Tip om te lezen: wel of niet vaccineren
11 apr 2017 Mama 0

Tip om te lezen: wel of niet vaccineren

Even heb ik er goed over nagedacht of ik dit artikel wel zou gaan plaatsen. De laatste keer dat ik iets schreef over het vaccineren kreeg ik zoveel ellende over mij heen dat ik er plaatsvervangende schaamte van kreeg. Maar wat dan? Mag er dan niks meer gezegd worden omdat het wel eens zou kunnen zijn dat anderen een andere mening hebben?

Nee. Dat denk ik niet. Dit is mijn blog, en wanneer je mij kent, weet je dat ik niet iemand ben die snel oordeelt. Ik sta open voor ieders verhaal, mits deze met respect is.

Van de week werd ik getipt over een artikel van de Ouders van Nu waarin het onderwerp wel of niet vaccineren ter sprake komt. Nadat Pauline Bijster een tijd terug een blog had geschreven over het wel of niet inenten van haar vierde kindje ontplofte het internet. Ook kinderarts Peter Jan Rake las haar verhaal en nodigde haar uit om eens een kijkje te nemen op de kinderafdeling. Over dit laatste doet Pauline verslag in het volgend artikel: Moet ik mijn kind wel of niet vaccineren.

Ik deel dit omdat ik het heel waardevol vindt. Neemt niet weg dat critici er nog van alles aan op te merken zullen hebben, en dit is prima. Alleen liever niet hier op mijn blog. De vorige keer is het er zo heftig aan toe gegaan dat ik dit wil voorkomen. Daarom zijn de comments in dit artikel gesloten. Niet omdat ik niet tegen kritiek kan, maar om mijn blog hier voor nu even tegen te beschermen. Bedankt voor jullie begrip.