10 tips om je sieraden mooi te houden
12 mei 2021 Beauty Lifestyle 1

10 tips om je sieraden mooi te houden

Ik houd van sieraden. Ik vind het leuk om ze te combineren en veel verschillende combinaties te dragen. Toch is het heel belangrijk om sieraden mooi te houden. Maar hoe doe je dit? Ik geef 10 tips om je sieraden mooi te houden. 

Vermijd water

Vermijd water bij je sieraden. Doe ze af voor het douchen en voor bijvoorbeeld het zwemmen. Kijk vooral uit wanneer je sieraden voorzien zijn van een coating (bijvoorbeeld gouden oorbellen met een gouden coating). Door het water vervaagt dit sneller.

Sieraden af doen voor het slapen gaan

Ik snap dat dit iets is waar je niet altijd aan zal denken voordat je gaat slapen. Toch is het slim om sieraden af te doen voordat je het bed in duikt, een gouden collier is bijvoorbeeld niet erg comfortabel wanneer je wil gaan slapen :). Op deze manier kan je bijvoorbeeld het breken van een sieraad voorkomen.

Vermijd parfum en creme

Vermijd parfum en creme en voorkom dat dit in aanraking komt van sieraden. Hier spreekt een ervaringsdeskundige 🙂 Parfum en creme kan je sieraden aantasten en het minder mooi maken. Zowel bij gouden en zilveren, als bij coated sieraden.

Pas op met de zon

Ook zon kan een vervelende invloed hebben op je sieraden. Wanneer je de zon in gaat, doe je deze het beste af. Ook onder de zonnebank.

Bewaar je sieraden op een donkere plek

Bewaar je sieraden op een donkere plek. In een lade van een kast bijvoorbeeld. Zo voorkom je dat de sieraden te veel licht krijgt en blijft het langer mooi. Nog beter is om je sieraden gescheiden van elkaar op een donkere plek te bewaren.

Sluit de sluiting voor het opbergen

Zorg ervoor dat wanneer je jouw sieraden opbergt, je de sluiting vast maakt. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat sieraden in elkaar gaat zitten. Daarnaast is het makkelijk om sieraden terug te vinden wanneer je deze los bewaart.

Doe je sieraden af tijdens sporten

Misschien overbodig om te zeggen: maar doe je sieraden af tijdens het sporten. Naast dat het gewoon niet fijn zit en je bijvoorbeeld last kan krijgen van het dragen van ringen, voorkom je ook dat je ergens achter blijft hangen en het sieraad breekt.

Kijk uit met zwavel

Zwavel is niet zo fijn voor je sieraden. Het kan deze aantasten. Zilveren sieraden worden bijvoorbeeld zwart wanneer dit in aanraking met zwavel komt. Zwavel vind je onder andere in melk, granen, peulvruchten, knoflook, ui, spruitjes, asperges, kool, eieren, kaas, vis, vlees, en plankton.

Voorkom knoopjes

Bijna niets is zo vervelend als knoopjes in je sieraden. Soms kan je deze maar met heel veel moeite verwijderen. Om dit te voorkomen berg je sieraden het beste los van elkaar op en maak je sluiting dicht voor het opbergen.

Sieraden schoonmaken

Maak je sieraden schoon. Niet te vaak omdat je sieraden het beste bij water vandaan kan houden. Sieraden maak je het beste schoon in een mild sopje en laat ze daarna goed drogen. Voor meer tips om je sieraden schoon te maken: sieraden schoonmaken.

Tot zover mijn tips! Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Reacties

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.