Babyhapjes: de eerste babyhapjes en tips!
11 apr 2018 Mama 0

Babyhapjes: de eerste babyhapjes en tips!

Vanaf vier maanden mogen baby’s groente en fruit hapjes. Dit is natuurlijk ontzettend leuk om te doen. Toen wij met vier maanden naar het consultatiebureau waren geweest, vertelden zij ons dat wij met de groente en fruit hapjes mochten beginnen. Als wij later wilden beginnen was dit ook geen enkel probleem. Wij zijn begonnen toen Jason 4,5 maand was. Wij begonnen als eerste met wortel. De camera hadden we natuurlijk al klaarstaan haha.

De eerste hapjes

Om het allemaal wat makkelijker te maken hadden wij onze zoon in een wipstoel gezet met een slabbetje om. Het eerste hapje wist hij gewoon niet wat hem overkwam haha. Hij keek ons aan van: wat geef je mij nou? Wij zijn begonnen met drie hapjes, het was meer om het happen te oefenen en om aan andere smaken te leren wennen. Na een paar dagen kreeg hij een beetje de smaak te pakken, en nam hij steeds meer. Later gingen wij ook fruit geven. Dit viel wel gelijk in de goede smaak. Ondertussen zijn we al even verder en heeft hij verschillende soorten groente en fruit al gehad.
Van de groentes heeft hij bloemkool, wortel, broccoli en pastinaak gehad. En van fruit banaan, appel, peer en mango.

Zelf baby fruithapjes maken

Ik maak de meeste hapjes allemaal zelf. Met het fruit mix ik lekker alles door elkaar heen. De ene keer een combinatie van banaan, mango en appel. En soms alleen banaan en peer. Wij hebben een hele handige keukenmachine dus ideaal en makkelijk om het zelf te maken. Van mijn moeder had ik handige plastic bakjes gekregen om groente en fruit mee in te vriezen. In Engeland had ik zelf een vierkant bakje gekocht waar je allemaal kleine porties in kan bewaren. Super handig is dit! Wanneer wij bijvoorbeeld bloemkool eten blijft er vaak wat over, dit gebruik ik dan voor Jason z’n hapjes.

Tot nu toe heb ik er tijd voor dus wil het zeker zelf nog blijven maken. Wij hadden wel al wat kant en klare potjes in huis staan. Dus soms wanneer het uitkomt pakken we een potje.

Jason is al zes maanden oud en ik denk dat we vanaf dan een heel ander ritme gaan krijgen wat eten betreft. Hopelijk gaat er ook een fles af, en zal hij meer vast voedsel krijgen.

Soms wanneer hij lekker in de box ligt, geef ik een stukje komkommer waar hij op kan sabbelen. Heerlijk vind hij dit. En laatst gaf ik hem een maisstengel, dat viel goed in de smaak. Het fijne hiervan is, is dat het smelt in de mond. Dus daar kan hopelijk niet veel mis aan gaan.

Water drinken uit een glas vind hij ook heel lekker. Wanneer hij mij ziet met een glas water, probeert hij al gelijk het glas te pakken haha. Hij weet heel goed wat hiervan de bedoeling is.

Jullie nog tips voor groente en fruit die wij kunnen proberen?

Over Stephanie van der Wal

Stephanie, 30 jaar, woont samen met Job, en samen werden zij op 5 oktober 2017 voor het eerst ouders van Jason! Stephanie neemt je mee in de wereld van haar eerste zwangerschap, het moederschap, en alles wat hierbij komt kijken. Je kan hier op Twinkelbella regelmatig een update van haar verwachten.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv