Uniek zijn en blijven :-)
1 jun 2014 Lifestyle 18

Uniek zijn en blijven :-)

Als mens is iedereen uniek maar als blogger zijnde is het moeilijk om uniek te zijn. Dit speelt al een paar dagen in mijn hoofd. Want hoe kan je uniek zijn als blogger?

Van de week ging ik met een paar hele lieve en leuke meiden naar het bloggersevent van blogsociety. En nee ik ga niet over het event schrijven want dat is niet meer uniek. Maar wel zit ik sindsdien met de vraag hoe ik uniek kan worden. Er waren op het event namelijk twee zeer leuke sprekers met als boodschap: wees uniek als blogger.

Er zijn honderden beautybloggers en we bloggen allemaal over hetzelfde namelijk: beauty. Bijzonder is dit dus eigenlijk niet meer. Het is dus de kunst om op een bepaald manier te bloggen, bijvoorbeeld met een leuk verhaal, zodat mensen je onthouden en terugkeren op je blog.

Maar nu is de grote vraag: HOE WORD JE UNIEK? Hoe ik uniek ga proberen te worden als blogger weet ik nog niet. Ik denk namelijk dat als je jezelf blijft en puur blogt wat je leuk vindt en wat je bezighoudt je al heel ver komt, ook al is het onderwerp beauty. Enthousiasme draag je namelijk over en is dit niet iets wat ook heel belangrijk is? Ik denk van wel. Daarnaast is eerlijkheid over wat je schrijft denk ik ook belangrijk. Eigenlijk is dat net zo als in het “echte” leven. Als je eerlijk bent vertrouwen mensen je waardoor zij vaker luisteren en lezen naar wat je wil vertellen.

De komende tijd ga ik dus heel veel enthousiaste blogjes schrijven en hoop ik dat deze enthousiasme bij jullie terecht komt! Ik blog nu ongeveer acht maanden en blijf het lastig vinden om mijn blog invulling te geven. En daar bedoel ik niet mee dat ik het lastig vind om te schrijven, maar dat ik het lastig vind om leuk en vernieuwend te blijven.Toch is bloggen iets wat ik niet meer kan wegdenken en ik hoop er steeds een stukje verder in te kunnen groeien!

Heb jij al weleens deze vraag aan jezelf gesteld: wat maakt jouw blog uniek? Wat doe jij als blogger om uniek te blijven?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Denise

  Inspirerend artikel en ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Er zijn zoveel beautybloggers, maar wat onderscheid je nou eigenlijk echt? Een vraag waar ik ook eens goed over na moet denken in ieder geval. Liefs <3

 • Natasja

  Ik sluit me helemaal bij je aan. Dit is iets wat al een paar weken Door mijn hoofd spookt. Hoe kun je uniek zijn en toch over beauty bloggen? Los natuurlijk van je eigen schrijfstyle, foto’s en enthousiasme. Lastig is het wel!

 • alexa

  Wat een fijn en inspirerend artikel!

 • Sophie

  Ik snap je punt helemaal! Ik vind het ontzettend moeilijk want ik voel me echt 12 in een dozijn (dat is de uitspraak toch 8D ) met mijn reviews en dergelijke. Toch probeer ik rond mijn blog een gezonde draad te spannen over hardlopen en andere health gerelateerde onderwerpen. Ik schrijf over wat ik leuk vind en over producten waarvan ik denk dat anderen dat ook interessant vinden. 🙂

 • Lidewij

  Ik denk dat je dat unieke aspect het beste kunt halen uit wat je naast het bloggen doet; je andere hobby’s, je baan, bij jou dat je moeder bent. Dat maakt beautybloggers uniek, en ik denk dat we dat allemaal nog veel te weinig naar voren laten komen 😉

 • Beautydagboek

  Goed stukje om over na te denken! Zo moeilijk om van je eigen blog te zeggen wat je uniek maakt. Ik weet het niet zo goed ;).

