Kletsen dreumes 17 maanden
28 feb 2019 Kinderen Mama 4

Kletsen dreumes 17 maanden

Het is al een tijdje geleden dat ik wat geschreven heb. Heel eerlijk gezegd vergeet ik het gewoon steeds. Ik vroeg aan Saskia of ze nog leuke ideeën had waar ik over kan schrijven. Een kletsartikel is natuurlijk altijd goed. Ik klets jullie daarom helemaal bij over mijn dreumes. 

Dreumes 17 maanden

Mijn zoontje Jason is inmiddels bijna 17 maanden oud: de tijd vliegt echt voorbij!! Jason is een heel vrolijk mannetje, lief, zorgzaam en behulpzaam. Wat mij opvalt is dat Jason altijd wil helpen wanneer ik ergens mee bezig ben.

Wanneer ik de vaatwasser open trek komt hij gillend de keuken in. Hij helpt mee de onderste lade uit de vaatwasser open te trekken en haalt dingen eruit en geeft het aan mij. Dit gebeurt ook wanneer ik de was aan het opvouwen ben. Hij haalt dingen eruit en legt het bij mij op schoot.

Uitproberen

Mijn vriend en ik merken allebei dat Jason ons echt aan het uitproberen is. Hij weet dondersgoed dat bepaalde dingen niet mogen. Wanneer er nee wordt gezegd op iets wat niet mag en ik me even omdraai, weet hij niet hoe snel hij weer datgene moet gaan doen. En dat terwijl hij met een schuin oog naar me kijkt….Wanneer ik hem dan ergens op betrap gaat hij lachen en rent hij snel weg.

Waar ik heel blij mee ben is dat hij net na z’n eerste verjaardag kon lopen. Dit maakte bepaalde dingen veel makkelijker. Ik hoef hem niet steeds te tillen van het huis naar de auto, ik zet hem neer en hij wandelt zelf richting de auto. Hij vind buiten wandelen heerlijk. Wanneer het droog is probeer ik altijd even een blokje om te lopen met hem.

Zwaaien

Alle auto’s die voorbij rijden gaat hij even voor stoppen om naar ze te zwaaien. Super lief! En wanneer sommige terug zwaaien, giert hij het uit van plezier. Hij is gek op dieren, helaas vindt onze kat dat iets minder haha. Hij aait haar vaak zachtjes en op zich laat ze dit ook wel toe. Totdat hij te enthousiast wordt en gaat gillen, dan sprint ze weg. Hij hoort de vogeltjes buiten fluiten en dan zie je hem ook aandachtig luisteren en wijzen.

Ik vind het heel schattig om te zien hoeveel dingen hij al snapt en begrijpt. Met name dingetjes zoals: pak je schoenen uit de gang, geef papa een kus voor het slapen gaan.

Gelukkig hebben wij er een lekker ritme erin zitten. Hij wordt in de ochtend vaak tussen 7 en 8 uur wakker. Hij doet in de middag een slaapje van ongeveer 2-3 uur. En in de avond ligt hij weer in bed tussen 19:00-20:00uur.

Zijn er hier onder de lezers ook mama’s met dreumesen? En herkennen jullie wat ik vertel? Laat het achter in de comments, ik ben heel erg benieuwd!

Over Stephanie van der Wal

Stephanie, 30 jaar, woont samen met Job, en samen werden zij op 5 oktober 2017 voor het eerst ouders van Jason! Stephanie neemt je mee in de wereld van haar eerste zwangerschap, het moederschap, en alles wat hierbij komt kijken. Je kan hier op Twinkelbella regelmatig een update van haar verwachten.

Reacties

 • Ilse Visscher

  Heeeeel herkenbaar! Hahaha. Alleen bij de vaatwasser wilt hij graag alles op de grond leggen.. gevolg: naja maar niet laten doen dus. Lars is nu 14 maanden en ook zo’n ondeugd. Dat ondeugend zijn en met een schuin oog naar je kijken is hier de orde van de dag! Te grappig. Genieten van onze dreumessen! Leuk en herkenbaar geschreven dus!
  Onlangs geplaatst door Ilse Visscher: Het meisje met de rode haarband

 • Kim

  Zo leuk! En herkenbaar. Hier een dreumes van 14 maanden. Eentje die heel goed weet wat hij wil, maar dat nog niet altijd even duidelijk kan maken. die heel ondeugend kan zijn, maar als je hem dan ergens bij weg haalt (de tv bijvoorbeeld die vaak als trommel dienst doet) doet alsof de wereld vergaat. die dol is op knuffelen. die altijd lacht en mij (en anderen) altijd aan het lachen maakt. 💙

 • Felicia

  ons knulletje wordt 24 augustus 2 jaar en zwaait ook naar mensen als we weggaan bijvoorbeeld weg bij de huisarts dag zegt hij dan en zwaait hij zegt mama papa daar de naam van zijn oudste zus Yara zo lief hij doet mij na als ik haar roep roept hij ook heel hard mee haha
  hij is wel gauw gefrustreert als iets hem niet lukt het moet hem lukken zo schattig
  hij is gek op de mobiel hij pakt de mobiel en klikt al youtube aan als zijn zusjes de mobiel pakken dan laat hij flink van zich horen dan word hij een beetje driftig hij is ontzettend engergiek maar ook gek op tv kijken bumba en zeppelin kindernet kan hij heerlijk mee zoet zijn. hij heeft nog geen vaccinaties gehat wil ik bewust pas na 2 jaar maar we gaan wel voor het meten en wegen naar het cb en hij is snel in zijn ontwikkeling.

 • Felicia

  je schrijft in je stukje over uitproberen ik hoor vaker moeders dit zegen maar persoonlijk vind ik dat negatief klinken mijn knulletje zit ook constant aan de plant met aarde even een voorbeeld ik zeg dan geen nee maar leid hem af met een liedje op mijn mobiel dat werkt het beste bij kleine kindjes . plus het is niet zo zeer dat ze ons uitproberen en donders goed weten dat iets niet mag maar eerder dat ze het super interessant vinden en dingetjes ontdekken hoort bij de ontwikkeling en een dreumes en peuter hebben herhaling nodig het blijft niet lang hangen in hun brein dat is niet mag. verder haal ik gewoon de dingen weg waar ik liever niet van heb dat hij er aan zit en leid hem af.
  ik heb zelf 4 kinderen en bij alle 4 zo gedaan. geen kritiek maar wilde ik toch even delen 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv