Tip! Met je kindje naar de zorgboerderij..
4 jun 2014 Mama 9

Tip! Met je kindje naar de zorgboerderij..

Het stond al een tijdje op mijn lijstje om eens met Senna naar de zorgboerderij te gaan. Vorige week was het zo’n mooi weer dat we dit gedaan hebben! En het was een groot succes, zeker een aanrader om eens met je kindje te doen. Vandaag vertel ik je er meer over!

Een zorgboerderij is een boerderij waar mensen met een beperking of een aandoening aan het werk mogen. Een zorgboerderij kijkt naar de mogelijkheden wat iemand kan en speelt daarop in. Zoals bijvoorbeeld de dieren voeren, planten verzorgen of eieren rapen.

makandra

Een zorgboerderij heeft natuurlijk ook inkomsten nodig. Daarom worden er ook producten te koop aangeboden. Zoals kaas, eieren en verschillende soorten groenten en fruit.  Op de boerderij waar wij zijn geweest is alles biologisch. Samen met Senna ging ik naar de zorgboerderij voor kaas en eieren. Maar behalve dat je er je boodschapjes daar kan halen is er nog veel meer te doen!

Zo waren er twee grote velden waar je zelf je aardbeien kan plukken. Zo gezellig en leuk om met Senna samen te doen! Helaas waren er niet heel veel aardbeien meer toen wij er waren. Maar dat geeft niets want we hebben er een paar kunnen plukken.

kippen

Uiteraard zijn er ook dieren op de boerderij aanwezig zoals kippen en koeien. Senna vindt het alleen al erg leuk om daar bij te kijken! Ook is er speelgoed en een zandbak aanwezig. Ik kon dus lekker mijn boodschapjes uitzoeken terwijl Senna in de zandbak speelde.

Dit zal zeker iets zijn wat we vaker gaan doen! Naast dat ik het aanbod van biologische producten heel erg leuk vind, is het voor Senna ook een leuk uitje!

makandra

Wij zijn geweest bij zorgboerderij Makandra. Klik hier om te kijken voor een zorgboerderij bij jou in de buurt. Ook is er 21 en 22 juni een lekker naar de boer weekend. Alle biologische boeren in Nederland stellen hun boerderij open voor bezoek.

Ben jij weleens met je kindje bij een zorgboerderij geweest?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • Marloes

  Superleuk naar de kinderboerderij. Ik kan ook niet wachten tot mijn nichtje begint met stappen en ik haar mee naar de kinderboerderij kan nemen 😉

 • Kimberley

  Wat een leuke tip! Even kijken of wij er ook één in de buurt hebben.

 • Aurelie

  In de zomer ga ik met mijn neefje en nichtje ook altijd naar een zorgboerderij. Ze vinden het dan altijd erg leuk om de dieren te helpen voederen en te aaien.

 • Vera

  Leuke tip! Ons nichtje is nu 2 en lijkt me leuk om een keer haar daar naar toe mee te nemen. Binnenkort ook naar de dierentuin.

 • Lisette

  Aaah wat leuk! Mij mag je ook wel mee nemen naar een zorgboerderij. He le maal het einde! =)

 • Linda

  Wat leuk en leerzaam voor Senna! Erg goed systeem dat ze zelf hun producten verkopen, door D bezuinigingen word er al genoeg gekort..
  Ik heb zelf vrijwilligerswerk gedaan op een zorg boerderij, en deze zorgboerderij is sinds een paar jaar gevestigd naast ons huis. Super leuk dus! 🙂

 • Nicole

  Ben zelf wel eens erheen geweest maar nog niet met mn kindje omdat ze nog zo klein is..

 • Amy

  Superleuke tip! Ik heb dan wel geen kinderen, maar ben enorm fan van dit soort initiatieven dus misschien ga ik wel even naar die open dagen!

 • Lisa's Beautybabbels

  Dit lijkt me echt zo leuk om te doen wanneer ik kinderen heb 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.