Wat ik hoop te bereiken met mijn blog
10 sep 2015 Lifestyle Mama Prenatale Depressie 33

Wat ik hoop te bereiken met mijn blog

Toen ik van de week eens wat reacties en mailtjes zat door te lezen kwam ineens de gedachte bij mij op wat de reden is geweest dat ik ben begonnen met bloggen. Ik had het niet kunnen hopen,  maar het is zo veel meer geworden dan dat ik verwacht had. Mijn doel is inmiddels dan ook bijgesteld en ik vertel je hier heel graag meer over in deze post!

Bloggen als hobby

Zo’n twee jaar geleden ben ik begonnen met bloggen omdat het mij een leuke hobby leek. Ik was al een tijdje op zoek naar iets wat ik zelf kon doen en wat ontspannend zou werken. Ik startte daarom een beautyblog gewoon omdat ik het leuk vond. Ik weet nog dat ik zei tegen Vincent dat ik helemaal geen bezoekers zou verwachten en vond het al onwijs spannend als ik in de statistiek zag dat er op een dag 25 bezoekers waren geweest. Inmiddels is dit uitgegroeid tot honderden per dag en daar ben ik hartstikke blij mee.

Schaamte en prenatale depressie

Een hobby is het nog steeds. Voor mij is het echt even een rustmoment zonder kinderen om achter de computer te zitten werken aan mijn blog. Maar ik heb er nog een doel bijgekregen. Ik hoop namelijk dat ik mijn verhaal kan vertellen en daar andere vrouwen mee kan laten zien dat je je niet hoeft te schamen als er dingen anders in het leven gaan dan verwacht. Ik ken maar al te goed de schaamte van mijn prenatale depressie en weet hoe zwaar dit kan zijn. Door alles heen heb ik geleerd dat ik niet de enige ben en dat er heel veel vrouwen zijn die te maken hebben gehad met een ongelukkige zwangerschap, bevalling of de tijd erna. Ik besefte mij dat ik het taboe in stand zou houden als ik niets zou vertellen over mijn eigen ziekte tijdens de zwangerschap en besloot daarom mijn blog te gebruiken om mijn verhaal te doen.

Onbegrip

In het begin ontzettend spannend natuurlijk, maar inmiddels heb ik zo veel reacties, mails en berichtjes gehad dat ik blij ben dat ik het heb gedaan. Er zijn vrouwen die hetzelfde meemaken maar onbegrip krijgen van de omgeving en daardoor alleen maar ongelukkiger worden. En er zijn ook vrouwen die van schaamte niet weten wat ze moeten doen en al heel veel hebben aan het verhaal van een ander. Zelf heb ik er ook altijd veel aan als ik weet dat ik niet de enige ben. Dat klinkt misschien gek, want ik gun het niemand, maar ik kon me zo raar voelen dat ik echt momenten heb gehad dat ik dacht gek te worden.

Bespreekbaar maken van een prenatale depressie

Je raadt het al. Mijn tweede doel is geworden om dit onderwerp bespreekbaar te maken en er aandacht voor te vragen. Toen ik namelijk de eerste keer ziek werd tijdens mijn zwangerschap van Senna wist ik niet wat mij overkwam en was ik ontzettend bang. Ik wist gewoon simpelweg niet dat iemand zich zo ellendig zou kunnen voelen tijdens de zwangerschap.

Ik hoop niet alleen vrouwen die zwanger zijn en klachten hebben te kunnen bereiken, maar ook haar omgeving. Als er maar mensen zijn die klachten kunnen herkennen en op tijd kunnen ingrijpen ben je al een heel stuk verder.

Ook hoop ik dat jullie iets hebben gehad aan mijn verhalen. Weet dat je altijd vragen mag stellen en ik deze graag beantwoord. Bedankt voor het lezen maar weer en heel veel liefs!

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Loene

  Je bent echt een onwijs sterke vrouw Saskia, super dapper en knap van jouw dat je zo open bent over de dingen die je meemaakt. En dat dan ook nog eens op je blog zet, super knap! Xx

 • Céline

  Ik vind het heel knap en super goed dat je dit onderwerp bespreekbaar maakt. Ik verwacht op dit moment mijn eerste kindje en heb tot nu toe een ‘droom’zwangerschap. Alles gaat goed maar ik besef en realiseer mij goed dat dit niet vanzelf sprekend is. En dat wij vrouwen elkaar hierbij kunnen helpen en steunen. Liefs, Celine

 • Sylvie

  Om even terug te komen op de titel: Ik denk dat je dat al zeker bereikt hebt. Het enige wat je nu nog gaat doen is nóg meer mensen bereiken! Veel succes!!

 • Jess

  Mooi geschreven. Het feit dat je zo persoonlijk bent gaan schrijven, geeft een extra dimensie aan je blog. Hopelijk kun je veel mensen bereiken met je verhaal.

 • Kim

  Super dat je jouw blog hiervoor wil inzetten. Ik weet zeker dat je heel veel vrouwen hiermee gaat helpen. Top <3

 • Heidi Claassen

  Toevallig net het boek ‘Verhaal van een moeder’ van Amanda Prowse uit.. Dat gaat over een moeder met een postnatala depressie, wat er in haar omgaat, haar schaamte en het onbegrip.
  Er is veel moed voor nodig om er voor uit te komen, maar ik denk dat je er vrouwen mee red en voor meer begrip zorgt. Dat kan ik alleen maar bewonderen. Geweldig dat je je blogplannen bijstelt en jezelf openstelt!

 • Marciëlla

  Ik kijk wel vaker op je blog en vind het altijd een plezier om te lezen. Ik mag dan zelf geen moeder zijn dus niet alles is toepasbaar op mij, maar je doet het heel leuk! En het blijft natuurlijk interessant om over dit soort onderwerpen te weten te komen, zo leer ik ook weer wat bij. Ik vind het dapper dat je zo open bent!

 • Sas

  Mooi om te lezen! Ik neem wel vaker hier een kijkje omdat ik je blog zo leuk en vooral persoonlijk vind 🙂

 • Renske

  Mooi geschreven, Saskia. Ik heb enorm veel bewondering voor jou als vrouw en als moeder! Ik ben blij om te horen wat jij allemaal met jouw blog bereikt en hoopt te bereiken. Iets wat je verdient! 🙂

 • Tamara

  ik vind het echt superknap dat je zo eerlijk en open bent over je depressie!

  Wat kan dat snel gaan he met zo’n blog!

 • Jennifer

  Ik vond het niet alleen een mooi geschreven verhaal om te lezen, maar ook heel interessant. Heel mooi dat je met je blog zo’n bereik hebt, want ik denk dat velen er heel wat aan hebben om dit te lezen.

 • Puck

  Volgens mij ben je aardig op weg naar je doel. Gewoon zo doorgaan! Gaat lekker. Ik heb er in ieder geval steun aan.

 • Marion

  Zelf heb ik je blog een poosje niet meer gevolgd, omdat ik te weinig artikelen las. Toen heb ik weer een paar keer via twitter een artikel van je aangeklikt en toen las ik echt veel meer diepgang, meer persoonlijke artikelen, maar ook meer afwisseling. Nu volg ik je blog alweer een poosje met veel plezier en ik denk dat je vooral met je openheid op je blog heel veel mensen bereikt hebt. Lang niet iedereen zal reageren, maar lezen doen ze wel en dan ben je zo een steun voor een ander!

 • kim

  Ik vind het onwijs knap van je dat je zo open bent over de prenatale depressie. Daar kunnen super veel anderen iets aan hebben! Ik vind je blog erg leuk, ook omdat het zo persoonlijk is! Ik volg je blog ook al super lang en dat blijf ik voorlopig ook nog wel even doen. 😀

 • Lindsey Beljaars

  Ik vind het ontzettend knap van je dat je dit onderwerp bespreekbaar maakt door middel van je blog. Kan hier alleen maar heel erg veel respect voor hebben!

 • vandana

  Moedig dat je dit deelt! Is best persoonlijk… maar goed dat je een uitlaatklep hebt.

 • Sofie Katelijne

  Wat leuk dat het zo goed gaat!!

 • Marijke

  Ik vind het een prachtig doel, dat je deels al gehaald hebt. Immers ik had geen idee. De postnatale depressie kende ik wel, maar dat dit ook kon. Heel knap vind ik het dat je je verhaal deelt. En zo fijn dat je hiermee ook andere mensen kan helpen, die zich kunnen herkennen in je verhaal.

 • Lin

  Super goed van je en knap dat je het deelt!

 • denise

  Heel mooie doelen! Succes ermee

 • Anita

  Wat mooi dat je je blog inzet om dit onderwerp bespreekbaar te maken op je blog! Helemaal terecht dat je bereik ook steeds groter wordt

 • Iris

  Je blogdoel is een heel mooi doel, zowel voor jezelf als voor anderen.

 • Manon

  Ik denk dat je hier heel veel vrouwen mee gaat helpen x

 • Anne-Sterre

  Er zijn veel mensen die iets aan jouw blog hebben, op wat voor manier dan ook. Je deelt je goede en minder goede dagen, wat het erg puur maakt en fijn om te lezen!

 • Cindy

  Ik vind het zo knap dat je dit “taboe” wilt doorbreken door middel van je blog, je bent een hele sterke vrouw Saskia! Ik lees je persoonlijke artikelen heel graag, ook al reageer ik niet overal op.

 • Linda

  Ik vind het mooi om te lezen hoe eerlijk je bent over de keerzijde die een zwangerschap ook kan hebben. En enorm dapper vind ik het dat je erover schrijft en dit naar een volgend niveau wilt tillen. Doen wat je hart je ingeeft, en daarmee ga je zeker heel veel mensen helpen! Want er is niets fijners dan ergens je angsten terug te kunnen lezen en je te realiseren dat je niet te enigste bent die op dat moment door een diep dal gaat.

 • Marijke I easydailyfood

  Ik val in herhaling, maar wat ben jij een topper. Zo knap hoe jij andere vrouwen helpt door hun te laten weten dat zij zich niet hoeven te schamen. Heb je al veel reacties gehad van vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt?

 • Cassandra

  Wat een prachtige doelen lieve schat! En ik vond het echt super sterk van je dat je hier openlijk over praat. Ik begrijp dat dit heel erg moeilijk is en dat maakt jou echt een moedig persoon! Je bent een prachtvrouw!

 • Stacey

  Mooi artikel! Vind het fijn dat je dit doet.
  Liefs

 • Kimberly

  Wat een mooi stukje heb je geschreven. En wat sterk van je, dat je hier zo over praat. Chapeau!

 • Bien

  Knap dat je zo open eerlijk bent! Ik lees je blog heel graag, mooie stukjes!

 • Romy Morgan

  Heel moedig om er zo open over te zijn, en ik weet zeker dat je veel vrouwen daarmee zult helpen!

 • Anniek

  Ik ken je blog nog niet zo lang, maar ik vind je artikelen tof om te lezen! Gaaf ook om te zien wat hier allemaal aan vooraf gegaan is. Grappig hoe alles is gelopen, en hoe je er nu weer net iets anders in staat. Keep going!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.