Recept: Havermoutkoek!
5 nov 2013 Lifestyle Recepten 42

Recept: Havermoutkoek!

Bij onze buurvrouw aten we eens deze super lekkere havermoutkoek. Zij schreef voor mij het recept op en vandaag laat ik je deze graag zien! Deze havermoutkoek vind ik zo ontzettend  lekker en is zo makkelijk te maken dat ik dit echt met jullie wil delen!

Over het algemeen ontbijt ik altijd met havermout, lekker! En deze koek is ook echt heel erg lekker. Wat ik leuk vind is dat je deze koek eigenlijk zo gezond kan maken als je zelf wil. Zelf gebruik ik palmsuiker en biologische producten, maar je kan natuurlijk ook gewone suiker gebruiken en niet-biologische producten. Deze koek vind ik  ideaal als tussendoortje en Senna is er ook dol op!

Havemoutkoek

Wat moet je doen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt daarna de roomboter. Zelf doe ik dit 1 minuutje in de magnetron.

Havermoutkoek

  • De gesmolten roomboter meng je samen met de havermout, suiker en tarwemeel in een kom. Goed mengen en daarna kaneel en een snufje zou toevoegen.

Havermoutkoek

  • Vet de bakvorm in. Hierna kan je 3/4 van het mengsel in de bakvorm doen. Zelf vind ik het makkelijkst om een springvorm te gebruiken.

Havermoutkoek

  • Jam eroverheen, zelf gebruik ik iets minder dan een potje van 250 gram.
  • Nu kan je de rest van het deeg eroverheen verkruimelen.
  • En bakken maar! Ongeveer 25 min op 180 graden.

En klaar is je havermoutkoek! Ik vind het echt een aanrader! Het is makkelijk gemaakt, redelijk gezond en lekker!

Havermoutkoek

Havermoutkoek bewaren

Zelf snijd ik de koek in punten en bewaar het afgedekt in de koelkast. Ik vind de koek ook lekkerder als deze een tijd in de koelkast heeft gestaan.

Heb jij weleens een recept gebruikt met havermout?

Reacties

  • Nikki

    Lijkt me wel lekker!

  • Beautydagboek

    Ik ben de laatste tijd ook gek op havermout. Dit is een welkom recept! Waar ik nog wel naar op zoek ben is een natuurlijke zoetmaker. Ik gebruik liever geen stevia of agave. Heb jij nog een aanrader? 🙂

    • Saskia Hardeman

      Het enige dat ik zou weten is Tagatesse. Heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar schijnt een goede vervanger te zijn. Mag ik vragen waarom je liever geen stevia gebruikt?

    • Marloes

      Misschien een biologische honing? : )

      • Saskia Hardeman

        Ja indd heel goed 🙂 wij gebruiken dat voor in de thee. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet zou weten hoe je honing zou moeten verwerken in een recept (hoeveelheid).

    • Lisa

      Er is wel iets wat een goede vervanger is! Ben alleen de naam vergeten en ik weet dat het best duur is en dat je het waarschijnlijk moet bestellen. Wat irritant dat ik het niet meer weet:( Het komt volgens mij uit de wortel van een plant ergens in Verweggiestan. Het is extreem zoet waardoor je maar een ietsiepietsie beetje nodig hebt.

  • Manon

    Dat ziet er heerlijk uit zeg! Ik heb dit nog nooit eerder geprobeert, misschien toch maar eens gaan maken 😀 Yumm!

  • Nina

    Lijkt me lekker, ben benieuwd!

  • Mademoiselle Sophistiqué

    dat ziet er lekker uit zeg! en gezond!

  • Saskia

    Oh lijkt mij heel erg lekker! Ik ga het recept eens opslaan, ik ben benieuwd!

  • I scream beauty

    Lijkt me best lekker!! Het lijkt op de foto’s net op taart!

    • Saskia Hardeman

      Ja klopt, ik zat ook te twijfelen of ik het een taart of koek zou noemen. Ik vind het toch net iets meer een koek 🙂

  • DQ

    O my dit ziet er echt té lekker uit. X

  • Josephine

    Waaah wat tof! Ik vind havermout bij het ontbijt lekker, nou ben ik heel benieuwd naar deze havermoutkoek. Sla ik op! 😀

    • Saskia Hardeman

      Leuk! Ben benieuwd wat je er van vindt!

  • Alette

    Wat een leuk recept! Ook ik eet wel graag havermout bij het ontbijt, dus wellicht is deze koek ook iets voor mij 🙂

    • Saskia Hardeman

      Als je houdt van havermout weet ik bijna zeker dat dit ook iets voor je is!

  • Selena

    Dit ziet er echt heel lekker uit zeg!

  • Marloes

    Ah ziet er lekker uit! Hoe eet jij deze koek? Als tussendoortje gewoon of misschien als ontbijt? : D

    • Saskia Hardeman

      Ik eet het ook wel eens als ontbijt. Het vult heel goed!

  • Tineke

    Dit lijkt me erg lekker! Ik was eigenlijk net op zoek naar een recept met havermout!
    Liefs

  • Lisa

    Volgens mij ook nog super lekker voor bij het ontbijt! Denk dat ik dat maar is een keer ga uitproberen (misschien vindt mijn vriend het lekker en kan ik hem eindelijk over halen te ontbijten).

  • Mandy

    Lijkt me lekker!

  • Josanne

    Hm, geen idee of het wat voor mij zou zijn. Ziet er wel indrukwekkend uit!

  • Allissa

    Ziet er lekker genoeg uit om het eens uit te proberen! Jummie.

  • Michaela

    Yum yum yum, ben best benieuwd naar de smaak!

  • Kimberley

    Ziet er lekker uit!

  • Sophie

    Dit ziet er zo jummy uit! Ik eet smorgens nu ook havermout, ik ga het zeker proberen!

  • Deborah

    Klinkt lekker! Ik zal het eens gaan maken, ben benieuwd!

  • Lieke

    Hmm, ik hou niet zo van havermout, dus deze sla ik over, haha

  • Iris - The Beauty Magazine

    Jammiiee!!! Daar heb ik wel zin in!

  • Monique

    Ziet er heel lekker uit!

  • Kelly

    Klinkt erg lekker!

  • Liese

    Mmm, ziet er heerlijk uit!
    Ook lekker simpel 😉

    Liefs, Liese

  • Sophie

    Dit ziet er zo lekker uit, vooral met de frambozen jam! Yum 🙂

  • Deborah

    Eigenlijk hou ik niet van havermout, maar dit ziet er wel heel lekker uit! xx

  • Widya

    Toevalligggg! Ik dacht dat niemand dit maakte behalve ik hahaha! xx

  • Kim

    Ziet er zo lekker uit! Ga ik zeker eens proberen. 🙂

  • Esmée

    wat een leuk recept saskia! deze ga ik zeker maken. ik houd van gezond/biologisch/organisch eten. leuk dat jij de vorkjes hebt van blond amsterdam. ik heb de lepeltjes. ik word er elke dag weer vrolijk van bij de thee.

    • Saskia Hardeman

      Ik ben benieuwd wat je er van vind! Het is echt heel lekker! De lepeltjes heb ik ook, leuk zijn ze he!

      • Marijke

        Deze koek is heel lekker. Ik zoet hem met kokosbloesemsuiker.

  • Shanessa

    In plaats van jam kun je ook een eetlepel stroop en honderd gram rozijnen er bij in doen
    Ik zou het proberen yum yum

Reageren op Deborah Annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.