Neem je tijd en relax..
24 sep 2014 Lifestyle 24

Neem je tijd en relax..

Ik ben een persoon die moeilijk kan stilzitten. Die het liefst van alles wil doen en dan ook nog graag vandaag. Maar soms, heel soms wil ik gewoon rust. Geen dingen die moeten en geen verwachtingen, gewoon helemaal niks.

Toen ik nog geen moeder was kon ik heel gemakkelijk momentjes voor mijzelf vrij maken. Ik had immers geen verplichtingen of verantwoordelijkheden. Natuurlijk had ik mijn school waar ik verplichtingen had, maar als ik rust wilde ging dit heel gemakkelijk.

Met een lief klein mannetje om mij heen gaat dit soms wat lastiger. Overdag ben ik er voor Senna en in de avond is er ook nog vaak van alles om te doen. De echte rust momentjes schieten er daarom redelijk snel bij in. En soms vind ik dit best jammer. Gelukkig heb ik Vincent die in het weekend lekker thuis is en met Senna leuke dingen kan gaan doen. Ik moet mij er dan wel echt toe zetten om rust te nemen en om bijvoorbeeld niet aan mijn blog te zitten.

Rustmomentjes kunnen voor mij hele kleine momentjes zijn. Bijvoorbeeld een douche kan voor mij al echt voor ontspanning zorgen, ook hardlopen brengt mij helemaal tot rust, Of het lezen van een boek met een kop thee. En op en top ontspannen is natuurlijk het geknuffel met mijn lieve kleine Senna, daar kan ik zo van genieten!

Ik ben heel benieuwd hoe jij je rustmomentjes pakt. En wat geeft jou rust? Voor iedereen is dit natuurlijk weer helemaal anders. De een vindt ontspanning in een avond uit en de ander vindt ontspanning in de sauna. Ik ben benieuwd naar de reacties in de comments!

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Natasja

  Leuk artikel! Je overtuigd me bijna om niet aan kids te beginnen hahahaha!
  Mijn rustmomenten haal ik uit het kijken van films en series, maar ook door t lezen van een boek, of wandelen of zitten aan water.

 • debby

  Wat toevallig, ik zat hier net aan te denken toen ik wakker was, oom een artikel te schrijven over rustmoment voor jezelf. zelf kan ik echt genieten van series kijken of een suf spel op mijn telefoon.

 • Petra

  Rustmomentjes voor mezelf….die pakte ik tot gisteren zelden. Schreef toevallig deze week op mijn blog dat ik behoefte had aan me-time. Gisteren de eerste stap gezet. Ben heerlijk gaan zwemmen.

 • Gwen

  Hier precies hetzelfde, zelfs zwanger moet ik mezelf dwingen om eigen tijd te pakken. Hoewel, even zitten en lezen met Olivia nu ook als ontspanning voelt, maar: het is geen Gwen-tijd.

 • Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla

  Ik heb twee kinderen en momenteel zit ik in een fase waar de rustmomenten schaars zijn. Zelfs als ze slapen, na 1,5 uur begint de babyphone.

  Het is voor iedereen belangrijk om een rustmoment te nemen. Zelf vind ik hardlopen dan ook echt heerlijk!

 • wellnewss

  Het is zo belangrijk om af en toe een moment voor jezelf te pakken. Ik schreef hier paar weken geleden een artikel over. Met mijn favoriete manier van ontspanning.

 • Malou

  Heel leuk geschreven 🙂

 • Babs

  Met een kleine zijn rustmomenten heel schaars, inderdaad. Voor je het wist was het alweer pauze/15.00 uur en dan richting school.Momenteel kom ik tot rust met een leuke serie op TV of de ontspannngs-appjes op mijn mobiel. koptelefoon op en 7 minuten verplicht liggen 😉

 • saskia

  Ik vind in bad gaan met een boek heel fijn. Als Senna naar school gaat komen er weer meer rust puntjes voor jou. Het is heerlijk om van de kinderen te genieten, Ik mag over een kwartier weer naar school om Lucas op te halen (anne is uurtje later vrij) en ik kijk er naar uit. Maar ik heb wel even lekker een ochtendje geblogt en serie’tje gekeken!

 • Jenny

  Rustmomentjes oeh lastig! Ik denk ’s avonds voor het slapen gaan een boek lezen.

 • beautyforgirls

  Goed artikel, rust momentjes voor jezelf zijn inderdaad erg belangrijk. Ik vind het altijd heerlijk om op zulke momenten op de bank neer te ploffen met een goede serie.
  Liefs, xxx

 • Chinouk

  Ah lekker badderen of blogjes lezen op de computer vind ik heerlijk! Maar ook in bed liggen met een fijn boek kan ik van genieten. Of de luie zondagen met vriendlief, dat we besluiten nog een dutje te doen na het ontbijt of de lunch haha.

 • Amy

  Leuk artikel! Ik vind het ook moeilijk om mijn rustmomentjes te pakken en dan heb ik nog niet eens kinderen. 😉 Ik ontspan het allerbeste door een uitgebreide massage en die boek ik dan heel af en toe ook. Anders kan ik heel erg genieten van een grote mok thee en een boek, nog even wat langer in bed blijven liggen in het weekend of door lekker een tijdschriftje te lezen in bad.

 • Linda

  Goed dat je de momenten wel pakt als ze er zijn. Nu ik veelal thuis zit is dat voor mij makkelijker om mijn momenten te pakken, en eerlijk gezegd heb ik die ook hard nodig. Even niets moeten en hoeven doen. In de weekenden vind ik dit al snel lastiger, net als de school vakanties, wanneer mijn vriend er is. Het blijft zoeken naar een balans voor mij, steeds weer 🙂

 • Natascha

  Toevallig heb ik vandaag mijn rust momentje:) Lekker op de bank, tv aan en wat leuke blogs lezen. Daarnaast doe ik sinds kort aan mindfulness, ik ben ook een behoorlijk druk typje! Ontspannen vind ik erg moeilijk en zo loop je jezelf nog wel eens voorbij 😉 Tijdens mindfulnesslessen sta je even stil bij je zelf, een soort meditatie. Echt een aanrader!

 • Teddy

  Heel herkenbaar, soms kan ik ook zo genieten van het feit dat even niets hoeft. Of een heerlijk warme douche met lekkere producten!

 • Infinity

  Leuk artikel!
  Rustmomentjes zijn erg belangrijk, even tot jezelf kunnen komen .

  Liefs,
  Eva ♥

 • Vicky

  Normaal ben ik ook een bezige bij maar nu met mijn zwangerschap kan ik enorm van de rust genieten.
  Voor mij is me-time: blogs lezen, series kijken en een lekker bad nemen met een maskertje op mijn gezicht.
  Benieuwd hoe ik hier tijd voor zal maken als ons kindje er is maar af en toe zal ik mezelf toch ook dwingen hoor om wat rust te nemen.

 • Saartje

  Ik merk ook dat ik erg weinig rust neem en dan heb ik geen kind. Ik ben zo druk bezig met school, afstuderen en het huishouden dat ik daarnaast vrij weinig dingen voor mezelf doe, pas wanneer het te laat is en ik ziek wordt. Nu heb ik me voorgenomen om voortaan alles overdag te doen en s’avonds te rusten, dit kan zijn door tv kijken een film kijken, lekker douchen of wat anders waarbij ik me helemaal kan ontspannen. x

 • Ismay

  Ik vind het ook altijd heel moeilijk om mijn rust te pakken en om even te relaxen. Maar de laatste tijd gaat het steeds wat beter. Ik betrap mij er op dat ik nu in een week tijd een boek uit lees (en dan te bedenken dat ik er in de afgelopen vijf jaar hooguit 1 of 2 heb uitgelezen) en ik vind het heerlijk! Ik heb dan weliswaar nog geen kleintje, maar de stress die komt kijken bij afstuderen hakt er ook behoorlijk in! Fijn om wat herkenning te vinden in dit artikel 🙂 Liefs!

 • Cheyenne

  Ik ben echt een ramp als het op ontspannen aankomt, ik ben er gewoon echt slecht in! Maar een goed boek lezen kalmeert me altijd wel een beetje, en mijn tasje thee ’s avonds is een heus ritueel!

 • giientjeee

  Ja, ik heb zelf geen kinderen, dus is het allemaal nog een stuk makkelijker om je rust te pakken.
  Maar een oliebad nemen of gewoon op de bank zitten met een grote kop groene thee! Heerlijkkk:)

 • Raounak

  Soms gun ik mezelf een dagje niets! Dat is hard nodig in deze economie die 24/7 draait!

 • Iris

  Soms doe ik bewust niets, maar soms sta ik gewoon gedachteloos in de verte te staren.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.