Mijn kids en hun bloggende en vloggende moeder
10 jul 2018 Mama 8

Mijn kids en hun bloggende en vloggende moeder

Dat bloggen mijn werk is, dat is natuurlijk bekend. Het vloggen komt hier ook steeds meer een stukje bij en het is natuurlijk heerlijk dat ik op deze manier mijn geld kan verdienen en voor mijn gezin kan zorgen. Toch zijn er natuurlijk aspecten waar ik rekening mee moet houden. Zoals: wat vinden mijn kinderen eigenlijk van hun bloggende en vloggende moeder?

Vloggen als moeder

Want als ik eerlijk ben: dat is voor mij toch wel een van de belangrijkste dingen. Wanneer een van mijn kinderen problemen zou hebben met het vloggen van hun moeder zou dit voor mij toch wel echt betekenen dat ik eens goed moet gaan nadenken. Ik wil namelijk niets doen waar zij last van ondervinden of wat zij als vervelend zouden ervaren.

Het vloggen bijvoorbeeld, is altijd een beetje met ups en downs gegaan. Twee maanden terug nog liet ik het even voor wat het is. Met als reden dat ik mij afvroeg of het nog wel leuk, interessant genoeg zou zijn. Daarnaast wil ik gewoon niet de hele tijd met die camera zeulen. Wanneer een van mijn kinderen mijn aandacht nodig had, wilde ik niet bezig zijn met filmen. Daarnaast gaf Senna heel soms aan dat hij filmen niet leuk vond. Nu was het al een stukje makkelijker omdat ik geen weekvlogs meer maakte. Dit besluit heb ik vorig jaar al genomen omdat ik er zo van baalde elke keer maar te “moeten” filmen. Wanneer iets moeten wordt, dan is de lol er voor mij al heel snel af. De dag vlogs waren daarom voor mij echt een uitkomst.

Weekvlogs

Twee weken geleden ben ik weer begonnen met weekvlogs en ik vind het zó leuk! Het is gewoon super om zo’n vlog in elkaar te zetten met allemaal beelden. Om van meer dan een uur aan materiaal een video te maken van max 20 minuten. Ik had niet verwacht dat ik dit zo leuk zou vinden. Het editen is wel onwijs veel werk. Ik ben er echt minstens vijf uur zoet mee. En dat is pittig.

Alleen: wat ik zo leuk vind is om de kinderen terug te zien in de vlogs. Het is zo leuk om ze zo gezellig te zien zijn. En geloof me: dit is heus niet altijd zo hoor haha. Maar toch: hoe leuk om dit soort video’s van je kinderen te hebben. Daarnaast geven de kinderen het zelf ook aan heel leuk te vinden. Soms vragen ze er zelfs om of ik iets wil filmen. Maar zoals altijd: er zijn natuurlijk grenzen. Ik breng niet altijd alles in beeld. Sophia zal je bijvoorbeeld nooit in een driftbui of in haar luier voorbij zien komen.

Naast dat mijn kinderen er voor nu dus ook best lol in lijken te vinden, zijn er natuurlijk nog veel meer voordelen aan het feit dat hun moeder een vlogger en blogger is. Zoals het krijgen van speelgoed en dergelijke 😉 Hoe wij daar mee omgaan is wellicht weer iets voor een volgend artikel haha.

Hoe gaan jullie om met de privacy van kinderen?

Reacties

 • Lisanne

  Het is denk ik niet meer dan logisch dat je niet alles in beeld brengt.
  Zelf vlog ik alweer 3,5 half jaar en ik herken wel wat je zegt dat het zo leuk is om de beelden van de kinderen te hebben. Dat is voor mij ook de reden geweest om te beginnen met vloggen. Ondertussen kijk ik regelmatig filmpjes terug van een paar jaar geleden en dan vind ik het zo leuk om de kinderen terug te zien.
  Onlangs geplaatst door Lisanne: Opvoeden, wat is een goede opvoeding?

 • Ilse Visscher

  Goed stuk en je bent er heel bewust mee bezig. Je kinderen zijn het allerbelangrijkste natuurlijk. En inderdaad als het moeten wordt en het dus niet leuk meer is, dan moet je het ook gewoon niet meer doen. Wel leuk dat je het weer doet en er plezier in hebt! X
  Onlangs geplaatst door Ilse Visscher: Blog #40: Zwangerschapscursussen: wat kozen wij?

 • Lilian

  Ik begrijp de voordelen helemaal. Ik vlog in zekere zin ook en Anna helpt mee. Ze ‘presenteert’ allemaal leuke video’s of we maken video trucage (‘toveren’). Alleen wij plaatsen het op een afgeschermde website waar alleen wij drieën toegang tot hebben. Ook voor later. Dus qua privacy hebben we geen probleem. Bij mij ontstond het idee ook wel omdat ik te weinig video’s maakte van Anna, ook omdat ik niet goed wist wat ik met de video’s moest. En nu hebben we er dus een bestemming voor. Anna filmt soms de meest saaie video’s (laatst was ze haar zestig boeken aan het tellen), maar lijkt me geweldig om later terug te kijken 🙂
  Onlangs geplaatst door Lilian: Zo onhandig. Erg of charmant?

 • Thea

  Een ieder moet natuurlijk voor ze zichzelf beslissen en als ik het zo lees, denk je er goed over na.

  Mijn vraag blijft altijd wel; vinden de kinderen het later ook nog leuk om zichzelf online terug te vinden? Alles wat je online plaatst blijft online en daar zijn ze zich nu niet bewust van. En ja, speelgoed krijgen is natuurlijk leuk, maar daar staat dan wel een stukje privacy inleveren tegenover. Ben online marketeer, misschien wat meer voorzichtiger in wat ik wel/niet plaats online omdat ik dagelijks zie wat er online speelt… 😉

  Mijn dochter (9) wil heel graag vlogster worden, filmpjes mag ze maken van mij….. maar voor nu houden we ze lekker privé. Daar kunnen we ze ook terug kijken 😉
  Onlangs geplaatst door Thea: Een pauze…

  • Saskia Hardeman

   Hoihoi, ja zeker een terechte vraag. Toch ben ik van mening dat dit wel de tijd van nu is. Jij en ik zijn niet gewend om online te verschijnen, mijn kinderen (en de kinderen in deze tijd) weten niet beter. Zo lang ik geen rare dingen plaats zoals bloot, momenten die een ander niet hoeven te weten en dergelijke, hoeven zij zich nergens voor te schamen. Als ik kijk naar mijn zoontje: vanaf groep 1 groeit hij al op met internet en dergelijke, voor hem is dit allemaal normaal. Om een lang verhaal kort te maken: ik denk niet dat het schadelijk zal zijn dat mijn kinderen nu in beeld komen, ik denk dat het gewoon alles te maken heeft met hoe je ze in beeld brengt.

   • Thea

    En daar heb je ook een goed punt; het hoort wel bij deze tijd 🙂
    Onlangs geplaatst door Thea: Een pauze…

    • Saskia Hardeman

     Ik snap ook echt wel bezwaren van anderen, maar denk ook dat wanneer je bewust met iets bezig bent, en weet wat je doet, het wel gewoon kan.

 • Thea

  Als je je er maar goed bij voelt. Tegenwoordig vraag ik aan de 9-jarige of ik een foto/filmpje van haar mag plaatsen. Ze weer inmiddels ook hoeveel mensen iets kunnen zien en vaak is haar antwoord ‘nee’ en dan gaat het over…. soms is het ook ‘ja’ 😉

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv