De zomervakantie komt eraan! (#ohnee)
5 jul 2018 Mama Travel 12

De zomervakantie komt eraan! (#ohnee)

Jaja, het is al zover dat de zomervakantie al voor de deur staat! Niet te geloven. Om er maar direct een heel groot cliché in te gooien: wat vliegt de tijd toch ontzettend! De periode onder de kerstboom lijkt nog niet voorbij en het volgende is al op komst. En wie mij langer volgt weet: ik ben niet een van de moeders die staat te springen om een zes weken lange vakantie. 

En dat ik niet uitkijk naar de vakantie heeft niets te maken met dat ik mijn kinderen niet leuk vind, of dat ik het thuis niet leuk vind. Maar meer met dat stukje structuur dat ik heel erg ga missen. En niet ik alleen mis dat, mijn kinderen hebben daar ook vaak last van. Vooral bij mijn zoontje merk ik bijvoorbeeld dat wanneer hij de uitdaging van school mist, hij de uitdaging ergens anders gaat zoeken. En vaak is dit niet niet positief haha, denk hierbij bijvoorbeeld aan het plagen van zijn zusje. En ik snap dit eigenlijk ook heel erg goed hoor. Het is ook niet niks als je geen ritme hebt en je elke dag zelf maar moet zien wat je gaat doen.

Activiteiten plannen

Ik probeer daarom wel zo veel mogelijk activiteiten te plannen. Wat ik overigens nu wel heel hard roep, maar waar ik dus nog best wel mee aan de slag mag gaan. De eerste week van de vakantie hebben wij in ieder geval een onwijs leuk event gepland staan waar de kindjes ook welkom zijn, dus dat is heel erg fijn. Verder hoop ik voor Senna wat af te kunnen spreken met vriendjes en zullen wij zo nu en dan wat dagjes uit gaan.

Lees ook: onze vakantieplannen voor dit jaar

Op vakantie gaan wij verder niet. Vincent gaat wel een aantal keren naar de bergen. Dit betekent dat ik dan alleen ben met de kindjes. Wat ik dan meestal probeer is om de kindjes te laten logeren zodat ik gewoon even wat me time heb, altijd fijn. En ook nodig hoor met zes weken vakantie haha.

Negatief

Sommige moeders vinden het negatief klinken wanneer ik zeg dat ik op zie tegen de vakantie. Maar weet je, ik vind het gewoon heel erg lastig om kinderen te vermaken (die zich al vervelen) plus om daarnaast nog thuis aan het werk te zijn. Want de werkzaamheden voor mijn blog gaan vooralsnog door. Ik verwacht overigens dat deze begin augustus wat af zullen nemen, maar het werken aan de blog, en vlog, blijft gewoon. Maar goed, ik weet ook: voordat wij het weten is het weer voorbij. En misschien dt ik dan wel een blog schrijf over hoe erg ik de vakantie mis haha!

Hebben jullie al bijna vakantie? En gaan jullie weg? Ik ben heel erg benieuwd en lees het graag terug in de comments

Reacties

 • MarjonS

  De laatste drie weken is mijn partner ook weer werken. En eerlijk is eerlijk, soms denk ik dan ook, vakantie bijna voorbij? Elke dag ergens heen gaan is ook niet te doen, alleen maar thuis vervelen de kinderen zich.
  Zelf werk ik in het onderwijs dus ook lang vakantie!
  Maar het komt altijd wel weer goed. Op 1 of andere manier vliegen die 6 weken ook weer om.

 • Nancy

  Ik kan niet wachten. De kinderen gaan volgende week nog een paar daagjes naar school en dan is het klaar. In die week moet mijn dochter op school nog trakteren hebben we zondag haar partijtje en mogen we vanaf volgende week nog steeds 4 weken werken allebei. Turkije komt wel verdacht veel om de hoek kijken en 16 dagen zon zee strand maar vooral het all inclusieve concept in het hotel roept me al. De structuur is bij ons ook ver te zoeken maar proberen bijvoorbeeld wel gewoon op een misschien wat later tijdstip maar wel nog normaal de kids naar bed te brengen en gaan ze voor die weken als we nog werken een paar keer naar opa en oma. Zo staat er nog een test bij de logopedie genoteerd en heb ik afgesproken met een moeder van school waar mijn dochter voorheen veel speelde met haar zoon. Simpele dingen als iets bakken (cupcakes) of iets maken van bijvoorbeeld maccaroni is ook altijd een succes. De diertjes op de kinderboerderij worden ook niet overgeslagen en ik hoop nog een paar keer het badje op te zetten. Oja en mijn dochter is op 17 juli jarig, die moeten we ook niet vergeten. En als we dat allemaal gedaan hebben dan gaan we naar Turkije..

  Ik kijk er wel naar uit miet ik zeggen 🙂

  Groetjes Nancy

 • Ilse Visscher

  Ik snap je best hoor! Regelmaat is gewoon ook heel belangrijk voor kinderen (en voor ons). Gelukkig loopt het vaak wel los en ben je blij met de vakantie (achteraf haha).. toch een hele fijne vakantie en geniet van de uitjes met je gezin.

  Wij hebben ook bijna vakantie en half augustus gaan we op vakantie naar Canada. Ben heel benieuwd hie dit gaat. Lars is dan 8 maanden.. Leuk en spannend! X
  Onlangs geplaatst door Ilse Visscher: Blog 38 De verloskundige: waar let je op en wat voor vragen stel je?

 • Irene

  Is er niet iets van kindervakantiewerk bij jullie waar Senna aan wil deelnemen? Of vind je hem daar t3 jong voor?

  • Saskia Hardeman

   Dat ken ik helemaal niet? Wat is dat precies en is er misschien iets waar ik meer info kan vinden? (alhoewel ik hem voor nu denk ik wel heel erg jong vind, ligt eraan wat er onder “werk” wordt verstaan)

   • Daphne van den Tillart

    Ze bedoeld denk ik een kindervakantieweek en niet werk 😂.
    Dat hebben ze hier ook inderdaad, de laatste week van de schoolvakantie. Dan is er een soort dorp gemaakt waar ze die week allemaal spelletjes kunnen doen, en dan de laatste avond is het gezamenlijk eten en een eindvoorstelling door alle kindjes. Is ontzettend leuk!

    • Saskia Hardeman

     Haha ik dacht stiekem al, gaat het zo ver tegenwoordig haha. Maar wij laten Sen ook weleens kleine klusjes doen en zo. Ja ik snap het! Zoiets hebben wij hier ook wel, ik ga eens kijken!

 • susan Noordergraaf

  ik snap je helemaal! Ik mis de structuur ook enorm en de kinderen ook. 6weken is gewoon heel erg lang. Voor mezelf blijf ik om de week 1 ochtend werken juist om een klein beetje structuur te houden. ( ik doe vrijwilligerswerk in het verpleeghuis). Voor de rest gaan we ook wel eens een dagje weg, maar als ik heel eerlijk ben ben ik altijd blij als de school weer begint. En zoals je zegt dit is niet omdat ik niet van mijn kinderen hou enz maar juist om de structuur.

 • Lilian

  Ik snap helemaal wat je bedoelt. Bij de schoolweken mis ik mijn vrijheid heel erg (vroeg opstaan, de hele tijd op de klok letten) en in de vakantie wordt die vrijheid me vaak wat teveel. Meestal probeer ik in het begin om tóch een soort van ritme in te bouwen, maar dat sneuvelt dan al snel. Wat bij mij werkt is dat ik me er niet zo druk om maak. Als ik niet zoveel kan werken als ik zou willen, so what. Het is maar zes weken.

  Sterkte! 😉
  Onlangs geplaatst door Lilian: Mijn FANTASTISCHE leven (challenge)

 • Felicia

  vroeger toen de oudste twee kleiner waren had ik dat ook
  maar tegenwoordig niet meer de oudste twee van 7 en 9 gaan hun eigen weg veel naar buiten en savons zitten ze achter de laptop en op youtube games te kijken dus vermaken is hier geen punt
  ik vind het ook wel leuk voor de jongste twee van 2 en bijna 1 dat de oudste dan thuis zijn .

 • Felicia

  en verder gaan wij ook nog met de kinders op vakantie maar dat is pas later in de vakantie .

 • Yvonne

  Grappig dat iedereen zo anders is.
  Voor mij kunnen de vakanties niet lang genoeg duren. Mijn kinderen zijn inmiddels wat ouder. Maar ook toen ze nog kleiner waren vond ik het heerlijk.
  Juist omdat er geen verplichtingen zijn in de vakantie. Niet op de klok te hoeven letten.
  En natuurlijk ergens op vakantie te gaan in het buitenland. Nieuwe plekken ontdekken.
  Dit jaar weer eens naar Oostenrijk.
  Verheug me nu al op de mooie bergen.
  Onze kinderen zijn inmiddels pubers. Ben benieuwd of ze nog veel willen wandelen.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.