Boodschappen: budget, en waar doen wij boodschappen?
26 feb 2019 Lifestyle Mama 14

Boodschappen: budget, en waar doen wij boodschappen?

Na het plaatsen van mijn laatste boodschappen shoplog, kreeg ik veel de vraag wat ik per week aan boodschappen kwijt ben. Of ik een vast budget heb en waar ik mijn boodschappen over het algemeen doe. Een vrij lastige vraag, maar ik zal het proberen te beantwoorden. 

Budget boodschappen

Nee, wij hebben geen vast budget voor de wekelijkse boodschappen. Wel merkte ik dat wanneer ik niet een enkele keer in de week de boodschappen doe, ik snel geneigd ben om vaker naar de winkel te gaan en dan ook veel meer mee te nemen dan dat ik nodig heb. Wanneer ik meerdere keren per week naar de winkel ga, dan zie ik van alles wat ik dan toch maar meeneem, en eigenlijk helemaal niet nodig heb. Dat is zo ontzettend zonde! Ik probeer daar dus wel wat meer op te letten door elke week een lijstje te maken met wat wij die week eten. Ik moet ook zeggen dat dit meer rust geeft zodat ik niet elke dag hoef te bedenken wat wij nu weer moeten gaan eten die dag.

Bekijk ook: Boodschappenshoplog

Waar de boodschappen doen?

Over het algemeen doe ik de boodschappen bij de Aldi. De Aldi bij ons in de buurt is vrij netjes, en rustig. Dat vind ik vooral wel fijn, dat een winkel overzichtelijk en niet mega druk is. Toch hebben ze bij de Aldi helaas niet alles en doe ik ook veel boodschappen bij de reform winkel. Brood halen wij altijd bij de winkel van mijn schoonouders, en groente en fruit altijd bij de turkse winkel. Groente en fruit koop ik niet meer in de supermarkt, vaak valt dat echt tegen.

Bij de boodschappen bedoel ik overigens echt alleen het eten en dergelijke. Luiers (voor de nacht van Sophia) en cosmetische artikelen en dergelijke komen hier dan weer apart bij. En vooral voor mij is dat wel echt veel geld haha. Je kan het natuurlijk zo duur mogelijk maken als je zelf wil. Alleen vind ik het zelf fijn om de wat duurdere producten zoals Chanel, Benefit en Clinique te gebruiken. En dat tikt aardig aan ;).

Tot slot ben ik natuurlijk nieuwsgierig hoe jullie het doen met de wekelijkse boodschappen. Hebben jullie wel een budget? Is het gemakkelijk om daaraan te houden? En waar doe jij de boodschappen? Laat het hieronder achter in de comments, ik ben heel benieuwd!

Reacties

 • Naomi

  Bij mij zijn de kosten wisselend. Soms sta ik voor nog geen vijfentwintig euro weer buiten met boodschappen voor een week (voor mij alleen) en soms voor tegen de zestig euro. Ligt er ook aan of ik bijvoorbeeld die week net een voorraad wasmiddel meeneem. Ik haal alles bij de Albert Heijn. En ik laat me niet te snel verleiden door de bonus. Als een A-merk in de bonus is, is dat vaak nog steeds duurder dan het eigen merk. Daar trap ik niet meer in.
  Onlangs geplaatst door Naomi: Het ‘gemiddelde’ kind

 • Marilyn van Dijk

  Ik probeer ook 1x pw met hulp van een boodschappenlistje mijn boodschappen te halen, maar voor de verse dingen ga ik dan nog extra, helaas kom ik wel geregeld in de verleiding om dan weer andere dingen mee te nemen omdat het bv in de bonus Is, zo geef ik ongemerkt toch best een behoorlijk bedrag aan boodschappen uit elke week, mijn voornemen is om er toch wat beter op te gaan letten😉

 • Kim

  Wij hebben wel een budget. En ik hou me hier ook echt aan.. Bij ons is dat 200euro voor een 4persoons huishouden. Inclusief kattenbrokken, alcohol en toiletartikelen en schoonmaakmiddelen. Voor de honden halen we bij onze Cranenbroek 1x in de zoveel tijd kattengrind en hondenbrokken. 1x per week bestel ik via een onderneming die rechtstreeks via boeren e.d voor marktprijzen inkoopt en verkoopt mijn groente en fruit.
  Maar ik kom helemaal uit met mijn budget. Zonder enige issue

 • Kim

  Oh en haal ik altijd alles bij ah. Cranenbroek of die onderneming

 • Tamara

  Wij doen wekelijks de boodschappen bij Picnic!
  Luiers e.d haal ik bij Kruidvat! Wij zijn per week ong 110 aan deze boodschappen kwijt en dan hoef ik eigenlijk niet meer naar de winkel.

 • Linda

  Wij hebben niet echt een budget voor de week. Maar toch letten we er wel wat op. Boodschappen doen we 1x per week bij de AH (tenzij ik weer eens wat vergeten ben😅). Verder komen we 1x per 2 weken bij de Kruidvat voor de verzorgingsproducten, en luiers halen we bij Etos. Owja en de aardappelen halen we in de polder bij de boer!

 • Joukje

  Ik haal de boodschappen bij de jumbo en ik kom dan uit ongeveer tussen de 80-100 euro per week. Dit is incl fruit en groente en flesvoeding voor mijn dochter. De pampers koop ik vaak online net waar een aanbieding is. Ik ga ook regelmatig naar kruitvat of action voor douchespullen en potjes voeding voor mijn dochter (ze wil alleen de potjes eten en geen vers warm eten) Qua make up gebruik ik alleen mascara en oogpotlood, maar van essence, dus niet heel duur.

 • Edith-Sofia

  Wij doen meestal boodschappen bij de Lidl, sommige producten haal ik bij de appie. Pindakaas bijvoorbeeld. Verder heb ik niet echt een budget, maar ik merk wel dat ik minder duur uit ben als ik een lijstje maak en mij hier aan hou.
  Onlangs geplaatst door Edith-Sofia: New iphone & what’s on my iphone

 • Sabine

  De boodschappen doe ik ook vaak bij de Aldi. Ook wel eens bij de jumbo.
  Ook hier proberen we veel in 1 keer te halen, ik ben ook zo’n iemand die dan van allerlei onnodige extraatjes mee neemt;) Wij zijn rond 80-100 euro per week uit. excl. verzorgingsproducten. Gezin van 3.

 • Carolien

  Ik denk altijd wel dat ik een budget heb maar ik haal gewoon wat we nodig hebben en de ene week is dat 40 euro en de andere week is dat 90 euro. We zijn met 4. Wij halen vlees altijd bij de slager eens in de zoveel tijd dus dat hoef ik nooit bij de boodschappen mee te nemen. Wij hebben een ah en Aldi in de buurt en als ik niks specifiek bij ah nodig heb haal ik alles bij de Aldi, anders alles bij ah. Luiers haal ik vaak in Duitsland en anders bij de Aldi. Makeup bij kruidvat en gel voor alle mannen in huis bestel ik online. Ik probeer wel te letten op wat ik koop maar neem liever wat extra’s mee dan dat ik weer terug moet/ga. Soms is ’t ook gewoon een uitje op m’n vrije dagen met de jongens haha.

 • Wendy

  Luiers, verzorgingsproducten, frisdrank en bier halen we 1 keer in de maand in Duitsland. Voor de rest haal ik de meeste boodschappen bij de Plus en de Lidl in het dorp naast ons. We hebben zelf een Jumbo en daar ga ik alleen heen als ik iets vergeten ben. Vlees haal ik bij de slager en kaas en vis op de markt. Brood bak ik meestal zelf. Het budget is ongeveer 100 euro per week voor vier personen, kat en hond.

 • Ilse Visscher

  Leuk om te lezen! Wij hebben ook geen budget. Ik koop wat nodig is. Je hebt wel gelijk dat als je vaker naar de supermarkt gaat, je meer koopt.. alleen ik kan dus echt geen weekboodschappen doen.. halverwege de week wil ik dan toch wat anders eten en dat uit zich dan alleen maar in duurdere en meer boodschappen! En make-up koop ik net als jij wat duurder, vind ik fijner! Zie ik trouwens ook los van de boodschappen. Maar leuk om eens te lezen hoe het bij jou gaat x
  Onlangs geplaatst door Ilse Visscher: Plog #38: Voor het eerst naar de kinderkapper

 • Hilde

  Ik woon met mijn man en we zijn gemiddeld 65 euro per week kwijt aan boodschappen, exclusief boodschappen van de drogist. Ik kom bij de plus en af en toe de AH.

 • M.

  Ik doe onze boodschappen bij Ah, soms Lidl, Etos, markt, holland&baret, groenteboer.
  Ik had tot deze week altijd 125€ voor 4 personen. Dat was voor alle boodschappen, wasmiddel, vitamines, verzorgingsproducten, wijntjes, ALLES hahaha maar dat red ik eigenlijk nooit dus nu is er 25€ per week bijgekomen. Zitten we op 150€ per week. Mijn man werkt alleen dus ik kan niet onbeperkt uitgeven maar ik vind t prima om op aanbiedingen te letten.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv