Vanaf welke leeftijd kind op de tablet?
30 nov 2018 Kinderen Mama 0

Vanaf welke leeftijd kind op de tablet?

Als moeder zijnde kan ik er niet meer omheen: namelijk het gebruik van een tablet. Of in ons geval niet één tablet, maar twee tablets. En dat vond ik wel even een ding hoor, want vanaf welke leeftijd is een tablet geschikt voor een kind?

Heel langzaam werd de tablet hier in huis geïntegreerd. En sterker nog: hij heeft hier heel erg lang op de plank gelegen voordat wij er echt gebruik van gingen maken. Pas afgelopen zomer bij een lange autoreis namen wij een tablet mee en merkten wij ook dat dit toch wel heel erg handig is zo’n ding.

En toen kwam het dat Senna het steeds leuker vond om spelletjes te spelen en filmpjes te kijken via Youtube. Wij hebben hier overigens wel regels voor. Ik heb liever dat de kinderen spelen dan dat zij hangen op de tablet, dus over het algemeen mag dit pas wanneer ik ga koken (ongeveer een half uur a drie kwartier). Gelukkig hebben wij tablets die zo kunnen worden ingesteld dat het veilig is voor kinderen en dat zij niet terecht komen op zaken waarvan wij niet willen dat ze dit zien.

Vanaf welke leeftijd kind op de tablet?

Mijn dochter van twee jaar oud kreeg op gegeven moment natuurlijk ook interesse in de tablet. Wanneer je grote broer er een heeft is dit natuurlijk ontzettend leuk. En ja, dat vond ik dus wel heel even slikken. Want is ze niet gewoon veel te jong voor zo’n ding? Is het wel verantwoord, en moeten wij dit niet zo lang mogelijk uitstellen? Tjah, ergens is het natuurlijk helemaal van deze tijd. En ik denk dat wanneer je als ouder zijnde echt de momenten bewaakt dat zij achter een scherm mogen, het probleem niet heel erg groot is.

Wij hebben nu dus twee tablets, een voor Senna en een voor Sophia. Ik merk wel dat Sophia er minder uit zichzelf om vraagt en er ook veel minder op zit dan Senna. Vaak als Sophia hangerig begint te worden en ik aan het koken ben zet ik even Juf Roos voor haar aan (kennen jullie dat? Zo leuk!!). En dit is prima zo. Wat ik wel heel erg handig vind is dat wij onze aankomende reis naar Zuid Frankrijk met het vliegtuig lekker de twee tablets mee kunnen nemen. Lijkt mij echt zo handig om de kindjes dan heel even hier mee af te leiden!

Wat vind jij? Vanaf welke leeftijd is het verantwoord om een kind op de tablet te laten?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv