Dé beste Budget Tips
22 mei 2016 Lifestyle 19

Dé beste Budget Tips

Eigenlijk ben ik best een beetje verwend en is geld nooit iets waar ik mij druk om heb hoeven maken. Totdat ik natuurlijk zelf moeder werd en geld toch een beetje belangrijk begint te worden. Want naast al die leuke dingen om te kopen wil ik natuurlijk ook geld sparen voor onze kindjes zodat zij laten kunnen gaan studeren. Ik ben dus meer gaan letten op budget zaken en zet vandaag de áller beste budget tips voor je op een rij.

Dé beste budget tips

Een paar weken geleden vroeg ik mijn volgers op Facebook om hulp. Ik plaatste namelijk een bericht met de vraag om goede budget tips. Ik kreeg een hoop super fijne tips en zal deze stuk voor stuk hieronder met je delen! Staat jouw beste budget tip er niet bij? Laat dan een reactie achter in de comments, ik ben heel erg benieuwd!

Korting Internet en telefonie

Linda schreef als antwoord op mijn oproep dat zij elke keer als haar abonnement afloopt zij contact opneemt met de aanbieder voor een nieuwe aanbieding, en het lukt haar altijd. Deze tip kan gebruikt worden voor zowel mobiele telefonie als voor bijvoorbeeld internet. Dit vind ik echt een toptip, en iets dat ik zelf ook moet gaan doen!

speel

Speelgoed bij de kringloop

Ook gaf Ilse als tip om kleding en speelgoed bij de kringloop te kopen. Nu heb ik dit zelf nog nooit gedaan, maar mijn zus bijvoorbeeld haalde ook weleens speelgoed bij de kringloop. Even wassen en schoonmaken en je hebt hartstikke leuk speelgoed voor weinig!

De verwarming een graadje lager

Sinds kort ben ik ook wat meer gaan letten op energie verbruik dus de tip van Anna kwam mij heel goed uit. Ik zet nu ook vaak de verwarming iets lager. Dit kan toch echt schelen op het uiteindelijke verbruik! Zelf hebben wij overigens sinds kort Toon, die geeft precies aan wat wij verbruiken, ook super handig.

Afmelden van nieuwsbrieven

Nog zo’n toptip. Dit keer van Rosanne. Zij geeft namelijk als tip om alle nieuwbrieven af te melden om verleiding tot kopen te voorkomen. Lijkt heel simpel, maar is iets dat ik niet deed, maar nu wel gedaan heb 🙂 Plus dat het mijn inbox schoon houdt ;).

Ledlampen

Marieke gaf als tip om Ledlampen te gebruiken. Ledlampen zijn veel energie efficiënter omdat deze lampen minder dan de helft van de elektriciteit gebruiken ten aanzien van andere lampen. Daarnaast gaan Ledlampen tot wel 15 keer langer mee dan de normale lampen. Hier valt dus aardig wat mee te besparen.

groente

Restjes brood en groente bewaren

Ilse reageerde op mijn oproepje dat zij haar groente en brood bewaart. Een hele goede tip! Groente bewaar ik zelf ook altijd om bijvoorbeeld nog te verwerken in een lekkere soep. En van oud brood kan je bijvoorbeeld wentelteefjes maken of geven aan de eendjes of vogeltjes.

Eten invriezen

Tamara vertelde als tip een extra diepvries te kopen. Dit is iets dat wij zelf ook hebben gedaan en uitstekend bevalt. Op deze manier kan er veel eten ingevroren worden en hoef je niets weg te gooien. Plus dat je natuurlijk altijd eten op voorraad hebt.

Fietsen in plaats van de auto

Nu houd ik zelf gewoon heel erg van fietsen, maar het is natuurlijk ook gewoon wel echt een goede budget tip om gewoon wat vaker de fiets te pakken of de auto. Of wandelen in plaats van de auto is natuurlijk ook een goede budget tip. Plús dat je zo ook nog eens iets aan je conditie kan doen. Win-win situatie dus!