 • Miranda

  Heel eerlijk? Ik denk dat het een heel klein beetje een trend aan het worden is. Het roepen dat je vooral uniek moet zijn.
  IK denk dat je uniek bent, ik volg jouw blog en niet al die 100 andere beautyblogs die er zijn. Omdat jouw manier van schrijven me dan aanspreekt, of de lay-out of de persoon achter de blog. Ik denk dat dat laatste ook veel belangrijker is dan uniek zijn:)

  Ik vind iets pas niet uniek en dus ook niet boeiend als ik het gevoel heb dat het een gekopieerd stukje is. Knippen en plakken, 13 in een dozijn. Dat werk. Dan zit er geen passie bij en dat straalt zo’n stukje tekst direct uit.

  Volgens mij moeten we proberen om onszelf te blijven en met veel passie onze hobby beoefenen. Dan ben je zo uniek als maar zijn kan, want er is er uiteindelijk maar 1 van jou:)

  Leuk artikel, geeft dus duidelijk stof tot nadenken haha.
  Fijne zondag!

  • Saskia Hardeman

   Leuk en lief bericht Miranda. En ik denk dat je de spijker op zijn kop slaat, ik ben het in ieder geval helemaal met je eens.

 • Jess

  Ik denk daar eigenlijk nooit zo over na. Misschien dat het ook meer voor beautyblogs geldt, geen idee. Ik denk idd dat het belangrijk is dat je gewoon lekker jezelf bent en schrijft over zaken die jij interessant vindt. Moet je een eind mee kunnen komen toch. Ga vooral zo door, zou ik zeggen 🙂

 • Mandy

  Een goede vraag. Ik vraag het mezelf ook vaak af, maar dan denk ik inderdaad ook dat je van jezelf al uniek bent. Niemand is hetzelfde. Dus zolang je jezelf bent op je blog en schrijft over dingen die dichtbij je staan denk ik dat je goed zit.

 • Linda

  Goed dat je dit onderwerp aansnijd op je blog! Ik denk dat jou kracht ook is dat je blog persoonlijk is, en dat maakt het lezen van jou blog extra leuk. Vooral door blijven gaan, en ik denk dat je al schrijvende vast eens op een idee kom wat jou verder kan gaan helpen! 🙂

 • Vera

  Ik zelf vind ook al ben je de 100e beauty blogger zolang je het leuk vind en nog groei ziet moet je gewoon lekker door gaan waarmee je bezig bent. Als je geen groei meer ziet dan moet er misschien iets veranderen of moet je veranderen in artikelen. Maar zolang je er plezier in hebt is het toch prima ook al ben je de 100e.

 • Kirsty

  Uniek zijn als beautyblogger is inderdaad best lastig! Ik denk dat het unieke hem vooral in je persoonlijkheid ligt; iedereen is immers anders en als je persoonlijkheid terug te vinden is in je blog is dat alvast iets unieks 🙂 Verder denk ik dat het ook heel erg een kwestie is van heel veel enthousiasme en een stukje creativiteit!

 • Manon

  Tja hoe blijf je als blogger uniek, dat is inderdaad een goede vraag. Ik denk dat elk blog sowieso uniek is omdat de persoon erachter bij elk blog anders is. Elke persoon is uniek en schrijft op een andere manier en deelt dingen die hem/haar aanspreken. Ook al zijn blogs in thema’s onder te verdelen denk ik dat je altijd wel uniek bent 🙂

 • Daniëlle Springer

  Hier heb ik ook echt heel vaak over nagedacht. Hoe blijf je uniek. Heel lastig onderwerp en ik ben er nog steeds niet over uit. Misschien dat anderen dat beter over je kunnen vertellen of je kunnen helpen.

 • Mirne

  Uniek zijn zal altijd lastig blijven. Probeer overal vanuit jouw blik naar te efen wees altijd eerlijk. En naar mijn mening hoeft een beautyblog helemaal niet uniek te zijn. Er zullen vast meerdere blogs swatches maken, toch ben ik er blij mee dat ze het doen.

 • Nilou

  Tjah, ik vind dat als je beauty blogger bent dat je dan nog steeds jouw eigen visie en kijk hebt op producten en de werking ervan, wat voor de 1 werkt hoeft voor de ander niet te werken. Ik denk dat dat aspect ook erg belangrijk is. Persoonlijk vind ik het leuk om verschillende reviews te lezen van verschillende blogs.

 • Nicole

  Om heel eerlijk te zijn hou ik me er niet echt mee bezig.. ik schrijf waarover ik wil schrijven of dat nu uniek is of niet…

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.