Wat zijn jouw waarden?
21 feb 2014 Lifestyle 11

Wat zijn jouw waarden?

Een aantal weken geleden las ik op de blog van Kelly over de happy challenge. Samen met twee andere bloggers, Marieke en Lisanne, is deze ontwikkeld om in tien weken elke week een opdracht te maken om zo bewust te worden van dromen, wensen en positiviteit . Ik heb er voor gekozen om niet mee te doen aan de happy challenge, maar hoe meer ik er over lees hoe meer ik er ook over ben gaan nadenken. Daarom vandaag toch een blogje over mijn waarden.

Wat zijn jouw waarden is de eerste opdracht uit de happy challenge. De opdracht is om uit alle waarden er drie te kiezen. Ja drie, lijkt weinig! Maar juist dit is belangrijk omdat je zo te weten komt wat er echt belangrijk voor je is. Dus na lang wikken en wegen, veel waarden wegstrepen en weer bijschrijven, ben ik uitgekomen op deze drie waarden!

Liefde

Liefde is denk ik een van de belangrijkste dingen die een mens nodig heeft om gelukkig te kunnen worden. Mensen hebben liefde nodig om te kunnen groeien. Als ik naar mijzelf kijk vind ik het heel erg fijn om liefde te krijgen van mijn gezin, familie en vrienden. Maar ik word er ook heel erg gelukkig van om liefde te geven! Liefde kan al aan anderen gegeven worden door iets kleins. Bijvoorbeeld door een luisterend oor te bieden of gewoon zomaar eens iets te doen voor een ander. Liefde krijgen is nodig om het ook weer te kunnen geven aan anderen. Liefde geven is zo fijn! Liefde is echt iets wat mij drijft en wat ontzettend belangrijk voor mij is. Zonder liefde te kunnen geven en te kunnen krijgen zou ik niets zijn.

loved

Respect

Eigenlijk is het bij respect hetzelfde als bij liefde. Het is fijn om te krijgen maar ook heel belangrijk om te geven! En ook bij respect geldt dat dit gemakkelijker gegeven kan worden indien je het zelf krijgt en kent. Mensen respecteren en nemen zoals ze zijn is iets wat erg van belang is voor een verpleegkundige (mijn beroep). Juist omdat ik werkzaam ben met zo veel verschillende mensen van jong tot oud, en ieder met een eigen verleden, is het erg belangrijk om niet te veroordelen en mensen te respecteren om wie ze zijn.

Persoonlijke groei

Persoonlijke groei heb ik ook gekozen om aan mijn waarden toe te voegen. Ik ben hier best veel mee bezig. In mijn ogen is persoonlijke groei ontzettend belangrijk omdat ik leergierig ben en het belangrijk vind om mijzelf verder te ontwikkelen. Een aantal jaren terug was ik nog op het punt dat ik alles wilde leren en weten, nu ben ik op een punt waarin ik heb geleerd dat dit niet altijd kan (helaas). Voor mij is dat een stukje persoonlijke groei geweest. Leren dat je niet alles kan weten en leren dat er altijd nog wat te leren valt!

Dit waren mijn waarden. Zitten er waarden bij die voor jou herkenbaar zijn? Wat zijn jouw waarden?

handtekening-saskia

Doe jij ook mee aan de winactie waarmee je een Mac Lipstick naar keuze kan winnen?

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Nicole

  Wat mooi dat het je aan t denken heeft gezet.. dat was denk ik ook hun bedoeling! Super..
  Hele mooie waarden heb je uitgekozen. De mijne heb je al gelezen geloof ik!!

 • Whitney

  Yes nog een deelneemster! Leuk dat je mee doet. Mooie waarden. Morgen (over paar uurtjes) komt al opdracht 6, ben benieuwd naar jouw dromen! Mijn opdracht 5 is snel te lezen.

 • Svenja

  Liefde is uiteraard een belangrijke waarde, voor mijn familie en vriendje. Ik ben echt in een warm gezin opgegroeid waar familie en samenzijn belangrijk is. Daarnaast vind ik gezondheid ook heel belangrijk. En ook respect staat in mijn waarden lijstje. Ik vind het erg jammer om te zien dat veel mensen vaak niets voor een ander over hebben, en dat iedereen vaak in zijn eigen wereld leeft. Leuk artikel, en ook even een eye openen. Laat je weer beseffen dat deze dingen eigenlijk veel belangrijker zijn dan de materialistische dingen (ook al maken die dingen ons ook blij). x

 • Lidewij

  Wat mooi om te lezen! Bij mij staat respect ook heel hoog; dat is enorm belangrijk! Zonder respect voor elkaar, maar ook voor jezelf, kunnen we niet goed samen leven.

 • Tjuly

  Ik ben het helemaal eens met je drie punten….. !

 • Healthy Mommy

  Wat een interessante blog! Sluit mij volledig aan bij jouw waarden. Al staat eerlijkheid ook behoorlijk hoog bij mij. Ik vind het heel belangrijk dat je eerlijk kunt zijn maar dat mensen dit ook tegen jou zijn.

  • Saskia Hardeman

   Klopt helemaal! Voor mijn gevoel hangt dit ook een klein beetje samen met respect, vandaar mijn keuze voor respect.

 • Geertje

  Wat een mooie waarden. Mooi beschreven ook. Goed om daar even bij stil te staan. Het zijn ook wel waarden die ik uit zou kiezen. Toch hoort zekerheid er voor mij ook bij. Ik ben een echte controlfreak en wil eigenlijk altijd weten waar ik aan toe ben!

 • Geertje

  Wat een mooie waarden. Mooi beschreven ook. Goed om daar even bij stil te staan. Het zijn ook wel waarden die ik uit zou kiezen. Toch hoort zekerheid er voor mij ook bij. Ik ben een echte controlfreak en wil eigenlijk altijd weten waar ik aan toe ben! Niet altijd even positief, maar wel belangrijk.

 • Luuke

  Erg mooie waarden! Het is ook best belangrijk om zoiets te bekijken.

 • Jana Vmh

  Fijn artikel en mooie waarden. Ik vind deze 3 ook heel erg belangrijk 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.