Naar het museum met je kindje (museumweek)
18 apr 2015 Mama 5

Naar het museum met je kindje (museumweek)

Wie tegenwoordig nog denkt dat musea saai en duf zijn heeft het goed mis. Tegenwoordig zijn er zelfs zo veel ontzettend leuke musea te bezoeken dat ik zelfs zou overwegen om er zonder kind naartoe te gaan. Het openluchtmuseum vind ik bijvoorbeeld nog steeds ontzettend leuk om te bezoeken, en zo zijn er nog veel meer! Omdat het deze week museumweek is speciaal vandaag een blogje over welke musea op ons lijstje staan om snel eens te bezoeken!

archeon

Archeon

Het is al jaren geleden dat ik er zelf voor het laatste ben geweest maar het Archeon (Alphen aan de Rijn) heb ik altijd heel erg leuk gevonden. Het Archeon is een historisch museumpark en zelf vond en vind ik dit altijd erg interessant. Zeker ook voor kindjes is het naast dat het leerzaam is ook nog eens heel leuk om alle nagebouwde historie e.d. te bekijken. Mijn zoontje (3) is denk ik nog iets te jong maar in de toekomst gaan we hier zeker weer eens een bezoekje brengen.

nijntje museum

Dick Bruna Huis 

Hier wil ik eigenlijk al lange tijd naartoe. Ik kreeg mijn man alleen niet mee ;-). Inmiddels is mijn zoontje er te oud voor maar misschien dat als ons meisje is geboren we eens een bezoekje aan dit museum (Utrecht) kunnen brengen.Een Museum waar je de characters en verhalen van Dick Bruna in het echt kan ontmoeten. Ik heb overigens erg veel verschillende verhalen gehoord over dit museum, van erg enthousiast tot teleurstellend. Iemand van jullie hier al eens geweest?

Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum 

Het is een half jaar geleden dat Senna met mijn ouders een bezoekje bracht aan het spoorwegmuseum (Utrecht) en hij heeft het er nog steeds over. Elke week is er wel een momentje dat hij het er over heeft en vraagt wanneer we weer eens gaan. Hij heeft het er ontzettend naar zijn zin gehad. Alhoewel hij in het begin wel een beetje teleurgesteld was over alle “kapotte” treinen. Hij noemde dit zo omdat de treinen stil stonden en niet reden.

Openluchtmuseum_Arnhem4

Openluchtmuseum 

Een museum (Arnhem) voor jong en oud en waar kindjes zowel lekker kunnen spelen als iets leren. Ook hier ben ik al regelmatig (als kind) geweest en heeft een goede indruk op mij achtergelaten. Nu ben ik altijd wel geïnteresseerd geweest in historie en daar krijg je genoeg van te zien in dit museum. Op de website zag ik overigens dat er voor peuters ook leuke dingen te doen zijn zoals keuterboeren waarbij de kinderen van dichtbij kunnen kennismaken met boerderijdieren. Zo mogen ze bijvoorbeeld met de konijntjes knuffelen en de koeien borstelen. Lijkt mij superleuk om nog eens met mijn zoontje te doen.

Scheepvaartmuseum 

Het scheepvaartmuseum (Amsterdam) is een museum waar ik veel van gehoord heb en wat mij gewoon heel erg leuk lijkt om met mijn zoontje naartoe te gaan. Zo kan je het nagebouwd VOC-schip bezoeken maar kan je ook een kijkje nemen in een levensgrote walvis en zo ontdekken hoe hij ruikt en zijn huid voelen. Vooral het bezoeken van het VOC-schip lijkt mij heel leerzaam om een kijkje te nemen.

De Nationale Museumweek is van 18 april tot 26 april 2015. Tijdens deze week worden er speciale activiteiten gepland rondom musea, ook wordt er bij sommige musea kortingen gegeven. Voor meer info: klik.

Ken jij een van deze musea? Welk museum zou jij nog eens willen bezoeken?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Linda

  Er komen heel veel leuke jeugdherinneringen naar boven als ik de musea’s zo voorbij zie komen 🙂

 • Eline

  Ik ken deze musea allemaal nog niet ;o
  Je moet ook vooral niet vergeten om binnenkort naar NEMO te gaan met je zoontje,zo leuk!

 • Iris

  Het Archeon en het Openluchtmuseum zijn ook zeker favoriet geweest (zeker de tweede nog wel). Misschien geen museum, maar ik denk dat Sprookjeswonderland wel leuk is voor Senna. Niet duur en ook niet zo heel grootschalig.

 • Babs

  Ja, wij gingen ook vaak naar musea. Nemo is ook erg leuk. Bij Dick Bruna en het scheepvaartmuseum, daar zijn wij nooit geweest. Wat ook heerlijk is om te bezoeken, zeker op een mooie dag, is het Zuiderzeemuseum. Ik heb er ook over geschreven, toen er een parfum gepresenteerd werd. Jammer niet genoeg tijd gehad om alles te bekijken, daar zou ik best weer eens naartoe willen gaan. En je kan ook overal geurtjes ruiken (als dat nog is) Van vieze tot lekkere 🙂

 • KOPERROZE

  Bedankt voor de tips, jammer dat ze wat ver zijn.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.