CORONA virus en vakantie Italië: wel of niet gaan?
4 mrt 2020 Lifestyle Mama 11

CORONA virus en vakantie Italië: wel of niet gaan?

Zoals elk jaar stond er voor ons ook dit jaar weer in de planning om in de mei vakantie een week naar het buitenland te gaan. Zoals jullie wellicht weten is Italië zonder meer mijn favoriete vakantie land. Wij hadden inmiddels een plek uitgezocht waar wij naartoe willen, en wilden net het vliegtuig gaan boeken: en toen kwam het bericht dat het chaos is in Italie omtrent het Corona virus. 

Nu zijn zowel mijn man als ik beiden heel erg nuchter. Van een virus zoals Corona raken wij niet in paniek. De chaos die door de media wordt veroorzaakt vind ik dan ook echt bijzonder onnodig. Natuurlijk verspreidt het virus zich snel, natuurlijk moeten risico groepen beschermd worden. Maar laten we nu niet gaan overdrijven en paniek veroorzaken. Hier bereik je namelijk niets mee.

Wel of niet naar Italië in mei?

Toen ik afgelopen zondag eenbericht op mijn instagram plaatste met de vraag of jullie in de mei vakantie zouden boeken naar Italië, kreeg ik honderden reacties. De meest gegeven reactie is: niet gaan. Daarnaast kreeg ik heel veel reacties met: het corona virus is ook in Nederland dus je kan gewoon gaan. Maar weet je: het Corona virus ben ik niet bang voor, het is meer de chaos die momenteel in Italië is waardoor ik twijfel. Winkels zijn leeg, mensen vluchten van noord naar zuid. Het schijnt daar op het moment echt crisis te zijn. Van een aantal volgers kreeg ik ook een bericht waarin zij vertelden familie te hebben in Italië. Zij vertelden daarbij dat de familie het afraadt om naar Italië te komen omdat de chaos op het moment heel erg groot is.

Nu is de meivakantie natuurlijk pas over ongeveer twee maanden. We hebben dus nog even. Maar het blijft lastig. Je wilt niet met kleine kinderen in een land komen waar paniek is. Wat je ook niet wil is dat je in een land komt te zitten waar je in quarantaine gesteld zou kunnen worden.

Vooralsnog denken wij gewoon te gaan. Tenzij er een negatief reisadvies komt, of wij er een slecht gevoel bij krijgen.

Wat zou jij doen?

Reacties

 • Anne

  Wellicht stond je blog al klaar, maar gisteren is er door het RIVM een negatief reisadvies afgegeven. Zij geven aan alleen naar Noord Italië te reizen als het strikt noodzakelijk is.

 • Naomi

  Gisterenmiddag is het reisadvies naar Italië wel aangepast, maar inderdaad, het is nog geen mei. Ik weet niet goed wat ik zou doen. Ik denk dat ik inderdaad ook zou afgaan op het reisadvies.
  Onlangs geplaatst door Naomi: Het is al helemaal over

  • Saskia

   Ja klopt. Schreef het artikel gisteren ochtend, en las het gisteren avond in het nieuws 🙂

 • Simone

  Zolang er een negatief reisadvies is zou ik zeker niet gaan. Laten we dat met zijn allen alsjeblieft opvolgen zou ik eerder zeggen.

  • Saskia

   Sinds gisteren avond las ik inderdaad van het negatieve reisadvies.

 • Jessica J.

  Ik zou het op dit moment denk ik niet doen. Ik ben ook niet bang van het virus op zich, maar het is de ellende en chaos die het met zich meebrengt … Zou zonde zijn mochten jullie niet ten volle van de vakantie kunnen genieten. Ik zou nog even afwachten, misschien dat de paniek tegen dan al gaan liggen is.
  Onlangs geplaatst door Jessica J.: Review • Lush Space Girl Bath Bomb

 • Alexa

  Afgezien van het negatieve reisadvies (voor alle omliggende landen) ik zou gewoon zijn gegaan. Want of het nu in Nederland is of elders, je kan er niet heel veel aan doen. Als het komt, komt het. Maar als JIJ je er niet prettig bij voelt, moet je het inderdaad niet doen. 🌝
  Onlangs geplaatst door Alexa: Help! Mijn eerste betaalde artikel, wat nu?

 • Hilde

  Nou ik zou het persoonlijk niet opzoeken, je kunt er niet bang voor zijn maar er zal maar net 1 iemand in je hotel het krijgen en je moet in quarantaine of straks worden onderzocht door je arts omdat je griep verschijnselen hebt.. zo’n gedoe 😉

 • Chantal

  Er is nu misschien een negatief reisadvies, maar is dat over 2 maanden nog zo?
  Wij hebben in november ook een vakantie naar Italië geboekt. Maak me er voor nu niet echt druk om. Als het bijna zover is zien we wel weer.

 • Daphne

  Wij hebben vorig jaar al onze vakantie geboekt naar Italië toen we daar waren. We hebben geboekt voor half juni, ik hoop dat de chaos dan over is.
  Op zich voor het virus zou ik niet thuis blijven want ik denk dat over 1 maand of misschien 2 maanden iedereen er wel via via aan blootgesteld is. En ook al blijf je in hier in NL dan kan je het ook krijgen.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.