Geen A-merken kopen

Het klinkt zo makkelijk, maar dit is een puntje waar ik zelf toch ook echt wel op mag letten. Het scheelt al veel dat wij zo veel mogelijk onze boodschappen bij de Aldi doen, maar toch heb ik de neiging als ik bijvoorbeeld naar de Albert Heijn ga, om daar alles alsnog te kopen. Ik heb gewoon een zwak voor A-merken, maar dit is dus gewoon niet verstandig als het gaat om bezuinigen. Ook als het gaat om make-up zou ik zo nu en dan wel wat meer budget make-up mogen kopen, ik houd ook erg van de combinatie high end en budget. Deze tip kwam trouwens van Mathiske.

Ontzettend bedankt allemaal voor jullie reacties. Ik vind het echt een feestje om jullie comments elke keer weer te mogen lezen, dankjewel!

Wat vind jij van deze tips? Staat er een tip bij die jij ook graag gebruikt? Zo ja, welke? En staat jou tip er niet tussen? Laat het achter in de comments, ik ben ontzettend benieuwd en lees al jullie reacties heel erg graag!

handtekening-saskia
Volg jij mij al via,YoutubeBloglovin , FacebookInstagram en/of twitter?

samenwerking

Reacties

 • Lisanne

  Goede tips vooral die van die nieuwsbrieven zo dat moet ik ook doen. Ledlampen en de kachel lager doen wij altijd al. We doen eerst een trui aan voordat de kachel aangaat. Ook doen wij vrijwel alles met de goedkope energie de vaatwasser draait in de nacht evenals de wasmachine of in het weekend als de stroom goedkoper is. Bij aankopen voor mijzelf vraag ik mijzelf eerst altijd af heb ik dit wel nodig? Ik koop vrijwel niet meteen iets maar denk er eerst even over na. Iets wat ik super knap vind van mijzelf haha.

 • Kaatje Krabbelt

  Die nieuwsbrieven zijn soms killing ha ha. Laat me toch wel eens verleiden.

  Veel kleding koop ik bij outletcentra zo hebben de tieners betaalbare merkkleding. Voor onze kleuter sla ik vaak in als het uitverkoop is. 1 a 2 maatjes groter koop ik dan alvast. Vind het echt een sport om leuk voor weinig te scoren.

  Ik koop en verkoop veel spullen via Facebook verkoopgroepen. Gaf ik vroeger alles zomaar weg nu denk ik toch: iedere euro is er één en dan koop ik weer wat ervoor terug.

  Wij zijn 1,5 jaar geleden overgestapt naar andere energie leverancier en dat leverde ons een fikse besparing op. De oude leverancier benadert me regelmatig dus met korting gaan we weer terug!

  Kennen jullie de magazinebox? 4 maand tijdschriften voor iets van 12 euro
  Zo lees ik elke maand de Linda, Kek Mama en ouders van Nu…ha ha tegenwoordig mag mijn man ook 1 blad: formule 1.
  1 maandtijdschift kost normaal al gauw 5 euro per stuk.

  Verder groot inslaan als wasmiddelen,.shampoo etc in de aanbieding is.

 • Shannon Sheila

  Dat van die korting op mobiele telefonie is zo waar! Er wordt een hoop uit de kast gehaald om je als klant te behouden, dus je kunt makkelijk onderhandelen over prijs, nieuw toestel, telefoonaccessoires etc 😉 Works all the time!

 • Leonie

  Handig al die tips! Ik zou me ook eens moeten afmelden voor die nieuwsbrieven.. Ze komen vaak en ik neem bijna altijd wel een kijkje..

 • Simone

  Ja die nieuwsbrieven… ik ga vaker zo naar een webshop dan direct omdat ik bedacht iets nodig te hebben volgens mij. Ik moet er ook maar eens een aantal afmelden.

 • Karen

  Nieuwsbrieven vind ik sowieso irritant. Sommige bedrijven presteren het om dagelijks zo’n brief te sturen. Overkill. Ik heb me voor alles afgemeld, ook die van bloggers. Ik check bloglovin’ wel.

 • Jodi - liefthuis

  Ik hou van budget tips. Wij halen heel veel voor in huis en voor de baby via marktplaats. Scheelt zoveel geld

 • Liset - Beautydagboek

  Fijne tips! Wij doen zelf boodschappen bij de Lidl, die hebben zo’n fijn en goed assortiment en de prijzen zijn prima. Daarnaast halen wij producten die wat specialer of specifieker zijn bij de Jumbo. Zo probeer ik een goede balans tussen A-merken en budgetmerken te maken. En ja, die nieuwsbrieven zijn idd heel verleidelijk, haha. Ik geloof dat ik me ook maar af moet melden :).

