5x absolute musthaves wanneer je thuis werkt!
25 jul 2021 Lifestyle 0

5x absolute musthaves wanneer je thuis werkt!

Het laatste jaar is het niet meer dan normaal geworden om vanuit huis te werken. Ik kan mij zo indenken dat wanneer je dit niet gewend bent, het best lastig kan zijn! Vanuit mijn omgeving krijg ik veel vragen hoe ik dit doe, dat thuiswerken. Voor mij is het al jaren zo dat ik lekker vanuit huis kan werken en ik deel mijn belangrijkste musthaves wanneer je thuis werkt!

Vaste werkplek

Zelf denk ik dat er niets zo vervelend kan zijn dat wanneer je elke dag maar weer tussen alle spullen een werkplek voor jezelf moet gaan zoeken. Toen ik net begon met thuiswerken had ik geen vaste werkplek en dat zorgde op gegeven moment voor onrust. Inmiddels heb ik een eigen werkkamer wat ik echt heerlijk vind! Dit is echt een plek waar ik internet, mijn Macbook en al mijn werkspullen heb en ik ook nog eens de deur achter mij dicht kan doen wanneer ik dit nodig vind.

Een vaste werkplek hoeft natuurlijk niet een eigen kamer te zijn. Niet iedereen heeft die ruimte en dat geeft ook niet. Misschien is er een plek in de woonkamer waar jij je werkzaamheden kan uitvoeren. Of aan de keukentafel een plekje creëren. Als je maar een plekje hebt waar je snel alles kan pakken wat je nodig hebt! En ook niet onbelangrijk: zorg dat je op je werkplek makkelijk bij een stopcontact kan 😉

Internet!

Tegenwoordig kan niemand meer zonder internet. En wanneer je thuis werkt is dit natuurlijk helemaal een absolute musthave! Niets zo vervelend als internet dat steeds wegvalt of traag is. Het is daarom goed om je te verdiepen in de aanbieders van internet en tv. Wij hebben ook zelf alles in één en ik merk dat dit toch wel het fijnste is. Razendsnel internet en tv is gewoon heel erg fijn en belangrijk wanneer je thuis moet werken. Internet is namelijk essentieel om contact te kunnen onderhouden met het werk en collega’s, en tv is natuurlijk heel handig voor bijvoorbeeld ontspanning ;). Wanneer alles snel werkt, is het allemaal toch een heel stuk fijner!

Om nog heel even apart het gedeelte internet en tv te benoemen: goed om te weten is dat je deze  geheel naar eigen wens kan samenstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan downloadsnelheid (hier zijn verschillende pakketten in). Zo kan je precies het abonnement kiezen naar eigen wens! En verandert er iets in de situatie? Het abonnement is maandelijks aanpasbaar!

Goed werkende apparatuur

Nu we het gehad hebben over goed internet: minstens zo belangrijk bij het thuiswerken is, dat je goed werkende apparatuur hebt. Een goedwerkende laptop bijvoorbeeld, en misschien ook nog wel een extra scherm. Verder natuurlijk een telefoon etc. Goed werkende apparatuur kan heel veel frustratie schelen!

tips vanuit huis werken

Fijne zitplek

Wanneer je een werkplek hebt, razendsnel internet en tv, en goed werkende apparatuur, is het ook fijn wanneer je een fijne zitplek hebt. Wanneer je niet fijn zit, bijvoorbeeld op een harde stoel, dan werk je automatisch ook minder prettig. Een goede stoel hoeft niet extreem duur te zijn, maar het is wel goed om hier naar te kijken. Uiteindelijk heb je er alleen maar profijt van wanneer je een fijne zitplek en daarmee een goede werkhouding hebt!

Headset

Tot slot. Wanneer je bij het thuiswerken veel moet bellen moet collega’s of online moet vergaderen, is het fijn wanneer je een goede headset hebt. Hierin heb je ook weer een aantal mogelijkheden. Wanneer je bijvoorbeeld werkt met kinderen om je heen kan noice canceling heel fijn zijn. Ik heb zelf overigens geen noice canceling omdat ik het vervelend vind wanneer ik niet kan horen wat er om mij heen gebeurt. Mijn man heeft het weer wel, en vindt het echt onmisbaar. Kijk wat jij prettig vind. Zo kan je bijvoorbeeld ook weer kiezen voor een koptelefoon of bijvoorbeeld AirPods.

Dit waren mijn tips! Mocht ik iets vergeten zijn, of mocht jij een onmisbare tip hebben, dan ben ik heel benieuwd en lees ik het graag hieronder in de comments terug!

Werk jij vanuit huis?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.