Review: Dyson Pure Hot + Cool Luchtreiniger
20 jan 2017 Lifestyle 4

Review: Dyson Pure Hot + Cool Luchtreiniger

De Dyson Pure Hot + Cool Luchtreiniger is niet alleen een apparaat met een prachtig design, maar ook nog eens heel multifunctioneel en voor verschillende doeleinden te gebruiken. Wij hebben dit product uitgebreid aan een test onderworpen en ik deel  vandaag onze mening.

Als Vincent en ik iets gemeen hebben dan is een van die dingen misschien wel onze allergie voor huisstofmijt. Dit is iets dat wij altijd al hebben gehad en er ook zo veel mogelijk rekening mee proberen te houden in ons huishouden. Niets is zo vervelend als de hele dag niezen en met tranende  ogen rondlopen. Dat wij de Dyson Pure Hot + Cool Luchtreiniger mochten testen kwam dan eigenlijk ook wel ontzettend goed uit!

Dyson stofzuiger

Onze eerste kennismaking met Dyson was toen wij de Dyson DC45 Up Top kochten. Dat Dyson bekend staat om fijne draadloze stofzuigers wisten wij al lang, en wij wilden dit nu toch ook eens zelf uitproberen. Inmiddels ben ik zo gewend aan deze stofzuiger dat ik nooit meer anders wil. Mocht hij er ooit mee ophouden ren ik diezelfde dag nog naar de winkel om een nieuwe aan te schaffen. Mocht je nieuwsgierig zijn waarom ik zo dol ben op deze stofzuiger lees dan het artikel voor en nadelen van een Dyson stofzuiger.

Dyson luchtreiniger

Dyson Pure Hot + Cool Luchtreiniger

Nu weer even terug naar de Dyson Pure Hot + Cool Luchtreiniger. Want waarom is dit apparaat nu eigenlijk zo bijzonder? En wat belooft het eigenlijk? Wat ik zelf bijzonder aan dit apparaat vind is dat het 99,95% van de allergene en verontreinigde stoffen verwijderd. Hierbij kan je denken aan pollen en bacterieen zo klein als 0,1 micrometer. Deze luchtreiniger belooft het hele jaar door de lucht in huis te reinigen en kan ook nog eens het huis verwarmen en verkoelen. De Dyson Pure Hot + Cool Luchtreiniger heeft een handige afstandsbediening die makkelijk te bedienen is. De afstandsbediening kan bevestigd worden aan het apparaat door middel van een magneet, ideaal om zo een rondslingerende afstandsbediening te voorkomen. En last but not least: het product is zeer kindvriendelijk doordat het geen bladen of roosters bevat.

Dyson Link App

Dyson Link

Dyson Link

Naast al het bovenstaande kan er ook een app worden gedownload waarmee het apparaat overal ter wereld op afstand bediend kan worden (het apparaat kan verbonden worden op het wifi netwerk). Zo kan op afstand de ventilator ingesteld worden, en kan er ook op afstand de gewenste luchtkwaliteit worden ingesteld en gecontroleerd. Ook kan de ventilator zichzelf uitschakelen door middel van de timer.

Hoe werkt de Dyson Luchtreiniger

Het installeren van het apparaat heb ik overgelaten aan Vincent. Volgens hem had ik het overigens gemakkelijk zelf gekund maar voor de zekerheid laat ik dit soort dingen gewoon het liefste aan hem over. De Dyson luchtreiniger is een apparaat wat continue de luchtkwaliteit zal meten. Wanneer de lucht verontreinigd is door bijvoorbeeld pollen of wanneer je aan het koken bent, zal deze aanschieten en de lucht reinigen. Het apparaat kiest zelf de stand waarmee hij reinigt. In de app die ik hierboven benoemde kan je gemakkelijk door middel van de statistiek zien wanneer de lucht verontreinigd is en wanneer het weer schoon is.

Naast dit alles kan het apparaat ook nog eens het huis verwarmen of verkoelen. Vooral nu in de winter vind ik het heerlijk om in de ochtend even snel het apparaat aan te zetten. De warmte die het verspreidt vind ik erg aangenaam. De verkoelende functie hebben wij nog niet kunnen uitproberen maar daar gaan wij aankomende zomer vast veel plezier van beleven.

Dyson Pure afstandsbediening

Ervaring Dyson Pure Hot + Cool Luchtreiniger

Zoals ik in het begin van mijn review al aangaf is het design van Dyson alleen al iets dat mij en mijn man heel erg aanspreekt. Het is een design dat mooi in elk interieur zal staan en daarnaast gewoon heel erg stijlvol oogt.

Naast dat het design ons heel erg aanspreekt was het voor ons heel erg van belang wat het apparaat zou doen. Zou het daadwerkelijk helpen en de lucht reinigen? Zouden wij werkelijk minder last van onze allergie krijgen?  Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit helemaal in het begin van het gebruik van de luchtreiniger heel moeilijk vond om te beoordelen. Hoe langer wij het apparaat nu in gebruik hebben hoe meer ik merk hoe onmisbaar het voor ons is. Een voorbeeld: wanneer ik het bed verschoon schiet het apparaat direct aan. En dat is niet zo gek als ik mij bedenk wat er allemaal voor een stof, dode huidcellen en noem het maar op, in een hoeslaken en dekbed moet zitten. Wat ik zelfs merk is dat ik geen last van niesbuien krijg, maar dat de lucht op een effectieve manier gereinigd wordt.

Daarnaast gaf ik al aan dat ik de warmte die het apparaat verspreidt wanneer je deze functie aanzet, heel erg fijn vindt. Veel verwarmende apparaten geven een hele benauwde warme lucht af. Dat is bij dit apparaat het tegenovergestelde. De warmte is heel aangenaam en gewoon echt prettig. Wij kunnen niet wachten om aankomende zomer de verkoelende functie te kunnen uitproberen en gebruiken.

Wat ik ook nog belangrijk vind om te benoemen is dat het apparaat zeer gemakkelijk is schoon te maken. Binnen no time heb je de Dyson stofvrij. De app geeft aan wanneer het filter vervangen moet worden.

Dyson Pure Hot + Cool

Is het een aanrader?

Wat ons betreft wel. Nee, het is niet goedkoop. Alleen als ik mij bedenk hoeveel ellende aan allergieën het ons scheelt, en hoeveel plezier wij er al hebben gehad in de vier maanden dat het bij ons in huis staat, vind ik het dit geld meer dan waard. Zijn er dan helemaal geen nadelen? Het enige nadeel wat ik momenteel ervaar is dat ik om het hele huis “schoon” te houden ik meerdere apparaten zou moeten aanschaffen. Of dat ik bijvoorbeeld zo nu en dan het apparaat in huis moet verplaatsen om een kamer te kunnen voorzien van gereinigde lucht. Maar als dat het enige is ;). In het bijzonder kan ik de Dyson Pure Hot + Cool Luchtreiniger aanraden aan mensen met allergieën zoals bijvoorbeeld die voor huisstofmijt of mensen met hooikoorts. Ook voor mensen met luchtwegproblemen is dit apparaat aan te raden.

De Dyson luchtreiniger kost € 599,– en is onder andere te koop bij Bol.com

Heb jij last van allergieën? Zo ja, heb jij al eens een luchtreiniger geprobeerd?

samenwerking

Reacties

 • Jenny

  Hoi Saskia, gebruikt zo’n ding veel stroom?
  Groetjes Jenny

 • bianca schrijft

  Al jaren ben ik zo verliefd op de producten van Dyson, maar mijn portemonnee zou me vermoorden. Dat is het enige jammere eraan. Ja, het is dan misschien 100% het geld waard, maar je moet het geld wel hebben. Mocht ik ooit geld over hebben dan zijn er 2 dingen die ik zou kopen, die stofzuiger waar je nu zoveel reclame van ziet en de ventilator (de grote staande) dat is gewoon een plaatje om te zien.
  Onlangs geplaatst door bianca schrijft: Een boek voor bij de koffie of thee #27: Dumplin

 • Edith Sofia

  Oeh klinkt heel erg fijn! Wel prijzig…
  Onlangs geplaatst door Edith Sofia: The Ritual of Ayurveda by Rituals

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv