Waar moeders héél erg goed in zijn
30 jun 2016 Mama 11

Waar moeders héél erg goed in zijn

Moeders zijn van die alleskunners. Ze moeten het gezin draaiende houden, zorgen voor de kindjes, en dan is het fijn als het huishouden er ook nog een beetje leuk bij ligt. Oh en de man, ja die hoort er ook nog bij. Van de week bedacht ik mij dat moeders eigenlijk best heel erg veel kunnen en er ook nog eens óntzettend goed in zijn. Vandaag op een rijtje waar moeder héél erg goed in zijn. 

Traantjes drogen

Misschien wel een van de mooiste dingen die ik als moeder mag doen. Traantjes drogen wanneer mijn kinderen verdrietig zijn. Het is natuurlijk heel naar áls kinderen zo verdrietig zijn maar dat ik als mama het voorrecht heb om ze te mogen troosten en om dit ook nog eens voor elkaar te krijgen vind ik heel mooi en bijzonder. Ik hoop nog vele jaren traantjes van mijn kindjes te mogen drogen .

De was

Hoeveel vlekken ik heb verwijderd uit kleding is nog niet op tien handen te tellen. Ik blijf maar bezig met het verwijderen van vlekken uit kleding. Zand vlekken, aardbei vlekken, chocolade vlekken, bloed vlekken, noem het maar op en ik heb er ervaring mee. Ik ben een grootverbruiker én fan van de vloeibare ossengal van Siderius. Bij ons in de supermarkt helaas niet meer verkrijgbaar. Ik heb toen eens een van een ander merk geprobeerd (dr Beckmann) maar die is lang niet zo goed. Vanish heb ik trouwens ook veel in huis, maar daar is het wel mee van belang om op te passen, het kan namelijk ook blekend werken!

senna lezen

Verhalen voorlezen en liedjes zingen

Ok. Ook nog om even heel erg eerlijk te zijn. Met een depressie is het niet altijd gemakkelijk om verhalen voor te lezen en de hele dag vrolijk liedjes te zingen. Dit gebeurt hier dus ook niet elke dag. Maar áls het wel gebeurt, dan is het ook met volle overtuiging en doen wij dit gewoon heel erg graag.

Dokter zijn

Als mijn zoontje gevallen is of ergens pijn heeft vraagt hij altijd of ik zijn dokter wil zijn. Dit vind ik zó onwijs lief en schattig! En het enige dat ik meestal hoef te doen is een pleister te plakken of een kus te geven, dat is nog eens makkelijk een dokter zijn :).

Multitasken als moeder zijnde

Als er iets is waar moeders óntzettend goed in zijn dan is het wel om te multitasken. Hoe meer ik er over nadenk hoe knapper ik het eigenlijk vind haha. Eigenlijk is een moeder de hele dag aan het multitasken. Een moeder moet gedurende de dag zó veel, tjah eigenlijk is dit gewoon iets om héél erg trots op te mogen zijn!

Waar ben jij al moeder goed in én trots op?

 

Reacties

 • simpel, met een snufje liefde

  Eigenlijk ook in alles, want inderdaad, we moeten een hele hoop.

 • Lilian

  Als je er zo over nadenkt doen de mama’s wel heel erg veel, wel allemaal heel erg leuk! Verhaaltje voorlezen doen wij hier elke avond voor het slapen gaan. De ene avond doet Kevin het en de andere avond is maar het is niet echt dat ik daar goed in ben 😛

 • Simone

  Troosten vind ik ook altijd een heel fijn gevoel. En miltitasken… tja we moeten wel he. Haha! 🙂

 • Joyce

  Yep je doet echt heel erg veel op een dag. Ik heb wel eens getracht het bij te houden omdat ik me afvroeg wat ik zoal doe op een dag, maar daar was geen beginnen aan haha.

 • MARIJKE

  Inderdaad, wij moeders kunnen heel veel goed!

 • Priscilla

  Verhaaltjes worden hier niet zo vaak voorgelezen. Geloof het of niet maar mijn zoon vindt dat namelijk stom. Toch wil ik dat deze vakantie weer op gaan pakken.

 • Jodi - liefthuis

  Ik kan hrt in alles met je eens zijn, daar doenik tenminste ook heel hard m’n best voor. Behalve die vlekken, daar ben ik echt niet goed in

 • Nicole

  De was ben ik niet zo goed in haha.. Maar de rest wel!

 • Stefanie

  Mijn meiden zeggen altijd dat ik de liefste mama ben dus ik denk dat ik het allemaal ook wel goed doe 😉 en daar ben ik trots op. Haha

 • Leonie van Mil

  ja hahaha ik ben ook een ster in vlekkenverwijderen. Ossengal is inderdaad superspul. En multitasken is ook echt iets wat ik de hele dag door zo’n beetje doe. Je moet echt overal aan denken als moeder zijnde. Want papa doet het niet 😉

 • Ineke

  Multitasken, vooral gewoon multitasken 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.