Mommymail #13 Schoonmaakwoede & bevalling
20 mei 2015 Mama 7

Mommymail #13 Schoonmaakwoede & bevalling

Hoi! Woensdag betekent weer tijd voor Mommymail! Zo leuk om elke week van jullie de reactie te krijgen dat jullie het leuk vinden om te lezen. Dank daarvoor. Dit keer kunnen jullie de brief lezen die ik schreef aan Dineke. Ik vertel in deze mail over mijn 37 weken zwangerschap, mijn enorme schoonmaakwoede, en hoe het staat met de voorbereidingen van de bevalling. Lees je weer gezellig mee?

Hoi Dineke!

Bedankt maar weer voor je leuke mail! Ja, nu de uitgerekende datum zo dichtbij komt begint het toch wel heel erg spannend te worden hoor. Elke dag ben ik als een razende in het huis aan het werk want stel dat ik die nacht weeën ga krijgen haha. Ik wil alles tiptop in orde hebben zodat Vincent niet straks nog van alles hoeft te doen. Maar eigenlijk is alles wel heel netjes in orde. Ik verzin gewoon steeds weer iets nieuws. De lakentjes van de wieg en ledikant heb ik al meerdere keren gestreken 🙂 Achja het houdt een zwangere vrouw bezig zullen we maar zeggen. Ik vind het ook wel fijn om iets te doen te hebben. Dat heb ik liever dan dat ik de hele tijd ga wachten tot ik eens een keer weeën krijg.

Ik was best blij inderdaad dat de baby is gedraaid. Maar vind het ook wel eng hoor. Ik ben op de een of andere manier bang dat de baby niet past en dat het dan uiteindelijk nog een spoed wordt. Ik ben daar een beetje bang voor omdat je vaak hoort dat bij dit soort moeizame bevallingen de kans op een postnatale depressie groot is. Aangezien ik last heb van prenataal probeer ik alles te doen om dit te voorkomen. We hebben dit ook met de gyneacoloog besproken en die is gelukkig heel begripvol. Grote voordeel van een normale bevalling is natuurlijk dat ik sneller weer op de been ben en het lijkt mij zo bijzonder en mooi om helemaal zelf je kindje op de wereld te zetten. Dubbel gevoel voor mij dus.

Ik kan mij voorstellen dat het voor Marissa allemaal wel lang duurt. Negen maanden is voor zo’n kleintje natuurlijk ook een lange tijd! Senna tettert ook wel eens tegen mijn buik wanneer ze nu eindelijk komt. We hebben het er wel vaak met hem over dat het nu niet meer lang zal gaan duren maar ik merk aan hem dat dit voor hem iets nietszeggends is; hij wacht al zo lang 😉

En oohja Gossip Girl, ik kan er geen genoeg van krijgen. Wat een geweldige serie. Ik zit nu bijna aan het einde van seizoen 5. Zo jammer dat het bijna is afgelopen! Ik zit er zelfs nu ook al aan te denken dat als het is afgelopen dat ik gewoon weer lekker opnieuw begin. Pretty Little Liars heb ik ook veel leuke verhalen over gehoord, die wil ik sowieso ook nog graag zien. Als ik de verhalen zo hoor lijkt deze serie ook aardig op Gossip Girl, klopt dat?

De zwangerschapsdementie is zo herkenbaar! De stomste dingen kan ik vergeten. Toen we van de week naar de gynaecoloog moesten was ik bijvoorbeeld al mijn papieren vergeten, gelukkig zijn ze daar in het ziekenhuis wel wat gewend :-).

Zo. Ik maak er maar weer een einde aan, genoeg gekletst weer. Ik ben benieuwd wanneer ik je mag gaan vertellen over de geboorte van onze dochter!

Veel liefs Saskia

Dankjewel voor het lezen en tot volgende week!

handtekening-saskia

Eerdere mails die Dineke en ik naar elkaar schreven:

Mommymail #8

Mommymail #9

Mommymail #10

Mommymail #11

Mommymail #12

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • Tamara

  Zeg mevrouw poets, kom je hier ook even? Haha

 • Nicole

  Wij wachten ook tot je eindelijk kunt zeggen: ze is er!!

 • Mandy

  Wat leuk om te lezen. De tijd gaat voor jou niet snel genoeg tot de geboorte, maar ik vind het ineens heel snel gaan. Ik kan me de ik ben zwanger aankondiging nog zo goed herinneren.
  O PLL is verslavend leuk, ik ben ook van GG naar PLL gegaan. Het lijkt misschien wel een beetje, maar PLL is veel spannender (soms zelfs een beetje engspanennd). In ieder geval een aanrader mocht je nog tijd over hebben.

 • beautifulday4makeup

  He wat leuk dat senna aan je buik vraagt wanneer ze komt!

 • Celine

  Wat leuk en spannend allemaal zeg!! Ik wou dat ik eens een opruimwoede had;-)

  Liefs,

  Celine

 • Eline

  Leuk om te lezen! De uitgerekende datum komt nu wel heel snel dichterbij, zo spannend! De opruimwoede herken ik wel. Ik probeer ook alles zo snel mogelijk op orde te hebben voordat de kleine zich aandient.

 • Arcadia

  Ben benieuwd wanneer de kleine komt!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.