 • Angela

  Restjes (over)rijp fruit in porties invriezen voor smoothies of in ijsblokbakjes voor fruitig blokjes voor in het water.
  Groente drogen in oven of Voedseldroger voor soep of saus. Bijkomend voordeel: geen extra vriezer nodig.
  Kruiden en groente drogen en daarna tot poeder malen voor zelfmaak groentebouillon-poeder. Kun je zelf ook bepalen hoeveel zout erin zit.
  Van restjes wortel/ui/komkommer zoetzuur maken.
  Zelf een lekkere dikke trui breien als dat tandje lager van de verwarming toch te koud is.
  Een verdwaalde/vergeten tomaat of paprika? Haal de zaadjes eruit om in te voorjaar uit te zaaien.
  Nog een paar hotel-zeepjes over? In de magnetron laten smelten. Er een flinke eetlepel (gedroogde) koffieprut doorheen roeren en een flinke scheut citroen en in een (cupcake) vorm schenken en laten stollen. Een hele goede zeep voor in de keuken.
  Ach…en zo zijn er nog meer…

  • Saskia Hardeman

   Wat een leuke en unieke tips zeg, dankjewel!

 • Kirsty

  Fijne tips! Ik vind het zelf best lastig om een beetje budgetproof te leven, maar wat betreft de energierekening doen we het wel goed. Dit jaar hebben we de verwarming nog niet aan hoeven zetten, gewoon omdat ons huis van nature al erg warm is. Als ik nog een tip zou moeten geven dan zou dat zijn om één keer per week boodschappen te doen en dit goed voorbereid te doen met een lijstje, alleen moet ik bekennen dat wij soms tussendoor alsnog gaan als we ergens zin in hebben dat we niet hebben gekocht én dat is wanneer je meer uit gaat geven dan je eigenlijk zou willen.

 • Birgit

  Wat een goede tips! Sommige kende ik al wel en pas ik al toe, maar andere zijn nieuw voor me en kan ik ook zeker eens gaan uitproberen 🙂

 • Ashley

  Goede tips en ook makkelijk toe te passen. Gisteren wist ik mezelf te overtuigen dat ik toch écht dat stukje wel kon fietsen. Ik probeer met koken heel goed op de hoeveelheid te letten, want als het ingevroren is en dan opwarmen… dat krijg ik echt niet weg (ó wat kan ik toch een zeurpiet zijn!)

 • Nesrin

  Superleuk artikel dit. Fijne tips! LED lampen moet ik ook echt in huis halen in plaats van die ouderwetse peertjes (ja echt ik heb ze nog).

 • Iris

  Prepaid in plaats van een abonnement voor je mobiel: perfect. Zo betaal je nooit te veel en je bent je bewuster van wat je uitgeeft.

 • Nina Simplynspecial

  Handige tips. Ik let ook altijd op hoe hoog ik de verwarming zet. Scheelt op jaarbasis toch flink wat.

 • alexa

  wat een super goede tips eten invriezen deed ik al wel en nieuwsbrieven afmelden ook puur omdat ik het ook super irritant vind om elke week een update te krijgen terwijl ik 0 geld heb. Wat leuk dat je hier vragen over hebt gesteld en dat je deze tips hebt gekregen. Van sommige dingen zal ik overigens wel altijd A merken blijven kopen omdat ik dat toch net wat lekkerder vind (luxe poes)

 • Tessa

  Slimme tips allemaal! De meeste dingen doe ik al maar het bellen met de providers van internet en telefonie heb ik nog nooit gedaan terwijl dat inderdaad vast wat kan opleveren. Mijn allerbeste bezuinigingstip is om een huishoudboekje bij te houden zodat je precies weet hoeveel je waaraan uitgeeft en waar je op kunt besparen. En bewust uitgeven: bij alles denk ik tegenwoordig na of ik het écht nodig heb/leuk genoeg vind/het geld wel waard is.

 • Mathiske's mama blog

  Lijstjes maken, met wat je gaat eten die week. en dan een boodschappen lijst. Dat werkt hier heel goed. Ook als ik ga winkelen. En een budget afspreken

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.