Vrouwen en kleding
5 apr 2014 Lifestyle 23

Vrouwen en kleding

Van de week stond er in de krant dat de gemiddelde vrouw voor 400,– aan ongedragen kleding in haar kast heeft hangen. Vincent duwde het artikel even onder mijn neus met de woorden: “zie je nou wel”. En dat zette mij aan het denken. Heb jij ook ongedragen kleding in je kast hangen?

Ongedragen kleding

Om maar gelijk antwoord te geven op bovenstaande vraag: ja ik wel. Kleding met de kaartjes er nog aan is wat je in mijn kledingkast wel tegenkomt ja, alleen voor 400,– vind ik dan wel weer een beetje veel. Toen ik er zo over begon na te denken vroeg ik me af waarom eigenlijk. Ik denk dat de kleding die ik terugvind in mijn kast waar de kaartjes nog aan zitten gewoon een impulsieve koop zijn geweest. Of kleding wat mij helemaal geweldig leek, maar waar ik een paar uur later van ben vergeten dat ik het heb gekocht. Ooch wat klinkt dit erg zeg, maar het is helaas wel eens voorgekomen.

Shoppen

Toen ik nog bij mijn ouders woonde was het al helemaal erg. Ik denk dat ik iedere week wel lekker ging shoppen. Ik woonde thuis en had een bijbaantje. Geen vaste lasten, niets, en ja je moet toch wat met je geld. Dus kocht ik weleens iets dat achter in de kast belande en wat ik een half jaar wel weer tegen kwam. Toen Vincent en ik gingen samenwonen bleef hij zich maar verbazen hoe veel kleding ik had. Grappig was trouwens dat toen ik bij hem introk ik mijn kleding bij hem in de kledingkast moest opbergen. Van twee kledingkasten ging ik naar vier plankjes waar ik mijn kleding kwijt kon. Inmiddels is dit wel veranderd, maar toch zou ik altijd nog wel wat meer plek kunnen gebruiken.

Koop gedrag

Sinds we Senna hebben gekregen is mijn kleding-koop-gedrag veranderd. Althans ik ga niet meer elke week shoppen en ik bestel ook vrij weinig kleding online. Om over schoenen nog maar niet te spreken trouwens want daar heb ik er inmiddels ook meer dan genoeg van. En alhoewel ik minder ben gaan kopen vind ik het nog wel ontzettend leuk om lekker te gaan shoppen. Wel ben ik mij bewuster geworden van wat ik koop en stel ik mijzelf de vraag of ik het echt echt echt nodig heb. Het is daarom ook makkelijker geworden om gewoon kleding in de winkel te laten hangen. Ik kan altijd nog terug gaan om het te kopen.

Ik ben nieuwsgierig hoe het met jullie zit. Hebben jullie weleens kleding in de kast met de kaartjes er nog aan? Kan jij je voorstellen dat er voor 400,– aan ongedragen kleding in jouw kast hangt?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Uitgelichte afbeelding: We Heart It

Reacties

 • Jaimy en Laura

  400 euro is inderdaad wel erg veel!! Ik heb alles in mijn kast sowieso 1 keer gedragen. Sommige kledingstukken ook maar maximaal 1 keer. Veel verkoop ik dan meteen op Marktplaats!! Ik heb de laatste tijd wel dat ik me beter kan inhouden met shoppen. ‘Vroeger’ ging ik ook standaard ieder weekend naar de stad voor een nieuw shirtje en bijpassende schoenen en sieraden…best erg eigenlijk!

 • Geertje

  Ik heb nooit zo veel kleding in mijn kast, dus wat er hangt, trek ik ook gewoon vaak aan. Dus hier geen prijskaartjes in de kast. Ik ga ook eigenlijk alleen maar shoppen als het echt nodig is.

 • Gwen

  Hier niks met kaartjes en sowieso niet erg veel kleding, ik moet van mezelf wat ik al een tijdje niet gedragen heb weg doen als ik iets nieuws koop. De kledingcontainer ‘verdient’ goed aan mij hihi.

 • Natascha

  400 euro is wat veel, maar I’m guilty!!. Ik heb vooral VEEL kleding. En dan draag je automatisch je kleding ook minder vaak. Eigenlijk zou ik eens een afspraak moeten maken met mezelf om wat minder kleding te kopen. Maar wat jij schetst toen je nog thuis woonde, dat doe ik nu ook. Alleen woon ik al op mezelf, maar zonder kinderen etc, Ik geef weinig uit aan gadgets of wat doen ook, kleding is gewoon mijn quilty pleasure! En zeker aangezien ik in winkels als H&M, Only etc mijn kleding koop is het toch betaalbaar.

  Wat misschien een leuke tip is voor andere meiden; ik en mijn vriendinnen doen één keer in de zoveel tijd een kledingruilparty. Trommel een aantal meiden op, en neem allemaal de (nog mooie!!) kleding mee die je nooit draagt. Zo kan je een vriendin er misschien een groot plezier mee doen!

 • Kimberley

  Ik shop eigenlijk bizar weinig voor mezelf. Ik heb best een lastig figuur, dus iets moet me echt goed zitten wil ik het kopen en ik koop me scheel aan kleding voor de kinderen, dus ach. Bij ons in de kast hangen misschien 3 dingen die amper gedragen worden, maar voor 400(?!) euro aan spullen, nee.

 • Kim

  Ik heb zeker geen kleding aan 400 euro wat ik nog nooit gedragen heb. Ik draag bijna alles wel en als ik het niet draag doneer ik het aan goede doelen. Zo vaak shop ik ook niet.

 • saskia

  ik heb zeker geen ongedragen kleding in de kast hangen, maar bijvoorbeeld wel kleding die ik veel gedragen heb maar niet meer draag en waar ik nog geen afscheid van kan nemen! leuke blogpost!

 • todayslife

  ik heb ook echt wel een aantal items in de kast met de kaartjes er nog aan…. het zijn voornamelijk jurkjes die bij speciale avonden passen 🙂

 • Cindy

  Eigenlijk heb ik vrijwel elk kledingstuk wat in mijn kast hang al 1x gedragen, behalve de nieuwe kleding die ik toevallig vorige week heb gekocht. Ik koop niet meer elke week en al zeker niet meer voor hele hoge bedragen. Ik vind €400,- wel veel hoor!

 • José

  Hm 400 euro is wel heel veel! Zelf heb ik eigenlijk ook wel kleding met de kaartjes er nog aan bedenk ik me nu…

 • Evelien

  Voor 400 euro aan ongedragen kleding?! Dat vind ik wel erg veel. Ik heb wel een aantal ongedragen items. Echte miskopen…

 • me

  Ik heb niet eens voor 400 euro aan kleding, veel van mijn kleding (dus niet dingen als sokken en ondergoed) komt uit de kringloop en dan moet je wel heel veel in je kast hebben liggen wil je me b.v. een t-shirtje van 50 cent tot de 400 euro komen hahaha

 • Joni

  Wow, 400 euro is wel heel veel! Ik heb op dit moment niets in de kast hangen met nog kaartjes eraan. Ik heb heel af en toe een miskoop, maar gelukkig niet vaak. Als ik iets koop, denk ik er goed overna 😉

 • Manon

  400 euro is wel heel veel, ik trek eigenlijk alles wel aan in mijn kast en als ik het niet meer aantrek dan geeft ik het aan iemand

 • Miranda

  Ik denk dat ik amper aan 400 euro kom wat er in mijn kast ligt. Voor een vrouw heb ik bijzonder weinig kleding en schoenen. Komt wel verandering in want ben toe aan wat andere kleding.

 • Laura

  Nee ik heb niet voor €400 euro aan ongedragen kleding in mijn kledingkast hangen. Sinds ik op mezelf woon ben ik een stuk zuiniger dan toen ik nog bij mijn ouders woonde. Toen had ik amper kosten en wel een baantje, dus waar geef je het dan aan uit? Kleding!

 • Maartje

  Ik heb aardig wat kleding in mijn kast hangen, maar het is allemaal minstens één keer gedragen. Ik heb bijvoorbeeld ook een jurk van mijn diploma-uitreiking. Zou niet weten waar ik die verder nog naartoe zou moeten dragen.

 • Esther

  Leuk artikeltje! Ik koop de laatste maanden minder kleding omdat het me niet meer mooi zit. Enkele kilo’s zouden daarin veranderen. Ik moet wel up to date blijven omdat ik in een kleding winkel werk, dus koop regelmatig iets nieuws.

 • Linda

  Ik ben ook veel bewuster kleding gaan kopen. Kleding met de kaartjes erin vind je bij mij niet in de kast. Wel had ik wat impulsieve koopjes hangen die ik dan later wel her ontdek.
  Het meest zonde vind ik kleding die niet meer past, en dan maak ik er een ander blij mee 🙂

 • Dionne

  Ik heb zeker een aantal kleren die ik nog nooit aan heb gehad, of slechts een enkele keer. Heel erg. maar ik denk niet (en hoop niet) dat het zoveel geld is..

 • Nicole

  Ik heb voor 39.95 ongedragen in mijn kast hangen.
  Ja tot op de cent!
  Want dat is een broek die ervoor zorgt dat ik mijn streven ga halen.
  Die broek had ik voor de zwangerschap en helaas had ik het net niet gehaald.. Maar nu nieuw streven!

 • Sascha

  Ik kan het me op zich wel voorstellen, want ik heb zelf ook een hoop kleding die ik niet of nauwelijks draag. Ik heb daar eigenlijk geen specifieke reden voor. Oude kleding die ik niet meer draag, doneer ik aan goede doelen.

 • Laura

  Ik heb totaal niet eens aan 200 euro liggen

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.