Persoonlijk: dingen die ik nog niet eerder deelde
6 mrt 2018 Persoonlijk 10

Persoonlijk: dingen die ik nog niet eerder deelde

Het is weer eens tijd om wat dingen met jullie te delen die ik nog niet eerder gedeeld heb! Onlangs bedacht ik mij dat er nog wel wat punten zijn die ik niet eerder heb gedeeld. Vrij persoonlijk maar juist daarom wel leuk om meer over te vertellen. Lees je mee?

Ik kan niet tegen prikkels

Iets waar ik mij steeds meer bewust van ben is dat ik ontzettend slecht tegen prikkels kan. Dit is altijd al geweest, alleen sinds ik moeder ben geworden is dit nog net een stukje erger. Kinderen geven namelijk heel erg veel prikkels af. Denk aan harde geluiden, veel bewegen etc. Voor anderen misschien prima om mee om te gaan, maar voor mij kan dit echt voor knallende koppijn zorgen. En eigenlijk heb ik het vermoeden dat hoe ouder ik word, hoe erger het wordt. Tips zijn welkom haha 😉

Hoe oud je bent? Geen idee!

Iets wat altijd ontzettend ongeïnteresseerd overkomt is het feit dat ik heel erg slecht ben met cijfers. Ik onthoud ze niet, ik draai ze om, zie ze verkeerd en noem het maar op. Vraag mij dan ook niet wanneer mijn ouders jarig zijn (ik vergeet van mijn moeder altijd of ze nou de 30e of 31e jarig is) of hoe oud ze zijn. Ik heb namelijk echt geen idee. Dat betekent niet dat ik niet van ze houd, maar ik weet het gewoon niet.

De nekjes van mijn kinderen

Oh de nekjes van mijn kinderen. Ik zat het laatst eens in een groep te vertellen, en werd nogal vreemd aangekeken. Maar: die nekjes van mijn kinderen daar kan ik dus wel úren met mijn neus in zitten. Ik vind die nekjes dus echt gewoon zó ontzettend lief. Ben ik de enige of zijn er nog meer mama’s?

Ik wilde dirigent worden

Iets wat ik ook nooit heb verteld is dat ik vroeger dirigent wilde worden. Ik kom uit een hele muzikale familie en mijn vader is heel muzikaal. Het leek mij altijd zo tof om een orkest te begeleiden. Het is me overigens niet gelukt (haha) en ik heb er ook nooit poging toe gedaan. Simpelweg omdat ik helaas niet de muzikale genen geërfd heb.

Zo. Tot zover! Wil jij ook iets delen in de comments wat maar weinig mensen van jou weten?

Reacties

 • Stefanie

  Haha.. verjaardagen en leeftijden ben ik ook slecht in. Klinkt idd heel ongeïnteresseerd..maar ben der gewoon niet goed in.

 • Aneta

  De leeftijden onthouden ben ik ook zeer slecht in. Zo zit ik er altijd naast als ik een leeftijd of jaartal moet vertellen. Ja en dan die prikkels. Heel herkenbaar, vooral gegil kan ik niet goed tegen. Mijn tip: naar buiten! Thuis komen prikkels eerder binnen dan buiten in de open lucht.
  Onlangs geplaatst door Aneta: Hoe kun je besparen op boodschappen?

 • Iris

  Wat grappig dat je dirigent wilde worden, dat hoor je niet vaak. Ik kan heel slecht namen onthouden; ik moet iemand echt lang kennen en vaak zien om het probleemloos te onthouden. Gezichten kan ik daarentegen meteen opslaan.

 • Rachel

  Ooh, de nekjes van kinderen zijn toch fantastisch. Vooral als het nekkie wat sterker wordt en ze een lang nekje krijgen. Heerlijk!
  Wat betreft cijfers ben ik ook heel slecht. Ik ben blij dat mijn kinderen zijn geboren op 6-6 en 11-11 😅
  Onlangs geplaatst door Rachel: Weekly Diary #27 – Winter Wonderland

 • Rory

  Leuke wetenswaardigheden 😉 Ik heb het weer heel anders. Ik kan mij nog herinneren – al is het soms twintig jaar terug – wat ik (of iemand anders) droeg bij of tijdens een bepaalde gebeurtenis. Ik ben heel goed in gezichten. Waar H. soms vraagt: “Wie was dat?” en ik zeg: “Onze buurman” (echt gebeurd) herken ik feilloos anderen, zelfs of juist in een heel andere context. Ik denk net zolang door totdat ik het weet.
  Onlangs geplaatst door Rory: Taboe #12 Mama heeft hoofdluis en neten, deel 2

 • Marieke

  Haha ik heb dat met de wangetjes. Heerlijk om mijn neus erin te drukken en kusjes te geven. Ze zijn zo heerlijk zacht. En dat van die prikkels herken ik wel… Zeker na mijn zwangerschap. Grote groepen of een ruimte met veel mensen, ik kan het niet meer zo goed hebben 🙄

 • Hilde

  Ah niet tegen prikkels kunnen heb ik ook, dood moe wordt ik er weleens van.
  Ik raak in de stress als ik teveel ‘moet’, dus verjaardagen en andere verplichtingen, daar kan ik zo tegen op zien. (dat je dan ook moet kletsen en sociaal moet doen enzo)
  Die leeftijden herken ik ook erg goed… dat vind ik zo slecht van mezelf als ik dan moet opzoeken wanneer mijn nichtje ook al weer geboren is afgelopen juni … 😛

 • Maud

  Die nekjea inderdaad!! 😍
  Onlangs geplaatst door Maud: Weekendje weg: Landal Esonstad in Anjum + dagje Schiermonnikoog

 • Cleo

  eerste 2 punten alsof ik het geschreven heb

  (HSP persoon, Google voor tips ) prikkels zo laag mogelijk houden , blokken. zn oordoppen zonnebril

 • Felicia

  wat ontzetrend leuk om te lezen
  zelf herken ik dat stukje heel erg ik kan namelijk ook niet tegen prikkels van harde geluiden en met 4 kinderen valt dat ook niet mee word het erger 😂
  maar de oudste twee spelen hier elke dag wel buiten en dan scheelt het
  en de jongste twee van bijna 2 en 6 maanden tja
  jasmijn van bijna 2 geef ik mijn mobiel of zet baby tv aan meestal bijde dan is ze stukken rustiger en heb ik dus minder last van de prikkels
  verder kijkt mijn man tv met een koptelefoon omdat als ik slapen ga echt niet tegen zijn harde tv kan .

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv