Gender Disappointment: ik dacht een meisjes mama te zijn en kreeg een jongen
7 feb 2018 Mama 10

Gender Disappointment: ik dacht een meisjes mama te zijn en kreeg een jongen

Teleurgesteld zijn over het geslacht van de baby. Ik hoor en lees er steeds vaker over. Vaak wordt het in een context geplaatst dat het totaal not done is om teleurgesteld te zijn over het geslacht van de baby. Ik vroeg mij af of dit terecht is. Je mag toch best even teleurgesteld zijn?

Meisjes mama

Om maar een voorbeeld te noemen: ik heb altijd gedacht dat ik een meisjes mama zou zijn. Haren invlechten en al, en niets anders dan jurkjes en rokjes. Ik kon het mij simpelweg niet voorstellen dat ik een zoon zou krijgen. En toch kreeg ik als eerste kind een zoon! Vanaf het moment dat wij wisten zwanger te zijn noemde Vincent het al een zoon en ik bleef maar zeggen dat het een meisje zou zijn. Niet dus. Teleurgesteld? Misschien heel even, maar niet lang. Na de geboorte was ik overigens compleet om hoor: wat fantastisch een jongen!!

Het duurde niet lang voordat ik er helemaal van overtuigd was dat ik het verkeerd had, en dat ik toch een jongens mama zou zijn. Ik vond die eerste jaren met Senna zo heerlijk, een jongen die niets liever wilde dan knuffelen met zijn mama, beter kan niet

Een jongen of toch een meisje?

En je raadt het natuurlijk al: toen ik in verwachting was van Sophia was ik overtuigd van een jongen. Ik kon het ook even bijna helemaal niet geloven dat het een meisje was. Moest ik even wennen aan het idee? Ja. Vond ik het erg? Nee, dat niet direct. Β Alleen, ik kan mij best indenken dat er een voorkeur is voor het geslacht van de baby. Γ‰n dat dit niet direct hoeft te betekenen dat wanneer je dit voelt, je minder van de baby houdt.

Natuurlijk zijn er altijd ergere gevallen. Zoals wanneer een van de ouders het geslacht van het kind maar moeilijk kan accepteren. Echter denk ik dat dit wel redelijk extreem is en hoop ik van harte dat wanneer dit voorkomt, de ouders hulp zullen zoeken.

Herkennen jullie je in mijn verhaal? Of helemaal niet?

Reacties

 • Priscilla

  Hahaha ja ik herken het wel hoor want bij mij ging het precies hetzelfde. Ik vond het ook zo raar om ineens een zoon te krijgen. Hoe dan!? En toen bleek dat zo leuk dat ik het wel spannend vond om een meisje te krijgen.. dat leek me weer een hele andere uitdaging (en dat bleek ook zo te zijn! Haha)
  Onlangs geplaatst door Priscilla: New In: Donut kussens!

 • Linda

  Yep, hier precies zo. Ik was bij de eerste volledig overtuigd dat het een meisje zou worden. Het was beslist even slikken toen dat een jongen bleek te zijn. Moest me er echt even overheen zetten. Daarna echt niet minder leuk hoor! Bij de tweede wist ik dat het een jongen werd en dat bleek zo te zijn, haha. Maar heel soms, als ik een superstoer jurkje tegenkom ofzo, vind ik het heel stiekem nog steeds een beetje jammer dat ik geen meisje heb πŸ˜‰

 • Laura | I scream beauty

  Ik was ook heel erg uitgegaan van een meisje en zag het ook al helemaal voor me! En inderdaad, het bleek een zoon! Hij moet nog geboren worden (in mei) maar ik kan me er nu al op verheugen. Ik hoop op een kopie van mijn vriend natuurlijk!

 • Isa

  Ik snap dat je even moet wennen als je het in je hoofd anders voorgesteld had, maar echt teleurgesteld zijn is volgens mij voorbestemd voor de mensen die zonder problemen zwanger werden en een probleemloze zwangerschap hebben. Voor ons was het duidelijk: als het maar gezond is!

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel voor je reactie. Ja, lastig. Ik weet niet of dat zo makkelijk is, al kan ik je gedachte wel indenken.

  • Laura

   Nou sorry maar K had zo een vlekkeloze zwangerschap en was tog echt niet teleurgesteld of wat dan ook en binnen twee maanden zwanger

   • Isa

    Oh Laura neen ik bedoel niet dat mensen met een probleemloze zwangerschap sowieso teleurgesteld zijn.
    Ik bedoel net dat mensen die dat geluk niet hebben, waarschijnlijk minder vaak teleurgesteld zijn (en dan bedoel ik niet ‘even omschakelen’ maar echt echt teleurgesteld).

 • Felicia

  ik begrijp je wel maar bij mij was het precies andersom ik wilde altijd al graag een jongetje
  zag mezelf ook met een zoontje voor ik kinderen had . ik ga nooit zonder makeup de deur uit en draag altijd hoge hakken maar toch zag ik mezelf het liefst met een jongetje
  maar de eerste werd een meisje ik moest even om schakelen toen we tijdens de 20 weken echo hoorde dat het een meisje werd maar gelukkig vond ik het al gauw daarna schattig het idee dat er een meisje van ons twee in mijn buik zat
  bij de tweede hoopte ik toch weer vuurig op een jongetje ik raakte kort daarop zwanger maar weer tijdens de 20 weken echo werd ons verteld dat de tweede ook een meisje werd ik kreeg even een verdrietig gevoel en vond het moeilijk dat mijn wens voor een jongetje niet uitkwam
  maar ons tweede meisje werd een heel rustig en zoet lief meisje echt een prinsesje πŸ™‚
  ik voelde mij toen een tikkeltje schuldig voor mijn gevoel
  uiteindelijk kregen wij in totaal 3 meisjes
  3 prinsesjes πŸ™‚
  en de vierde werd een jongetje zo blij
  zo dankbaar . maar onze meisjes zijn echt schatten van meisjes echt waar en ik houd zielsveel van ze
  alleen heb ik er nooit een geheim van gemaakt graag een jongetje te krijgen en dat dat ook altijd mijn wens was nog voor ik kinderen kreeg .
  ik vind het normaal als moeders een voorkeur hebben want in mijn ogen zegt dat niets over de liefde voor je kinderen

 • Felicia

  en het grappige is dat ons jongetje echt precies op mij lijkt πŸ™‚ hij is wel duidelijk een jongetje maar hij lijkt sprekend op mij .
  en mijn dochterts weer veel meer op mijn man
  van uiterlijk dan . dat had ik totaal niet verwacht
  ik had verwacht dat ons jongetje op zijn vader zou lijken haha
  maar het kan nog veranderen hij is pas 5 maandjes oud

 • Lilian

  Ik was ook teleurgesteld dat ik een meisje zou krijgen, had mezelf echt voorgesteld als jongensmoeder. En had echt het gevoel dat het gewoon niet klopte. Maar dat ging vanzelf over en ik zou nu niks anders meer willen. Niemand anders, ook geen ander meisje of jongen of whatever πŸ™‚

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv