Persoonlijk: de zomer vloog aan mij voorbij
22 nov 2015 Lifestyle 23

Persoonlijk: de zomer vloog aan mij voorbij

Dat de herfst is begonnen dat weten we inmiddels al. De laatste tijd denk ik er veel aan hoe de laatste tijd aan mij voorbij is gevlogen. Hoe ik het gevoel heb eigenlijk geen zomer gehad te hebben..

Je zal je vast afvragen: geen zomer? hoe dan? Verschillende factoren denk ik. Onze dochter Sophia is geboren op 29 mei. De mama’s zullen het wel herkennen als ik zeg dat de eerste weken met een baby niet voorbij vliegt, maar voorbij raast. Het gaat zo ontzettend snel dat het eigenlijk een understatement is. Toen Sophia vier weken oud was realiseerde ik mij dat mijn dagen voornamelijk bestonden uit het geven van borstvoeding, kolven en een baby troosten.

Alhoewel Sophia het mooiste prinsesje is die mij is gegeven, maakte de prenatale depressie het er ook niet veel makkelijker op. Ik weet nog wel dat ik mij tijdens de zwangerschap had bedacht na de bevalling zo snel mogelijk weer beter te zijn, en dagenlang te wandelen en borstvoeding te geven in de tuin. Wandelen, dat gebeurde dan nog wel regelmatig. Maar dat borstvoeding in de tuin is natuurlijk een geromantiseerd beeld. Het was veel en veel te warm voor onze kleine baby. En beter worden? Nee, joh.

Ik ben een echt zomermens. In de zomer leef ik het liefst buiten en zit ik de hele dag in de zon. Hoe warmer hoe beter. Elke dag bbq-en en in de avond met een wijntje in de tuin. Dit jaar was het allemaal anders. Dit jaar mocht ik mijn pasgeboren baby leren kennen. Het gevoel dat ik de zomer heb gemist, ja dat is er weleens. Maar dit allemaal wel voor het liefste meisje ter wereld.

Denk jij met veel plezier terug aan afgelopen zomer?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Hanna @ eenbezigbijtje

  Afgelopen zomer was voor mij vooral heet, tikje chaotisch een heel druk met het afstuderen voor m’n eerste master. Aan de vakantie van afgelopen zomer heb ik hele goede herinneringen al overschaduwd het afstuderen dit wel een beetje. Gelukkig is dit allemaal goed gekomen aan het eind en kan ik alsnog met een tevreden gevoel terugkijken.
  Ik geloof best dat het voor jou voorbij is gevlogen vanwege je bovengenoemde redenen. Ik hoop dat het snel weer lichter gaat worden, al zullen we daar nog even op moeten wachten..

 • Liset - Beautydagboek

  Mijn dochter is ook in de zomerperiode geboren en ik weet ook nog wel dat ik haast geen tijd had om dingen te doen in de zomer. Het is inderdaad heel heet met zo’n kleintje en je dagen bestaan alleen maar uit borstvoeding, luiers verschonen, wassen, een huilende baby in slaap troosten en zelf slaap proberen te pakken ;). En dat is ook niet erg, want ik heb het er allemaal voor over gehad! Maar je zomer is inderdaad anders dan gewone zomers. Voor jou zal het nog een tikkeltje moeizamer zijn geweest door het ziek zijn. Echt respect hoe je het allemaal doet Saskia! Petje af!

  • Saskia Hardeman

   Wat een lieve reactie Liset, heel erg bedankt!

 • Leonie van Mil

  Mijn zomer was een zomer van tegenstrijdigheden. Eind maart heb ik een miskraam gehad en moest ik een klap verwerken. iIedere maand dat ik niet zwanger werd, was weer een klap waar ik weer over heen moest zien te komen. Gelukkig aan het einde van de zomer kwam wel het mooie nieuws. Ik ben weer zwanger! Daardoor kon ik de zomer heel mooi afsluiten.
  De zomer zal voor jou ook twee uitersten zijn geweest. Uitersten tussen geluk van een kleintje en de depressie. Heel veel sterkte!

  • Saskia Hardeman

   Wat verdrietig Leonie. Ik kan me voorstellen dat elke maand een klap voor je geweest moet zijn. Gefeliciteerd met je zwangerschap!

 • lin mommysworld

  Haha zo herkenbaar! Ik ben echt gek op de zomer en verheug me er nu alweer op!!

 • Simpel, met een snufje liefde

  Ja, de zomer is ook voor mij voorbij gevlogen. Ik heb een heerlijke zomer gehad, ik ben deze zomer weer uit een diep dal geklommen die voor mij in september vorig jaar begon. Ik heb mijn leven deze zomer omgegooid en heb genoten van elk zonnestraaltje.
  Hopelijk word de winter een stuk beter en kun je dadelijk volop genieten van de lente en zomer.

  • Saskia Hardeman

   Wat fijn dat je zo hebt kunnen genieten nadat je uit een diep dal geklommen bent. Geeft mij ook hoop 🙂

 • Eva

  Ik vind het zo knap dat je hier erover schrijft! Ik kan mij heel goed voorstellen dat je het gevoel hebt gehad geen echte zomer te hebben meegemaakt. De eerste maanden zijn altijd hectisch en met jouw depressie erbij maakt dat het er niet makkelijker op. Ik hoop dat je volgend jaar de zomer heel anders gaat beleven! Dat jij dan lekker in je tuin zit met de avondzon en een wijntje en dat de kids nog even lekker spelen voordat ze naar bed gaan…:-)
  Liefs,
  Eva

  • Saskia Hardeman

   Super lief Eva! Dankjewel!

 • Leonie

  Ik kan me goed voorstellen dat voor jou de zomer echt voorbij is gevlogen met zo’n Ukkie die net voor de zomer geboren is.
  Hopelijk kan je volgende zomer meer genieten met allebei je kindjes! En wie weet is het dan voor mij wel een hele andere zomer dan afgelopen zomer, haha (hopelijk).

  • Saskia Hardeman

   Dat hoop ik ook voor jou Leonie!

 • Rosanne

  Ik kan mij goed voorstellen dat jouw zomer voorbij is gevlogen door de komst van Sophia!
  Mijn zomer duurde juist heel erg lang voor mijn gevoel doordat ik zolang vakantie heb gehad. Toch kijk ik nu alweer uit naar volgend jaar zomer haha. Het is ook mijn favoriete seizoen!

 • Sheela

  Ik ben helemaal niet zo van de zomer! Ik hou echt van de herfst en de gezelligheid die dat mee brengt. De regen dit tikt op het raam, alle mooie kleuren aan de boom, de lekkere frisse lucht! Als hier in het noorden nou een beetje sneeuw zou vallen zou ik ook dol zijn op de winter. I love snow❤️

 • Yvonne

  Ja met een baby ben je zo druk, dan vliegt de tijd! Volgende zomer zal je vast meet kunnen genieten met de kindjes!

 • Floor

  Mijn zomer was echt geweldig! Ik ging drie weken naar Miami voor een taalcursus en heb echt de leukste mensen ooit ontmoet 🙂

 • Nesrin

  Ik snap heel goed dat de zomer voorbij is gevlogen met baby Sophia. Dit heb ik ook twee keer zo ervaren.

  Hopelijk hebben we volgend jaar een fijne zomer en zul jij dubbel genieten.

 • Iris

  Afgelopen zomer(vakantie) was ook niet echt zoals ik had gehoopt. Het ging snel voorbij zonder dat ik het gevoel had iets bereikt te hebben.

 • Saar

  Jaaaa zomer <3

 • Ysanne

  Kan me heel goed voorstellen dat de tijd echt voorbij vliegt! Doet’ie sowieso al, laat staan als je bevallen bent. Nog maar 6 maandjes en we mogen weer 🙂

 • Daenelia

  Ach, lente, zomer, … het loopt allemaal door. Ik ben het station allang gepasseerd waarin seizoenen nog echt periodes waren die ik me herinner. Het leven gaat gewoon steeds sneller als je ouder wordt. Dat merkte ik al op toen ik 10 werd. Dit jaar hadden we dat hele keuken-gebeuren, en het idee was dat dat voor de zomer klaar zou zijn, Nee dus. Dus het uitzoeken van een pup, wat we voor de zomer gepland hadden, werd ook vooruitgeschoven.
  Ik ben sowieso geen echte zomer-fan. Als het in NL te heet wordt, is het ook helemaal niet fijn voor mij. NIet alleen wat de temperatuur betreft, maar ineens al die witte benen in sportsokken en sandalen… brrrr. 😛
  Wat ik dit jaar wel echt gemist heb is vakantie. Ik heb wel vrij genomen voor de pup, maar dan loop je alleen maar op te ruimen en naar buiten te rennen zodat hij zindelijk wordt! Maar ja, een echte vakantie zat er dit jaar niet in. Volgend jaar dan maar.

 • Sabine

  Ik vind sowieso dat de tijd echt vlíegt, vooral sinds de geboorte van mijn dochtertje eind vorig jaar. Volgende week wordt ze alweer 1 en ik kan het haast niet geloven, zo snel is dat jaar gegaan. Maar des te meer besef ik me hoe belangrijk het is om van alles te genieten, ook van de kleinste dingen. En soms bewust even de tijd nemen om overal bij stil te staan. Hopelijk wordt het volgend jaar weer een heerlijke lange zomer voor je waar je volop van kunt genieten! 🙂

 • Marjon

  Zo herkenbaar!
  Ik hou ook echt van de zomer, lekker in de tuin genieten.
  Hoewel ik de winter ook wel gezellig en knus vind!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.