5x wat ik aan mijzelf wil veranderen
25 jan 2019 Lifestyle Mama 3

5x wat ik aan mijzelf wil veranderen

Ha! Nu denken jullie vast dat ik een heel artikel ga schrijven over wat ik lichamelijk allemaal aan mij zou willen veranderen. Nou, niets eigenlijk. Of nouja, ik wil wel iets aan mijn tanden doen, en vet wegzuigen. Grapje natuurlijk. Ik ben dankbaar dat ik een gezond lichaam heb en hoef daar ook niets aan te veranderen. Wel zijn er genoeg andere dingen die ik zou willen veranderen! Herkenbaar?

Rustiger worden

Met stipt helemaal boven aan: rustiger worden. Het zit denk ik ook gewoon in mij, maar ik ben best onrustig. Vooral mijn hoofd kan echt overuren draaien. Heel veel gedachten, allemaal door elkaar. Soms echt om gek van te worden. Niets aan te doen helaas. Ik probeer daarom denk ik ook om mij heen altijd alles maar rustig te houden. Zolang mijn huis redelijk netjes is, voelt het in mijn hoofd ook rustiger. Helaas niet altijd mogelijk, en ook daar moet ik mee om zien te gaan.

Op tijd komen

Jaaa, en deze gaat heel goed. Ik ben nooit zo goed in op tijd komen. Iets met kleine kinderen, maar ook met heel veel dingen bedenken die ik nog MOET doen voordat ik een afspraak heb. Wellicht zal het er mee te maken hebben dat ik alles steeds wat beter op orde heb, maar ik ben steeds beter in op tijd komen. Waar ik eerder een kwartier, of later, te laat was, is dit nu max vijf minuten haha.

Beter plannen

Iets dat in mijn werk eigenlijk wel goed verloopt. Behalve vorige week dan, toen mijn weekvlog een dag later online kwam ;). Campagnes lopen netjes op tijd, artikelen worden elke week van tevoren ingepland. Toch merk ik dat in mijn prive leven het nog steeds wat lastiger is. Het komt nog steeds voor dat ik per ongeluk meerdere afspraken tegelijk gepland heb staan. Tjah, daar mag ik nog steeds wel iets aan doen.

Meer tijd maken voor vriendinnen

Ja, dit is ook wel iets wat er bij in kan schieten. Nu heb ik al wel met een vriendin de afspraak dat wij ruim van tevoren plannen. Zo kan het gewoon bijna niet meer mis gaan. Super fijn om zo te doen. Met mijn zus heb ik direct dezelfde afspraak gemaakt om eens in de zoveel tijd zonder kids af te spreken, zo fijn

Attent zijn

Ik wil zo graag meer attent zijn voor anderen. Maar op de een of andere manier heb ik hier de tijd en rust niet voor. Zo wil ik al heel lang eens koekjes bakken met de kinderen en deze bij de buren brengen. Gewoon om zo ook de kinderen te leren dat het belangrijk is om ook aan anderen te denken en dat het goed is om iets voor een ander te doen. Ook gewoon eens een kaartje sturen en dergelijke, dat soort dingen mag ik best meer doen.

Zo. Dat was het voor nu even. Zijn er dingen herkenbaar voor jullie? En wat zou jij graag willen veranderen aan jezelf? Óf wat zou jij anders willen doen?

Reacties

 • Felicia

  klinkt misschien raar maar ik zou zelf willen veranderen dat ik altijd maar in het verleden blijf hangen terwijl dit ook een mooie en gelukkige tijd is. en dat ik nooit iets kan weggooien en daardoor een hoop rommel heb voor niks. en dat ik altijd maar van mezelf moet multitasken . en dat ik wat minder de controle wil in mijn relatie zou een stuk ontspanner zijn. en het laatste puntje wat meer mezelf een schop onder de kont geven om mijn dochter te overhoren met huiswerk haha hier is het andersom oudste dochter van 9 word altijd boos omdat ik te lang wacht met het overhoren oeps

 • Coco

  Rustig worden… Ik kan heel rustig zijn en andere momenten hou ik het niet meer, dan lijkt mijn bloed te koken. Thee helpt me, lezen, en gek genoeg ook opruimen 🙂 Dan voelt mijn hoofd ook opgeruimd!
  Herkenbaar lijstje!
  Onlangs geplaatst door Coco: Hier is mijn naam!

 • Inge

  Echt ik herken zoveel, van wat je met ons deelt, in mezelf. Ik heb je op insta een DM gestuurd. Fijn weekend🍀💕

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv