Persoonlijke update: Hoe gaat het met je?
6 mrt 2016 Mama Prenatale Depressie 27

Persoonlijke update: Hoe gaat het met je?

De laatste weken heb ik een aantal keren bovenstaande vraag gekregen. De vraag hoe het met mij gaat. Die vraag lijkt heel makkelijk te beantwoorden, maar ik merk aan mijzelf dat ik dit nog niet zo gemakkelijk vind. In dit blogje van vandaag zal ik wat uitgebreider vertellen hoe het met mij gaat, en wat dit betekent voor mijn blog.

Bloggen als uitlaatklep

De reden dat deze vraag namelijk werd gesteld is omdat er opviel dat ik niet meer veel schrijf over mijn prenatale depressie. Nu probeerde ik dit onderwerp altijd al te doseren, want ik heb nooit gewild dat dit een onderwerp zou worden waar mijn hele blog over zou gaan. Mijn blog is een uitlaatklep, en die moet leuk blijven, vooral voor mijzelf.

Fysieke klachten

Een aantal weken terug heb ik het besluit genomen om het onderwerp prenatale depressie op mijn blog even te laten voor wat het is. Zoals ik eerder al eens schreef dat ik therapiemoe ben, zo klaar was ik ook met het onderwerp an sich. Ik ben nu al negen maanden na de zwangerschap, en het einde is nog steeds niet in zicht. Nu houdt een prenatale depressie niet alleen in dat iemand somber is, het heeft nog veel meer fysieke aspecten die echt slopend kunnen zijn. Slapen bijvoorbeeld. Maar ook een laag energielevel en bijvoorbeeld hoofdpijn en gewrichtspijn. Soms komt het eens voor dat ik een goede dag heb, maar vaak ben ik dan de volgende dag weer terug bij af en moet ik het betalen met fysieke klachten.

Taboe doorbrekend

Nog een reden dat ik er weinig over blog is dat ik gewoon niet die vrouw wil zijn met de prenatale depressie. Ja, ik wil heel graag aandacht geven aan het onderwerp, en ja, ik wil er alles aan doen om het taboe te doorbreken. Maar ik ben veel meer dan dat. Door mij met name via mijn blog te richten op mij als moeder en vrouw, hoop ik steeds een klein beetje meer van de depressie te kunnen afbreken.

Vechten tegen een depressie

Om antwoord te geven op bovenstaande vraag: ik vecht nog steeds tegen mijn depressie helaas. Dat ik er niet veel over schrijf momenteel is een bewuste keuze. Omdat ik weet dat er veel van mijn bezoekers komen lezen over de prenatale depressie heb ik hier een aparte categorie van aangemaakt. Hier staan al wat artikelen in die ik eerder heb geschreven, en ik zal de komende tijd zorgen dat alle artikelen daar komen. En wie weet komt het schrijven over mijn ziekte wel weer terug. Maar nu even niet 😉

Hoe gaat het met jou?

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Leonie van Mil

  Je moet doen wat voor jou goed voelt. En als dat schrijven over andere dingen betekent, is dat goed! Sterkte!

 • demallemolenmoeder

  Je moet doen wat voor jou prettig is. Het is tenslotte ook jouw site.

  Vervelend dat jij nog steeds aan het vechten bent en er nog steeds hinder aan ondervind. En ik herken het wel als je zegt ik wil niet die vrouw zijn.. Weet dat ik jou totaal niet zo zie. En ik denk velen met mij.

 • Nicole

  Heel begrijpelijk meis. Ik heb alweer 2 jaar een postnatale depressie maar schrijf er ook bijna niet meer over. Waarom niet? Omdat ik meer ben plus omdat er ook niet veel nieuws is. Het is er nog steeds en heb er al veel over geschreven. Wel lastig soms, want mensen denken dat omdat je het er niet over hebt het ook weg is. Terwijl dat natuurlijk niet zo is..
  Dikke knuffel!

 • Natascha

  Wat vervelend Saskia dat je je nog steeds zo rot voelt. Ik vind het krachtig dat je hier zo veel over hebt geschreven maar ook heel sterk van je dat je het nu even niet doet, omdat dat voor jou niet goed voelt. Take care!

 • Eva

  Wat knap dat je deze bewuste keuze hebt gemaakt! Dat laat alleen maar zien dat je een hele sterke vrouw bent! Je post ook altijd zulke lieve berichten op Instagram. Ondanks de depressie ga je gewoon door. Knap!!

 • Rosanne

  Je hebt gekozen voor wat voor jou goed voelt en dat maakt het al een goede keuze.
  Balen dat je je nogsteeds zo naar voelt..
  Ik hoop zo dat over een tijdje ook voor jou de zon weer gaat schijnen!
  Een hele dikke knuffel Saskia<3

 • Karen

  Ik begrijp het heel goed! Je moet sowieso doen wat goed voelt. Je bent inderdaad meer dan een depressie. En als je je dat realiseert, ben je op de goede weg.

 • Sandra

  Als het voor jou goed voelt om het onderwerp even te laten voor wat het is, dan is dat goed toch? Doen wat jij wilt! Dat is zéker het beste. 🙂
  Nog steeds weet ik zeker dat jij hier bovenop komt. Je bent zo’n leuke moeder en op foto’s met je kids zie ik je altijd zo ontzetten stralen. Dat wilde ik gewoon even tegen je zeggen!

 • Melissa

  Je moet voor jezelf uitmaken wat het beste is en proberen te genieten van de leuke kleine dingen! Moedig dat je hier zo open over durft zijn 🙂

 • Lisanne

  Ik vind het echt knap hoe je omgaat met je depressie. Het lijkt mij erg moeilijk om hier open over te zijn, momenteel ga ik ook door een wat rotte periode heen. Een periode waarbij ik veel moe ben en het even allemaal niet meer zie zitten. Ik probeer te genieten van de kleine dingen om mij heen. Ook bloggen is daarbij een uitlaat klep. Ik hoop dat jij ook kan genieten van de kleine dingen. Fijne zondag nog meid, liefs Lisanne

 • jeapiebel

  Vechten tegen een depressie is zeker lastig. Mijn vriend is nu zelf depressief, zo erg dat hij is al 5 weken in het ZKH is opgenomen en er nog geen uitzicht is wanneer hij naar huis mag. Het is niet makkelijk, al zal je toch moeten proberen om door te vechten. Blog is zeker een fijne uitlaatklep.

 • Anta

  Je bent zeker meer dan je depressie en moet schrijven waarover en waarbij je je prettig voelt! Sterkte met het gevecht tegen de depressie en ik hoop oprecht dat het steeds minder slopend voor je wordt!

 • Bertine

  balen dat je er nog steeds tegen moet vechten! lijkt me enorm moeilijk! houd vol! x

 • Jodi - liefthuis

  Ik snap je helemaal. Knappe Keuze en ik hoop ook de goede keuze. Je bent sterk en zoveel meer dan alleen die depressie. Dat mag je ook laten zien.

 • alexa

  Knap dat je er zo open over bent en logisch dat je er even helemaal klaar mee bent qua therapie en zo! Doe lekker waar jij je goed bij voelt meid!

 • Angela - Mama met passie

  Het is jouw website, jouw leven en het zijn jouw verhalen lieve Saskia 😉 En als jij even niets wilt delen over je depressie dan is dat de juiste keuze. Ik hoop voor je dat het gevecht bijna ten einde is en je met een overwinningsvlag kunt staan! X

 • Marion

  Goed dat je kiest voor wat voor jou het beste aanvoelt. Echt, ik ben blij dat te lezen. Hou je taai, meid. Ik leef met je mee. X

 • Simone

  Ook al is er misschien veel interesse in het onderwerp van buitenaf, blijf bij jezelf en doe waar je je goed bij voelt. Knap dat je er zo in staat! Ik hoop echt voor je dat het niet lang meer duurt voor je je beter gaat voelen.

 • Bregje

  Dikke knuffel!!

 • Iris

  Eigenlijk is ‘hoe gaat het met je?’ een enorm persoonlijke vraag, ook al wordt het heel vaak gezegd. Helemaal niet gek dat je er nu geen zin hebt om het erover te hebben.

 • Els

  Je moet zelf weten waar je over schrijft, waar je je goed bij voelt. Hele dikke knuffel X

 • Karin

  Sterkte meid! Probeer zoveel mogelijk van je schatjes te genieten!

 • Ramona

  Veel sterkte Saskia! Knap van je dat je het ‘doseert’, oftewel hier met bloggen bewust mee bezig bent. En goed dat je het bloggen vooral ook voor jezelf leuk blijft houden.

 • Nathalie

  Vooral veel respect voor de manier waarop je er over schrijft om het taboe te doorbreken! Maar vergeet je zelf niet!
  De vraag ‘Hoe gaat het met je?’ lijkt een onschuldige maar zet vaak aan tot denken en antwoorden…

  Het bloggen moet vooral leuk zijn, geniet van het bloggen en je gezin… je bent meer dan de vrouw met depressie!

 • Tessa

  Begrijpelijk hoor, er (te)veel de aandacht op vestigen voor jezelf kan juist tegenwerken. En het bloggen moet natuurlijk ook juist een fijne bezigheid blijven. Je legt het goed uit vind ik, maar je hoeft je niet te verantwoorden hè, jouw leven, jouw blog, jouw keuzes 🙂

  Met mij gaat het goed! Beetje moe, maar wie niet, haha.

 • Nesrin

  Als het er niet of minder over schrijven helpt dan moet je dit doen. Ik snap hoe meer aandacht je schenkt aan deze depressie hoe meer je ermee bezig terwijl je er elke dag tegen vecht. Doe wat goed voelt en als dit morgen anders is dan so let it be.

 • Lonneke

  Lekker schrijven waar je je fijn bij voelt, dat is het belangrijkste en dat kan best weer komen of niet, ook prima! Jij moet je er goed bij voelen. X

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.