Zwangerschapstip: de Babybelt (ervaringen lezers)
2 nov 2017 Mama 1

Zwangerschapstip: de Babybelt (ervaringen lezers)

Er zijn van die producten waarvan ik het jammer vind dat ik deze nooit gekend heb bij mijn twee zwangerschappen. Onlangs maakte ik bijvoorbeeld kennis met de babybelt en moet ik zeggen dat ik deze zelf best had kunnen gebruiken in de zwangerschap! Vandaag meer over de voordelen van de Babybelt. 

Pijnklachten zwangerschap

Bij een zwangerschap zal het niet lang duren voordat de buik van een vrouw begint te groeien. Dat weten we allemaal, en veel vrouwen zijn ook erg trots op dat buikje. Iets minder bekend voorafgaand een zwangerschap is dat deze dikkere buik ook voor wat ongemak kan zorgen. Een zwangere buik kan aardig zwaar worden wat kan zorgen voor pijnklachten zoals een pijnlijk, trekkerig en vervelend gevoel. Een product wat bij deze klachten kan helpen is de Babybelt.

De Babybelt

De babybelt zorgt namelijk voor steun in de rug en  de buik, zodat er een groot gedeelte ontlast wordt. Voor een vrouw kan dit betekenen dat er minder pijn zal ontstaan en zij hierdoor bepaalde activiteiten zoals wandelen en werken langer en beter kan uithouden. De Babybelt is voor veel vrouwen voornamelijk prettig aan het einde van de zwangerschap. Ook vrouwen die aan het begin van de zwangerschap pijnklachten bij de lende en rug ervaren hebben veel baat bij dit product. Let er altijd op dat bij extreme pijn of bij twijfel de verloskundige geraadpleegd dient te worden. 

Voordelen van de Babybelt

Nog een paar voordelen op een rijtje:

  • De babybelt heeft een meegroeiende band met buik en rugsteun
  • De babybelt is makkelijk aan en uit te doen
  • Het steunprincipe van de Babybelt is klinisch getest
  • De Babybelt past perfect om het lichaam en voelt comfortabel

Ervaringen Babybelt

Zelf ervaren hoe de Babybelt werkt kan natuurlijk niet meer aangezien ik niet zwanger ben. Ik koos daarom via Facebook twee vrouwen uit (op dit bericht werd overigens énorm gereageerd) die voor mij de Babybelt hebben getest en aan jullie zullen vertellen wat zij van dit product vinden.

Liset is 29 weken zwanger en probeerde de Babybelt uit. Hieronder lees je haar ervaring.

Met 20 weken zwangerschap begon ik al last te krijgen van pijn in mijn rug en bekken. Door deze pijn moest ik vaker rust nemen. Ik vroeg mij af: hoe ga ik deze zwangerschap doorkomen. Toen zag ik op Facebook een bericht voorbij komen over “de babybelt”. Ik heb direct gereageerd en ik was de gelukkige die de babybelt mocht uittesten. Inmiddels ben ik 29 weken zwanger en sinds ik de babybelt gebruik, heb ik minder last van de pijn in mijn onderrug en bekken. Tijdens mijn dagelijkse bezigheden, zoals werken, het huishouden en de hond uitlaten geeft de babybelt mij veel steun. Ik ben er ongelooflijk blij mee. Wat ook fijn is aan de band, is dat hij meegroeit met de buik. Ik draag veel strakke jurkjes en de babybelt is niet te zien wanneer ik dit draag. Ik kan dit elke zwangere vrouw aanraden.

Matiske is 13 weken zwanger en probeerde de Babybelt uit. Hieronder lees je haar ervaring. 

Ik zag de oproep van Saskia voorbij komen toen ik een week of 11 zwanger was van ons tweede kindje. Nu had al een beetje last van mijn lage rug en bekken en leek dit me een perfecte optie om eens uit te proberen. Het leek me op voorhand een fijn product waarmee je steun krijgt in de onderrug en rondom je bekken. Ik had tijdens mijn eerste zwangerschap van Anita andere buikbanden die me ook erg goed bevielen, tijd voor wat extra steun.

Tijdens het testen ben ik 13 weken zwanger. Nu is dat wellicht wat vroeg omdat je buik nog niet zo groot is, ook zoals ze op de site aangeven voor het einde van je zwangerschap, wat bij mij nog niet aan de orde is. Ik heb de belt getest tijdens mijn motorrijles en tijdens een les bodybalance. Zo dacht ik een goed beeld te krijgen van wat de belt voor mij doet.

Ik heb de belt onder mijn kleding gedragen, hij is vooral bij de buik nog wat ruim maar door de klittenband onderaan kan ik hem goed verstellen. Tijdens het zitten kruipt hij (nu nog) wat omhoog. De steun voelde ik vooral als ik de belt lager droeg rondom mijn bekken wel, maar op dit moment nog niet helemaal wat ik er van gehoopt had. Om eerlijk te bekennen denk ik dat ik een realistischer beeld zou hebben als ik een paar weken verder ben. Dan is mijn buik wat groter, maar ook denk ik dat de rest wat voller is als dat het nu is, haha. Toch slanker als ik dacht, dat is dan wel weer een fijne meevaller. Mijn conclusie voor nu: fijn product, zit lekker, ademt goed zweet niet. Ook na het wassen blijft ie zeer netjes en pilt hij niet. Fijn door de verstelbare klittenband maar op dit moment voor mij nog wat te vroeg.

Bedankt dames voor het delen van jullie ervaringen. Erg goed om te lezen dat jullie tevreden zijn over dit product! Zijn er verder nog vragen? Stel ze gerust hieronder in de comments! Mochten jullie zelf ook ervaring hebben met de Babybelt lees ik dit ook heel erg graag hieronder terug 🙂

Reacties

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.