Bijna mama tag door Kimberly (Newborn Fit Mama)
1 dec 2016 Mama 4

Bijna mama tag door Kimberly (Newborn Fit Mama)

Elke donderdag staat er voor jullie een zwangerschapsverhaal klaar! Dit keer vulde Kimberly de bijna mama tag in! Zij vertelt over haar kinderwens, haar zwangerschap en of de zwangerschap haar mee of tegen valt. Lees je gezellig mee?

Hoi lieve Twinkelbella lezeressen,

Wat leuk om een gastblog te schrijven over mijn zwangerschap! Eerst even voorstellen: Ik ben Kimberly van newbornfitmama.nl en op dit moment 33 weken zwanger van ons eerste kindje, een jongen.

Op verschillende mamablogs kwam ik de zogehete ’’Bijna-mama-tag’’ tegen, deze bestaat uit 10 vragen over de zwangerschap. En die ga ik vandaag beantwoorden. Laten we beginnen:

Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?

Wij hadden al best een tijdje de wens om samen een kindje te krijgen. Een exacte tijd kan ik er niet echt aan vastbinden, het onstond gewoon geleidelijk. Ik weet nog dat wij tijdens onze Ibiza vakantie vorig jaar zomer (2015) best regematig, toen nog onder het genot van een lekker wijntje, hebben gefantaseerd over hoe een kindje van ons samen zou zijn. Het jaar daarop in de zomervakantie was ik 20 weken zwanger.

Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?

Jazeker! Ik denk dat elke vrouw die een kinderwens heeft weleens fantaseerd over hoe het zou zijn om zwanger te zijn. Zo had ik bijvoorbeeld verwacht dat niets mooier is dan zwanger zijn, dat ik mensen om mij heen hier heel gelukkig mee zou maken en dat het allemaal heel spannend zou zijn. En alles bleek waar!

Wat ging er door je heen toen je een positieve zwangerschapstest in handen kreeg?

WAT? ECHT? STAAN DAAR 2 STREEPJES? OP MAANDAGMIDDAG IN DE BADKAMER? O wat was ik blij. Volgens mij heb ik wel 5 verschillende tests gedaan.

Had je een voorkeur voor een zoon of een dochter?

Nee ik had geen voorkeur. Het klinkt aan de ene kant erg cliché, als het maar gezond is, maar het is echt zo. Het is soms makkelijk gezegd maar niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daar uiteindelijk van gekocht?

Nee eigenlijk niet. Met interieur ben ik niet echt goed. Ik weet wel wat ik mooi vind maar zie het totaalplaatje vaak niet, technisch inzicht is ook niet echt een van mijn sterkste kanten. Toch is de babykamer erg mooi geworden. Een combinatie van marktplaats en nieuw gekocht. Je kunt een kijkje nemen op mijn blog voor de babykamervlog.

kimberley newborn fit mama

Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?

Ik vind het prachtig. Hoe bizar is het eigenlijk dat die buik zo groot kan worden? En wat is het mooi om te zien dat onze kleine man zo groot aan het worden is.

Dat de rest (lees billen en benen) dikker wordt vind ik minder charmant. Het hoort erbij, dat dan weer wel. Privé en op werkgebied ben ik altijd erg sportief en door een aantal zwangerschapskwaaltjes heb ik het sporten grotendeels moeten staken. Maar dat komt wel weer na de zwangerschap.

Had/heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?

Ja die had/heb ik. Tot op heden heb ik op medisch gebied een voorspoedige zwangerschap, en dus niet echt reden tot grote onzekerheden. Maar natuurlijk vraag ik me weleens af of hij wel genoeg beweegt, of het niet erg is dat hij alweer de hik heeft, of dat ik iets heb gegeten dat niet mocht.

Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?

Ademhalingsoefeningen, zwangerschapsyoga en naar de bijeenkomst in het ziekenhuis.

Waar kijk je heel erg naar uit als je baby er straks is?

Alles! Mag dat? Ja eigenlijk alles behalve 2 dingen. Slapeloze nachten en de onzekerheid of alles wel goed gaat met hem. O wat heb ik zin om hem te knuffelen en kusjes te geven.

kimberley

Valt de zwangerschap je tot nu toe mee of tegen?

Dat is een lastige vraag. Op emotioneel gebied valt het allemaal mee. Ik heb niet echt last gehad van moodswings of andere hormonale veranderingen op emotioneel gebied. Hooguit wat sneller een huilbui maar ach, wij vrouwen zijn wel wat gewend tijdens onze maandelijke periode;).

Op lichamelijk gebied valt het wel een beetje tegen. Zoals ik al schreef kon ik, door vermoeidheid en rug/bekken klachten, al vrij snel niet veel meer sporten. Doordat ik een eigen bedrijf heb waarmee ik mama’s coach (na de zwangerschap) op gebied van voeding & sport, en zelf erg sportief ben viel dit wel even tegen. Maar aan de andere kant geeft het wel weer veel motivatie om na de zwangerschap weer lekker aan de slag te gaan!

Dit was de bijna-mama-tag! Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Bedankt lieve Saskia dat ik op jouw blog eens gezellig mijn verhaal kon vertellen.

Liefs, Kimberly

Newborn Fit Mama

Lijkt het je leuk om Kimberly te volgen? Via instagram blijf je helemaal op de hoogte!

Doe jij ook mee met de Shoesme winactie waarmee je een paar schoenen kan winnen?

Reacties

 • Eveline

  Wat leuk! En wat heerlijk dat je de zwangerschap zo goed ervaart, dat had ik net zo! Maar ik was niet zo prachtig zwanger hoor 🙈😅! Ik volg je al een tijdje via instagram en het is echt leuk om te zien hoe je kleintje groeit en je steeds dichterbij due date komt! Geniet er nog even van.. Voor je het weet is hij er al! (En dan is het nóg meer genieten!)

 • Loes Johanna

  Leuk om te lezen!
  Onlangs geplaatst door Loes Johanna: Favorieten november

 • marleen@burgertrutjes

  Wat leuk om te lezen! Geniet nog even van je zwangerschap! Je ziet er op de foto’s in elk geval stralend uit 🙂

 • Lieke - Life As Lieke

  Wat leuk om te lezen! Ben benieuwd naar jullie zoontje <3

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.