Mijn zus en ik
24 dec 2015 Lifestyle 17

Mijn zus en ik

Door lieve Fleur werd ik getagd om de broer en zus tag te doen. Het is een tag die ik eerder nog niet ben tegengekomen maar wel onwijs leuk vind! In deze tag vertel ik of ik broers en zussen heb, en hoe vaak we elkaar zien. De laatste vraag vind ik stiekem heel bijzonder, ergens lijkt het me zo leuk als deze zal uitkomen! Lees mee!

Hoe heten jouw broers en/of zussen? Hoeveel jaar schelen jullie?

Ik heb een zus genaamd Margreet. Wij schelen vijf jaar. Zij is mijn enige zus. Vroeger had ik er ook graag nog een broer bij gewild, maar ik ben nu zeer tevreden met haar alleen ๐Ÿ™‚

Hebben jullie speciale bijnamen voor elkaar?

Voor haar heb ik geen bijnaam. Zij noemde mij vroeger toen ik klein was vaak sassie.

Wat is je leukste herinnering met elkaar?

Dat we vroeger bij elkaar op de slaapkamer gingen logeren en daar uitgebreide feestjes van maakten. Ik was een stuk jonger dan mijn zus en kon daar helemaal van genieten. Op vakanties sliepen we altijd bij elkaar op de kamer, dat was ook altijd erg gezellig. Ook kan ik me herinneren dat we weleens beauty avondjes deden waarbij we gezichtsmaskertjes bij elkaar opdeden en elkaar nagels lakten.

Wanneer hebben jullie elkaar voor het laatst gesproken?

Gisteren ๐Ÿ™‚ We spreken elkaar ook regelmatig via de app. Ik spreek mijn zus wel minder dan een paar jaar geleden, toen belde, en zag, ik haar wel een aantal keren in de week.

Hebben mensen wel eens gedacht dat je een tweeling vormde met je broer of zus?

Nee. Mensen vinden dat wij niet op elkaar lijken. Ik denk zelf dat dit meer ligt aan het feit dat wij twee totaal verschillende types zijn.

Hoe vaak zien jullie elkaar?

Ongeveer eens in de twee weken, afgelopen week toevallig een paar dagen achter elkaar. Voor de kindjes is het ook leuk om samen te spelen.

Noem een talent van je broer of zus.

Mijn zus is heel muzikaal. Ze heeft conservatorium gedaan en is afgestudeerd muziektherapeute. Ik ben weleens stiekem een beetje jaloers op dat talent omdat ik zelf niets speciaals kan haha.

Wat zou je ooit graag doen met je broer of zus?

Het lijkt mij zo leuk als we later heel oud zijn we samen in hetzelfde bejaardentehuis wonen. Dat we dan elke middag voor het eten elkaar ophalen en voor het slapen gaan elkaar even bellen om welterusten te zeggen. Ergens weet ik natuurlijk dat dit nooit zal gebeuren, maar ey, het lijkt me wel heel erg leuk.

Toen ik zelf nog in een verzorgingstehuis werkte, woonden in dat huis twee zussen die heel veel met elkaar optrokken. Bovenstaande is daar dan ook op gebasseerd.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze tag te lezen. Helaas wil mijn zus niet op mijn blog dus al onze liefdevolle foto’s moeten jullie helaas missen ;). Mocht je de tag over willen nemen dan is dit natuurlijk alleen maar leuk!

Heb jij broers en/of zussen? Hoe vaak zien jullie elkaar?

handtekening-saskia

Volg jij mij al viaย Facebook,ย Bloglovinย ,ย Instagramย en/ofย twitter?

 

Reacties

 • Bregje

  Fijn dat je een goede band met je zus hebt! Ik zie mijn broers ongeveer 1x per maand / 2 maanden. Binnenkort gaan we met zijn drietjes uit eten, dat hebben we volgens mij nog nooit gedaan ๐Ÿ™‚

 • Drie

  Wat een leuke tag en wat fijn dat jullie zo’n goede band hebben. Mijn zus en ik lijken ook totaal niet op elkaar.

 • Simpel, met een snufje liefde

  Leuk dat je zo goed met je zus kan omgaan. En grappig dat idee van het bejaardenhuis, ik vind het iets heel liefs hebben.

 • Nicole

  Leuk om te lezen! Zelf ben ik enig kind!

 • Wilmaaa

  Leuk om te lezen! Fijn als je zo hecht bent! Ik kom uit een gezin met 7 kinderen en heb een zusje van 10. Ik ben meer haar voorbeeld, ik kijk wel uit naar de tijd dat ze ouder is en we bijv. samen kunnen shoppen. Lijkt me heel leuk.

 • Amy

  Wat een super leuke en originele tag! Die slaapfeestjes deden wij ook, zo leuk om op terug te kijken ๐Ÿ˜€ Wij zijn met vieren thuis en met iedereen heb ik weer een andere band.

  • Saskia Hardeman

   Leuk om te lezen dat je de slaapfeestjes herkent ๐Ÿ™‚ Mocht je de tag ook willen overnemen; leuk!!

 • Rosanne

  Wat een leuke tag!
  Ik heb zelf een 3 jaar oudere zus en herken de slaapfeestjes van vroeger zeker. Inmiddels woont zij op kamers en ik nog thuis en ik mis de gezelligheid best wel.

 • Ilse van Kreanimo

  Ja, een zus die 16 jaar ouder is, die zie ik vaak.
  En een broer die 12 jaar ouder is, zie ik iets minder.
  Verjaardagen en kerst worden wel samen gevierd.

  Ik zou niet zonder kunnen.

 • Eva

  Wat ontzettend lief om dit te lezen! Ik heb twee broers die een stukje ouder zijn en dat is toch een anders. Ik heb geen beautyavondjes gehouden met hen, hahaha!! Ik hoop dat mijn dochters dat later wel zullen doen ๐Ÿ™‚
  Liefs, Eva

 • Sheila

  Wat een leuke tag. Leuk om te lezen dat je je zus regelmatig spreekt. Helaas heb ik geen band met mijn zus. Ik heb het contact met haar verbroken, omdat ze me alleen maar verdriet aan deed. En door het contact te verbreken, gaf het in ieder geval mezelf rust. Wil niet zeggen dat ik het mis om een zusje te hebben. Het lijkt me heerlijk om zussendingen samen te kunnen doen. Ik heb wel een lieve broer. Maar daar heb je toch een andere band mee dan een zus(je).

 • Iris

  Natuurlijk kun je zelf wel wat speciaals, alleen deze blog al is een prestatie op zich ๐Ÿ™‚ .

  • Saskia Hardeman

   Ah dat vind ik nog eens lief zeg. Dankjewel Iris!! <3

 • Joyce

  Wat een leuke tag! Ik ga hem binnenkort overnemen. Ik heb zelf een zus ๐Ÿ˜€

 • haia

  Zoooooooo jaloers op mensen die een zus hebben. Zeker vroeger als ik klein was. Heb een broer maar zien elkaar veel te weinig.

 • Zef

  leuk! Mijn zusje is 4 jaar jonger dan ik. We zijn net terug van 2 weken Cuba met z’n tweetjes.

 • Fleur

  Ah Saskia, ik dacht dat ik gereageerd had op de dag dat deze post online kwam, maar ik zie mijn reactie nu niet staan. Wat een slechte tagmoeder lijk ik nu ;P Leuk om jouw antwoorden te lezen. Ik mocht ook graag beauty-en met mijn zussen en wat een mooi idee; samen in een bejaardentehuis! xx

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.