. Die studie kwam er dus niet.

Over een paar maanden gaat mijn jongste naar school. Dit betekent voor mij dat ik heel veel vrije tijd zal hebben. Steeds vaker denk ik erover na hoe ik deze zou willen besteden. Heel lang dacht ik dat ik gewoon door zou gaan met bloggen en mij verder zou willen ontwikkelen in het vloggen. Alleen, heel soms denk ik er ook weleens aan om bijvoorbeeld verder te studeren.

Werken in de zorg

Ja, ik zou weer aan de slag kunnen als wijkverpleegkundige. Alleen ik denk niet dat ik dit nog wil. Ook al mis ik het weleens en ligt mijn hart nog steeds in de zorg. Wanneer ik terug zou willen keren in de zorg zou ik toch kiezen om verder te gaan studeren. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar post HBO opleidingen, duren deze helemaal niet zo lang. Een jaar, tot anderhalf jaar. Dat moet toch te doen zijn met twee kinderen die naar school gaan. Aan de andere kant: wanneer ik zou kiezen om weer te gaan studeren, zou dit wel betekenen dat ik het bloggen en het vloggen zal moeten opgeven.

Wat ik zou studeren als ik zou mogen kiezen? Een studie psychologie lijkt mij heel gaaf, maar dat doe ik mijzelf niet meer aan. Daar ben ik nu gewoon te oud voor haha om al die jaren nog te studeren. Het ligt voor mij meer voor de hand liggend om te kiezen voor een Post HBO opleiding. Praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk bijvoorbeeld. Alleen, wat een geld wanneer je dit vergelijkt met andere studies met dezelfde duur (€ 8000,–).

Ik ga mij de komende tijd eens verder oriënteren. Denken jullie er weleens aan om verder te studeren? En wat zou je dan kiezen voor studie?

Reacties

 • Naomi

  Wow, dat zou ik echt dapper vinden als je weer zou gaan studeren. Ik zou wel heel graag totaal ander werk doen, maar ik heb een enorme hekel aan alles wat komt kijken bij studeren, dus eh… Ik vind het behoorlijk ingewikkeld. Ik ben benieuwd wat voor keuze je gaat maken. Uiteindelijk moet je volgens mij doen waar je het meest gelukkig van wordt.
  Onlangs geplaatst door Naomi: Christen en depressief

 • Linda

  Toevallig dat ik het er met mijn man over had een paar dagen terug.. “eigenlijk zou ik wel heel wat anders willen doen”.. maar wat??.. dat is bij mij de vraag.. ik heb ook nog even tijd om er over na te denken.. ik ben nu 30 weken zwanger van de tweede dus haast heeft het niet.. en ik heb ook een mooi diploma als “Pedagogisch medewerker kinderopvang”.. alleen denk ik er ook aan een hele andere richting te kiezen😊

 • Son

  Heel pittig, maar zeker aan te raden. Ik ben 28 jaar en heb 2 kinderen (jongetje van 4, meisje van 2) en de 3e is opkomst (37w zwanger). Ik heb niet zo heel lang geleden de studie Geneeskunde afgerond.. de studie van mn dromen! Studeren en coschappen lopen (gelukkig wel deeltijd) was heel zwaar naast de zorg van 2 kleintjes maar zeker niet onmogelijk :). Ben benieuwd naar wat je gaat doen!

  • Saskia

   Wauw! Zo gaaf dat je dit hebt kunnen doen. Was ook altijd een wens van mij, maar is gewoon niet haalbaar. Succes met de laatste loodjes, liefs

 • Mommyvan3

  Zeker niet onmogelijk! Ik ben naast mama van 3 kindjes (4 jaar, 2 jaar, en 9 maanden) ook studente rechten. Zit nu in mijn laatste jaar, master. Het is wel behoorlijk zwaar hoor en zeker niet altijd even leuk. Maar uiteindelijk ben ik toch wel blij dat ik heb doorgezet. Maar hierna wil ik zeker niet meer verder studeren haha ik heb er een beetje genoeg van.

 • Candice

  Ja daar denk ik zeker over na. Ook mijn jongste gaat dit jaar naar school. Werk zelf in het brandwondencentrum en zit er aan te denken om de kinder aantekeningen te doen of HBO-V. Maar schoonheidsspecialiste lijkt me ook super leuk. Dus tja ik ben er ook nog niet helemaal over uit. En het lijkt me ergens ook wel heerlijk om niks te moeten wanneer de jongste op school zit… keuzes keuzes keuzes 🙂

 • Marit

  Hier een praktijkondersteuner bij een huisarts!! Met hbo-v gaat deze studie gewoon hartstikke goed lukken. Ik werkte al bij een huisartsenpraktijk dus hoefde de studie gelukkig niet zelf te betalen!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv