Plaats een aanbouw bij gezinsuitbreiding..
30 dec 2015 Lifestyle 9

Plaats een aanbouw bij gezinsuitbreiding..

Mogen jullie binnenkort een nieuw gezinslid verwelkomen? Een nieuw kindje op de wereld zetten blijft toch altijd één van de mooiste en meest bijzondere momenten van je leven. Een nieuw gezinslid betekent vaak dat je meer ruimte nodig hebt. Verhuizen is een hele onderneming, en verhuiskosten lopen vaak hoog op. Blijf jij liever wonen in je huidige woning? In dit artikel lees je wat het plaatsen van een aanbouw allemaal voor leuks mogelijk maakt.

Een extra slaapkamer door een aanbouw

De meest voor de hand liggende manier, is extra ruimte creëren door een slaapkamer aan te bouwen, door een aanbouw beschik je in één klap over een zee van extra ruimte. Omdat je natuurlijk het liefst zo dicht mogelijk bij je pasgeboren baby slaapt is het aan te raden om direct twee slaapkamers te realiseren, of de aanbouw te gebruiken voor de slaapkamer van je oudste kind. Je oudste kind kan zijn geluk niet op met een nieuwe grote slaapkamer, en je richt zijn/haar oude kamer in als nieuwe babykamer zodat je altijd in de buurt bent.

Je badkamer verplaatsen

Een andere optie is het verplaatsen van je badkamer. Houd rekening met extra kosten en een langdurige verbouwing wanneer je hiervoor kiest. Hier krijg je echter wel een compleet nieuwe en ruime badkamer voor terug op de begane grond. De oude badkamer tover je om tot nieuwe slaapkamer en je ruimteprobleem is opgelost. Zie jij jezelf al tot rust komen in je eigen wellness aanbouw?

Je woonkamer of keuken uitbreiden

Beschik je al over genoeg slaapkamers, maar ben je op zoek naar extra ruimte in je woonkamer of keuken? Zeker wanneer je al kinderen hebt is dit vaak geen overbodige luxe. Door een aanbouw aan je woonkamer te plaatsen, past in één keer wel die grote hoekbank voor de televisie. Kies voor een aanbouw waarin veel gebruik wordt gemaakt van glas, zodat je veel zonlicht toe laat in je woning. Gezellig met zijn allen voor de tv of eten aan een ruime eettafel? Een aanbouw biedt de oplossing.

Kies voor prefab

Waar vroeger een aanbouw een tijdrovend project was, kies je tegenwoordig voor een prefab aanbouw. Deze aanbouw wordt in de fabriek al gebouwd en in zijn geheel geplaatst. Doordat de plaatsing minder tijd kost dan bij maatwerk bespaar je al snel € 2.000 op de totale kosten van een aanbouw.

Heb je al een keus kunnen maken? Een aanbouw bij gezinsuitbreiding lost je ruimteprobleem op terwijl je gewoon in je eigen vertrouwde huis blijft wonen. En dat is wel zo fijn, zeker als je in verwachting bent.

Heb jij weleens nagedacht over een aanbouw, of heb jij je huis al uitgebouwd?

handtekening-saskia

Bronnen:Badkamer , Aanbouw

Momenteel staan er twee winacties online, waaronder een elektrische gezichtsborstel en een vliegende eenhoorn! Doe jij al mee?
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

samenwerking

Reacties

 • Inge

  Wij hebben al een keuken en bijkeuken, dus een aanbouw hoeft niet meer maar beide zijn toe aan een grondige renovatie (of vermodernisering zeg maar). De stijl van je bovenste foto is helemaal mijn ding!

 • Hilde

  Bij ons vorige huis hebben m’n ouders een bijkeuken aan laten bouwen, daar hebben we altijd veel plezier van gehad! 🙂

  Alvast een hele fijne jaarwisseling! 🙂

 • Sheela

  Wij hebben eigenlijk geen extra ruimte nodig, wij willen gewoon graag ergens anders wonen. Maar ik denk dat ik nooit aan een aanbouw zou beginnen. Ik denk niet dat ik weken in de rotzooi zou willen zitten. Ik vind het wel knap hoe mensen daar geen probleem mee hebben en die echt hun eigen woning creëren!

 • Yvonne

  Wij hebben al een aanbouw laten plaatsen. 2,5 meter aan de huiskamer. Nog meer verbouwen zie ik niet gebeuren. In de toekomst hoop ik nog eens op een ander huis.

 • Sofie Katelijne

  Mijn ouders hebben ook een stuk laten bijbouwen, kost inderdaad een pak minder dan verhuizen naar een groter huis! 🙂

 • Sax and the Pretty

  Ha, I wish! 😉 Fijne jaarwisseling! X

 • Nilou

  Ik heb mijn hele appartement afgetakeld en opnieuw gebouwd dus voor mij even geen ‘opbouw’ meer 😛

 • Falderie

  Wij hebben momenteel plaats genoeg. Zo’n aanbouw klinkt fantastisch, maar ik zou zo gestresseerd raken van het geregel. (Toen we een huis kochten was dat ook mijn enige échte eis: ik wil niet zelf bouwen, ik wil iets dat er al staat!:-))

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.