Onze vakantie plannen voor zomer 2019!
27 jun 2019 Mama Travel 10

Onze vakantie plannen voor zomer 2019!

Stiekem ben ik al een beetje aan het aftellen tot aan de zomervakantie. Ik merk in ons gezin dat de kinderen er echt aan toe zijn! Daarnaast heb ik er zelf ook heel veel zin in en kijk ik enorm uit naar de plannen die wij gemaakt hebben voor deze zomer. Lees je mee?

Afgelopen mei vakantie hebben wij natuurlijk al een super fijne vakantie gehad in Italië. Dat was een fantastisch fijne vakantie. En ik hoop dat het van de zomer net zo zal gaan worden. De plannen hiervoor hebben wij al vroeg dit jaar gemaakt. Wij zullen namelijk in Juli eerst een week naar Zwitserland op vakantie gaan. Vanuit Zwitserland zullen wij dan gaan beslissen waar wij die week daarna naartoe zullen gaan. Twee jaar geleden hebben wij dit op exact dezelfde manier gedaan (ook hetzelfde huis in Zwitserland) en dat is ontzettend goed bevallen. Wij zijn destijds doorgereden naar Italie, en ik hoop dat dit jaar weer te doen (of Zuid Frankrijk vind ik ook prima ;)).

Zwitserland

Het huis in Zwitserland ben ik al meerdere keren geweest. Het is een super fijne plek (Lenk) en in de buurt is ook veel te doen voor de kinderen. De plek is ook rustig en wij hebben er alle tijd om rustig door te brengen. Het huis waar wij in zitten is inmiddels verbouwd en er zit nu een hottub en een sauna, heerlijk! Wat ik vooral onwijs fijn vindt is dat je in Zwitserland zo lekker kan wandelen. Tijdens onze eerdere vakantie daar maakten wij standaard een wandeling voordat de kinderen naar bed gingen. Dat was echt heerlijk.

Italië!

Ook heb ik enorm veel zin om daarna door te rijden naar een lekker warm land zoals Italië (ik houd van dat land). Zwitserland is mooi, maar het is er niet ontzettend warm in de zomer, en ik houd toch wel van heel veel warmte. Het is wel altijd enorm wennen wanneer je vanuit Zwitserland naar Italië gaat (iets met hygiene en zo) maar ik vind Italië gewoon zo fijn! Het eten, de mensen, alles.

Nog een paar weken en dan gaan wij lekker op vakantie. Met de auto dit keer. Wij vliegen graag, maar vinden het ook fijn om met de auto naar Zwitserland te gaan, plus wij kunnen op die manier veel meer spullen meenemen. Wij hebben bijvoorbeeld stepjes voor de kinderen zodat zij bij lange wandelingen zelf kunnen gaan steppen. Zo handig!

Zo. En nu ben ik benieuwd naar jullie plannen. Wat gaan jullie in de aankomende zomervakantie doen?

Reacties

 • Naomi

  Wat een goed idee, om de kinderen bij lange wandelingen te laten steppen! Heerlijk, al die voorpret. Nog heel even…
  Onlangs geplaatst door Naomi: Keuzestress

 • Margreet

  Wij gaan ook naar Zwitserland. 5 dagen zitten wij in Leuk! Zou grappig zijn je tegen te komen. Wij gaan ook in juli. Wij rijden daarna verder door naar Italie, Kroatie en Slovenie. Het wordt dus een hele roadtrip. Maar we hebben 3 weken de tijd!

  • Saskia Hardeman

   Zit je in Lenk ook? Nou, dat is leuk zeg! Zo mooi daar, ook om te wandelen met kids, echt fantastisch. Wij gaan volgens mij de derde week van Juli!

   • Margreet

    Wij zitten in Leuk. Ietsje verderop vanaf 21 juli.

 • Monique

  Heerlijk die voorpret. Wij gaan dit jaar voor het eerst naar (midden) Portugal. 2,5 dag rijden. Spannend maar we doen gewoon rustig aan.

 • Daphne

  We zijn nu op vakantie in Italië, bij het Gardameer.
  Heerlijk hier!!
  Alvast een fijne vakantie!!

 • Jouk

  Wat leuk! Wij gaan met de auto naar Oostenrijk voor een paar dagen en kijken ook vanaf daar waar we dan naartoe gaan.

 • Floortje

  Oh Italië is heerlijk! Waar je ook bent, het is altijd goed. Zo genoten van onze eerste vakantie met z’n 3e vorig jaar, wilde we dit jaar weer maar moesten helaas ook de voortuin even flink aanpakken dus gaan nu een weekje naar Mallorca, voor het eerst vliegen! Ben zo benieuwd . Nog 16 dagen tot we gaan..😍

 • Kitty

  Wij gaan dit jaar rondreizen in Costa Rica 😍
  Zo’n zin in. Sinds de jongste 4 is weer begonnen met rondreizen, Marokko, Sicilië, Afrika, Portugal en nu nog verder weg. Ik zie wel enorm op tegen het tijdsverschil. Daar kan ik zooo slecht tegen. Voor de kids de 1e x. De rest was maar max 1 uur.

  We gaan genieten. Jullie ook een hele fijne vakantie.

 • Denise

  Italië is superfijn! Ik ben er dit jaar al 4x geweest (verschillende plekken) en met de kinderen ga ik er ook naartoe. Wel pas half augustus. Ik ga ook niet vliegen trouwens, maar helemaal met de bus. En nee, daar wil ik nog niet aan denken. 😉

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.