Dingen die ik echt nóóit zou doen (of toch wel)
4 jul 2018 Lifestyle Mama 3

Dingen die ik echt nóóit zou doen (of toch wel)

Hoe ouder ik word hoe meer ik mij er op betrap dat ik toch dingen ga doen waarvan ik jaren geleden zou zeggen dat ik dit echt nooit zou doen. Nieuwsgierig naar welke dingen dit zijn? 

Vegetarisch eten

Echt hoor, als je mij een jaar geleden had gezegd dat ik vegetarisch zou gaan eten dan weet ik zeker dat ik je nooit geloofd had. Ik ben dol op eten en op vlees en kon mij echt niet indenken dat ik dit vlees zou gaan vervangen voor vleesvervangers. Inmiddels doen wij dit al een tijdje en ik mis eigenlijk helemaal niets. Ik gebruik vleesvervangers en de meeste zijn hartstikke lekker en meer dan prima. Betekent overigens niet dat ik nooit meer vlees eet, ik heb laatst gewoon een broodje kipfilet gegeten, alleen de avonden bak ik geen vlees meer.

Sporten

Nog zoiets. Ik vond sporten altijd zo’n onzin. Slank was ik toch wel dus waarom moeite doen? Maar goed, inmiddels twee kinderen verder en een zittend beroep denk ik er inmiddels wel anders over. Ik vind het heerlijk om te sporten en om gewoon nergens anders aan te hoeven denken. Vaak voel ik mij ook gewoon een stuk fijner wanneer ik naar de sportschool ben geweest.

Burgerlijk worden

Geen idee wat ik exact met het woord “burgerlijk” bedoel. Maar het feit dat ik nu moeder ben van twee kinderen en ook nog eens een soort van huisvrouw ben had ik vroeger toch echt niet gedacht. Een beetje zoiets van “saaier dan dit wordt het niet”. Maar goed, inmiddels is het dan toch echt zo en weet ik ook wel dat het heel fijn is om gewoon lekker thuis te kunnen zijn. Ook al komen de muren soms op mij af, en zou ik wel heel graag buitenshuis willen werken, ik heb wel de luxe dat ik er gewoon altijd voor de kinderen kan zijn. En dat is ook wat waard.

 

Reacties

 • Ilse Visscher

  Och wat herkenbaar!! Haha. Ik sluit me helemaal bij je aan. Alleen eet ik wel vlees, maar dan echt minimaal! In elk geval bewust mee bezig. Grappig hoe je je ontwikkelt als mens!
  Onlangs geplaatst door Ilse Visscher: Plog #21: Rennen, vliegen en doorgaan!

 • Jenn

  Vooral de eerste, heel herkenbaar! Ik was echt een vleeseter, maar ik mis het ook bijna niet meer. Ik schijn ooit gezegd te hebben dat ‘ik nooit vegetarisch zou worden omdat ik frikandellen veel te lekker vind’, haha.
  Onlangs geplaatst door Jenn: ‘Uit de kast komen’ als vegetariër

 • Felicia

  grappig ik heb eigenlijk niet echt iets waarvan ik denk he dat zou ik vroeger nooit hebben gedaan en wel
  ook dat vlees eten niet ik ben gek op vlees ik houd ook echt erg veel van dieren en vind het ook erg dat we zoveel vlees eten
  maar toch eten wij iedere avond vlees en dat ben ik al heel mijn leven zo gewend.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv