5x Waarom skincare zo belangrijk is!
25 feb 2020 Gezondheid Mama 3

5x Waarom skincare zo belangrijk is!

Ik krijg vaak vragen over mijn skincare. Wat ik er aan doe om mijn huid gezond en egaal te houden. Nu heb ik skincare altijd lastig gevonden en loop ik er elke keer weer tegenaan waarom skincare zo ontzettend belangrijk en onmisbaar is!

Hydratatie

Een goed gehydrateerde huid is ontzettend belangrijk. Wanneer de huid goed gehydrateerd is, voelt het niet alleen fijner maar ziet het er ook veel beter uit. Een gezonde huid ziet er goed uit en krijgt vaak ook nog eens een soort van glow. Wanneer je make-uo gebruikt blijft deze veel mooier en beter zitten op een gehydrateerde huid.

Egale huid

Skincare oftewel huidverzorging zorgt voor een egale huid. Wanneer je huid de juiste verzorging krijgt die bij jouw huidtype past, zal je zien dat je een prachtige egale huid krijgt met zo min mogelijk (rode) plekjes en oneffenheden.

Mooi voor later

Ik hoef waarschijnlijk niet uit te leggen dat wanneer je goed zorgt voor je huid, dat je hier later veel profijt van zal hebben. Met een goede huidverzorging blijft de huid sterker en ziet het er mooier en gezonder uit. Vergeet niet dat je maar een huid hebt en je hier een heel leven mee moet doen.

Reiniging

Het is belangrijk om de huid te reinigen omdat de huid door de dag heen aan heel veel stoffen wordt blootgesteld. Door deze in de ochtend en avond te verwijderen en de huid goed te reinigen, houd je de conditie van de huid optimaal. En ook hier: een gereinigde huid is het mooiste!

Bescherming tegen zon

Last but not least. Skincare is heel erg belangrijk als bescherming tegen de zon. Wanneer je hier niet op zou letten krijgt de huid last van pigmentvlekken en krijg je sneller rimpels. Heel belangrijk dus! Let er daarom op welke bescherming er zit in jouw skincare.

Tot zover. Skincare is een stap in je routine die je niet zou mogen overslaan. Ik ken het maar al te goed dat er soms dagen zijn dat je maar liefst zo hoppa in bed stapt zonder reiniging. Maar toch: ik probeer skincare nooit over te slaan. Het is niet alleen fijn voor de huid maar ook zo veel mooier!

Wat vind jij belangrijk aan skincare? En wat is jouw all favorite product?

Reacties

 • lisanne

  Tegenwoordig probeer ik er op te letten dat ik mijn huid elke dag reinig. Ook gebruik ik elke dag een dagcrème met een factor. Mijn oma daarentegen smeert haar hele leven Nivea crème (gewoon de blauwe pot) op haar gezicht. Ze is nu 89, maar heeft een mooie huid en bijna geen rimpels.
  Onlangs geplaatst door lisanne: Schermtijd, wat zijn onze regels

 • Tamara

  Eigenlijk weet ik dat ik mijn huid iedere dag goed moet verzorgen, maar ik vind het toch wel een gedoe iedere avond. Regelmatig blijf ik net te lang op en ga ik toch zondder reiniging naar bed. Wel merk ik het meteen, want de volgende dag kan ik gegarandeerd rekenen op een aantal puistjes.
  Onlangs geplaatst door Tamara: Dit is de impact van het coronavirus op de mode-industrie

 • Joyce - SomedayTodayNL

  Je huid verzorgen is inderdaad ontzettend belangrijk! Wanneer ik het een keer oversla merk ik ook gelijk dat mn huid verslechterd. Wel een goede herinnering dus!
  Onlangs geplaatst door Joyce – SomedayTodayNL: De juiste volgorde van huidverzorging

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.