DE GROOTSTE SCHAAMTEVOLLE MAMA BLUNDERS!
10 jun 2020 Mama Persoonlijk 2

DE GROOTSTE SCHAAMTEVOLLE MAMA BLUNDERS!

Mama blunders.. We hebben er allemaal wel eens last van. Degenen die beweren dat dit niet zo is, kan ik maar moeilijk geloven in ieder geval haha. Zelf heb ik er regelmatig last van, met name in het vergeten ben ik ontzettend goed. Ik deel een aantal van de alle grootste mama blunders van mijzelf, en van volgers!

Op de verkeerde plek..

Een van mijn blunders heb ik al eens in een vlog verteld, maar staat mij nog heel helder voor de geest. En ik denk ook wel dat het met recht mijn grootste blunder tot nu toe is. Een aantal maanden terug had ik een afspraak voor Sophia bij de tandarts. Althans dat dacht ik. Ik had een mail voorbij zien komen, en zag ook nog een bericht voorbijkomen op mijn telefoon. Beiden waren gericht aan S. Hardeman. En hoe het ook komt, geen idee, ik had in mijn hoofd dat het om Sophia ging. Door Corona was er namelijk eerder een afspraak verzet, en zij vroeg regelmatig wanneer zij weer mocht gaan.

Nu is het zo dat Sophia bij een kindertandarts zit in Barneveld. Vincent, Senna en ik zitten bij een reguliere tandarts in onze woonplaats. Zo ging ik dus met twee kinderen om half negen op tijd van huis, om op tijd in Barneveld te zijn. Sophia enthousiast omdat zij de tandarts erg leuk vindt om naartoe te gaan. Ze had zelfs een tekening voor de tandarts gemaakt.

Toen wij binnenliepen en onze naam noemden, keek de assistente even verward. Ze keek in haar computer en zei: “ik heb Sophia er helemaal niet in staan”. Huh?, dacht ik. Ik pakte het smsje erbij, las het nog even goed door en zag (toen wel) direct dat het om een afspraak bij de tandarts in onze woonplaats ging. De tandarts afspraak was dus voor mij! Helaas zat er niets anders op om weer terug naar huis te rijden met een teleurgestelde Sophia. Ach, ik verwacht dat dit mij niet nog een tweede keer zal gebeuren in ieder geval haha.

Mama blunders van volgers

Op mijn facebook pagina vroeg ik ook aan jullie om mama blunders. Hieronder zal ik er een aantal met jullie delen!

Verkeerde schoenen!

Pauline: Die van mij dat ik op weg naar het KDV vond dat het lopen zo gek ging. Er was iets met m’n hak ofzo, dacht ik. Ik keek niet. Aangekomen bij het KDV keek ik nog eens. Bleek dat ik 1 schoen met hak aanhad en 1 zonder. Allebei zwart maar daar hield de gelijkenis dan ook wel bij op. M’n zoontje van 1,5 had de schoenen aan mij gegeven maar ik was er duidelijk niet bij geweest met m’n gedachten in die ochtendhecktiek 🙈

Verkeerde getal op de verjaardagstaart

Karen: Ik had voor mijn dochtertje’s 6e verjaardag per ongeluk doorgegeven dat ze 5 jaar werd. Dus toen ik de taart tevoorschijn pakte om te zingen, zei een vriendin van; huh, zij is toch 6?! Haha oeps! Toen maar de onderkant van de 5 gebogen, zodat het op een 6 leek!

Kind onder de Sudocreme

Stephanie: Dochterlief was 2 jaar oud en ik was de pot sudocreme vergeten van haar kamer af te halen (de grote variant) met als gevolg dochterlief en de kamer helemaal volgesmeerd met sudocreme. Ik ben 2 dagen bezig geweest om het goedje uit haar haren te krijgen. Afwasmiddel bleek het wondermiddel.

Kind vergeten van school te halen door Netflix

Monique:  Ik zat een serie te bingen op Netflix. Tot mijn telefoon ging. Ik schrok toen ik zag dat het de school van mijn kinderen was en ik schaamde me omdat de kinderen al 10 minuten op mij stonden te wachten. Ik heb maar gezegd dat ik in slaap was gevallen.

Kind vergeten!

Albertine: Ik vergeet er wel eens eentje 😬… Van de ene naar de andere verjaardag op 1 middag (eentje zat op het toilet toen we vertrokken)… Eentje op de manege, omdat ze terug naar binnen was gegaan en wij met 2 auto’s waren en ik dacht dat ze bij mijn moeder in de auto zat..
Ook ben ik weleens een kind vergeten in het speelhoekje bij de supermarkt haha. Gelukkig had ze dat zelf niet door, want toen wij de hoek om waren had ik het zelf al door en ben uiteraard direct terug gegaan. Nou moet ik wel zeggen dat wij vier kinderen hebben…en het gebeurt eigenlijk meestal als mijn moeder of mijn man erbij is, omdat je er dan een beetje van uit gaat dat ze meedenken en opletten, maar eigenlijk kun je gewoon beter de touwtjes in je eentje in handen houden 🤣

Dit waren een aantal reacties van mijn volgers op facebook. Ik heb er ontzettend om moeten lachen! Dankjulliewel voor de reacties. Op Facebook staat er inmiddels een nieuwe vraag klaar! Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie reacties!

Wat is jouw allergrootste mama blunder?

 

Reacties

  • Naomi

    Heerlijk om te lezen dit! Mama’s blijven ook gewoon mensen hè;).
    Onlangs geplaatst door Naomi: Cliënt van de rekening

  • Tamara

    Geweldig! Nu kan je er om lachen maar op dat moment kan je door de grond zakken. Ik kan mij nu niet een grote blunder als moeder herinneren, maar wel die van een vriendin. Haar zoontje zat net op de basisschool en had voor het allereerst een kinderfeestje van een klasgenootje. Moeders dacht dat het feestje om 15.00 begon, en toen zij daar kwam aanzetten was het feestje eigenlijk al afgelopen. Ze had gewoon de tijden door elkaar gehaald en had de eindtijd van het feestje onthouden! Ze kon wel door de grond zakken……
    Onlangs geplaatst door Tamara: Koopgedrag tijdens de coronacrisis: deze producten waren HOT en deze NOT!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.