Toen mijn zus mij van de week vertelde dat zij samen met mij kikkererwten wilde gaan roosteren was ik niet direct enthousiast. Want eerlijk: ik houd niet van kikkererwten. Maar ik zou dit blogje natuurlijk niet schrijven als ik het echt niets vind. Want eigenlijk is het best lekker, en ook nog eens gezond! Vandaag deel ik het recept van geroosterde kikkererwten. Kijk je mee?
Geroosterde kikkererwten
Het maken van geroosterde kikkererwten is heel eenvoudig. En de reden om dit te doen is omdat het best heel erg lekker is! Het wordt vergeleken met het eten van nootjes alleen dan is het vele malen gezonder. Hieronder deel ik stap voor stap wat je moet doen om geroosterde kikkererwten te maken.
Recept geroosterde kikkererwten
- Een blikje kikkererwten
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder (zelf gebruik ik een halve teen knoflook)
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
- Een oven
- Een zeef
Bovenstaande hoeveelheden zijn genoeg voor een schaaltje vol.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Als eerste laat je de kikkererwten goed uitlekken in een zeef. Daarna kan je ze eventueel nog iets droog deppen.
- Maak een mixje van de olijfolie, zout, paprikapoeder en knoflookpoeder (of een geperste knoflookteen).
- De kikkererwten roer je door het zojuist gemaakte mixje.
- Dan mag je de kikkererwten op bakpapier in de oven leggen. Zorg dat de erwten niet op elkaar liggen maar spreid ze uit over het bakpapier.
- Laat de kikkererwten 20 min roosteren in de oven. Na 20 min roer je ze even om en laat je ze weer 20 min roosteren.
- De kikkererwten zijn klaar als ze lekker knapperig zijn.
- Strooi er nog wat peper over en eventueel zout naar smaak en klaar!
Gezond tussendoortje
Zoals ik al vertelde kon ik mij eigenlijk niet voorstellen dat dit lekker zou kunnen zijn. Maar ik moet toegeven, wat een goed idee is dit! Als de erwten goed knapperig zijn proef je echt helemaal niets van de smaak van kikkererwten en zijn het eigenlijk net lekkere knapperige kruidige nootjes! Wat ik wel echt moet zeggen is dat het kruiden heel belangrijk is. Wees niet te zuinig en doe er lekker veel overheen, anders is de smaak gewoon minder. Ook moeten de erwten echt knapperig zijn want dit is juist zo lekker! De hoeveelheden die ik in dit recept heb gezet vind ik persoonlijk te weinig. Ik doe er veel meer paprikapoeder over zodat het gewoon echt heel lekker is! Wat je ook zou kunnen doen is lekker experimenteren met kruiden, dit wil ik zelf in ieder geval de komende tijd gaan doen! Deze geroosterde kikkererwten zijn het lekkerst om gegeten te worden nadat je ze hebt klaargemaakt. Als je ze echt wil bewaren doe dit dan in een luchtdichte bak. Zelf vind ik het niet lekker om te bewaren dus ik zou dit afraden.
Ik zou zeggen, probeer het eens. Ik vind het absoluut het proberen waard!
Heb jij al wel eens geroosterde kikkererwten gegeten?
Ivm mijn vakantie vanmiddag geen mamapraat.
Volg jij Twinkelbella al via Facebook, Bloglovin , Instagram en/of twitter?
Kimberley Reageren
Wat apart! Wel een goed idee.
Sophie Reageren
Oh, dit ga ik onthouden! Ik houd sowieso wel van kikkererwten, dus dit lust ik ook vast wel! 🙂
Esther Reageren
Wat een leuk ideetje, ik ga dit zeker een keertje klaar maken. Ik ben benieuwd!
Beautydagboek Reageren
Hier heb ik nog nooit van gehoord (wel de kikkererwten hoor!), maar het klinkt goed zo!
Natascha Reageren
Wat een goede tip voor een gezonde snack. Dit ga ik zeker eens uitproberen!
Denise Reageren
Wat een origineel recept, ik ben benieuwd! <3
Miranda Reageren
Hm dit klinkt eigenlijk best goed en een stuk gezonder dan borrelnootjes;)
Ik denk dat ik het maar eens moet gaan proberen! Bedankt voor de tip!
Laura Reageren
Oeh dit lijkt me heel lekker! Ga ik zeker eens proberen.
Linda Reageren
Ik ben heel erg benieuwd naar de smaak, geroosterde groenten vind ik ook erg lekker. Heb deze alleen nog niet geproefd 🙂
Rosanne Reageren
Zelf had ik dit niet bedacht, maar het klinkt op zich niet verkeerd. Dit wil ik weleens proberen. liefs x
Saskia Reageren
Geroosterde brede bonen zijn ook zo lekker! Die heb ik veel gegeten in de tijd dat ik in Japan woonde. Echt perfecte snacks dat.
july Reageren
Lijkt me lekkef, ga het vanavond gelijk proberen!
Jasmine Reageren
Water loopt me in de mond! Dacht altijd dat deze snack crazy gezout is en daarom meed ik het ook, maar nu wil ik ze echt eens proberen! Heb wel eens geroosterde tuinbonen gegeten, zeer lekker!
Shanti Reageren
Wat een leuk idee! ik doe vaak kikkererwten door mijn eten en ga dit zeker eens proberen 🙂
Jenny Reageren
Zoals jij het omschrijft klinkt het wel lekker! Ik ga het ook eens proberen.
Sascha Reageren
Ik eet soms hummus, wat ook van kikkererwten is gemaakt, maar zo heb ik het nog nooit gegeten. Ik ben benieuwd!
Imelda Reageren
Was eigenlijk op zoek naar een recept voor geroosterde tuinboontjes, maar dit leek me ook wel wat, dus gisteren uitgeprobeerd. Ze waren iets te donker geworden maar evengoed erg lekker. Volgende keer de oven maar een beetje lager zetten. Ik heb naast paprika en knoflook ook garam masala en wat kerrie gebruikt. Eén blik kikkererwten was op zich een goede hoeveelheid voor in mijn bakblik, maar ze waren zooo lekker dat ze in één avond op waren.
Hier ga ik zeker verder mee experimenteren.
Saskia Hardeman Reageren
Wat super leuk om te lezen, veel plezier met experimenteren 🙂