Dit is het verschil tussen parfum en eau de toilette
23 jan 2023 Beauty 0

Dit is het verschil tussen parfum en eau de toilette

We willen allemaal lekker ruiken, of we nu ’s morgens een geparfumeerde lotion gebruiken, een beetje parfum opdoen voordat we het huis verlaten, of later op de dag wat eau de toilette opdoen. We zijn geprogrammeerd om aangename geuren aantrekkelijk te vinden en daarom dragen we graag geur en besteden we extra aandacht aan onze hygiëne.

Er zijn vele redenen waarom we dit doen. Het kan ons een gevoel van vertrouwen geven om ons goed te voelen over hoe we eruit zien en ruiken. Ken je het verschil tussen parfum en eau de toilette? Ze lijken misschien op elkaar, maar er zijn duidelijke verschillen tussen deze twee populaire geuren. Laten we drie belangrijke verschillen tussen parfum en eau de toilette onderzoeken, zodat je de geur kunt kiezen die bij je past!

Concentratieniveaus Een van de belangrijkste verschillen tussen parfum dames en eau de toilette is het concentratieniveau. Een parfum heeft een hogere concentratie aan geuroliën dan een eau de toilette, wat betekent dat het langer meegaat en sterker ruikt. Parfums kunnen echter vrij duur zijn door de grote hoeveelheid olie die bij de productie wordt gebruikt. Een eau de toilette daarentegen is minder duur omdat het een lagere concentratie geurige oliën bevat. Het gaat misschien niet zo lang mee als een parfum, maar qua prijs krijg je meer waar voor je geld.

Alcoholgehalte

Een ander groot verschil tussen deze twee geuren is het alcoholgehalte. De meeste parfums bevatten tot 20% alcohol, terwijl een eau de toilette slechts zo’n 5-15% bevat. Dit betekent dat parfums over het algemeen sneller verdampen dan een eau de toilette, waardoor een sterkere geur gedurende een kortere periode achterblijft. Anderzijds blijft een eau de toilette langer hangen door het lagere alcoholgehalte.

Sterkte van de geur

Een van de belangrijkste verschillen tussen deze twee soorten geuren ligt tenslotte in hun geursterkte. Een parfum heeft een veel diepere en intense geur vergeleken met een eau de toilette die meestal lichtere noten heeft die gevoelens van frisheid of zoetheid oproepen. Dit hangt natuurlijk allemaal af van persoonlijke voorkeur – sommige mensen geven de voorkeur aan sterke geuren, terwijl anderen kiezen voor lichtere!

Zoals je ziet zijn er veel verschillen tussen parfum en eau de toilette – van hun concentratieniveau tot hun alcoholgehalte tot hun geursterkte! Dus als je op zoek bent naar een speciale geur, zorg er dan voor dat je al deze factoren in overweging neemt voordat je je aankoop doet. Met de juiste geur op sleeptouw ruik je in een mum van tijd heerlijk!

Draag jij liever een parfum of een eau de toilette?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.