Met onze baby in een caravan rondreizen: een vrij leven
14 okt 2015 Lifestyle 26

Met onze baby in een caravan rondreizen: een vrij leven

Elke woensdag staat er een vaste rubriek klaar genaamd: wat is jouw droom? Afgelopen weken hebben we al een aantal bijzondere verhalen mogen lezen en dit keer staat er het verhaal van Nanouk klaar. Nanouk is momenteel samen met haar man en baby hun droom aan het waarmaken. Stiekem ben ik wel een beetje jaloers en is dit ook wel iets wat ik zou willen! Lees mee!

Het verhaal van Nanouk

Al zolang als Joost en ik elkaar kennen, dromen we van een ‘vrijer’ leven. Dit klinkt heel vaag – en dat is het misschien ook wel – maar hiermee bedoelen we een leven zonder files en zonder van 9 tot 5 op kantoor moeten zitten (terwijl je je werk al lang af hebt). En dan het liefst ook nog zonder regen 😉

We hebben ons suf gefantaseerd over waar we dat vrijere leven konden vinden. Curaçao? Nee, geen klik. In Zuid-Frankrijk een camping beginnen? En dan juist snoeihard werken als het prachtig weer is, nee, dat toch maar niet. Bonaire? Te klein, te warm, te ver weg.

Ons huis was al verkocht…

Steeds bedachten we een nieuwe plek en steeds hadden we veel te veel twijfels om de stap ook echt te nemen. Ondertussen hadden we wel ons huis verkocht. We dachten dat de verkoop van ons huis wel lang zou duren (crisis enzo), maar binnen drie weken was de koopovereenkomst getekend.

Gelukkig ontstond snel daarna het droomplan dat al onze wensen bij elkaar bracht! We wilden ons nog niet vastleggen op één locatie, redelijk dichtbij Nederland blijven, geen kantoorbaan meer én een veilige plek voor onze baby Roan om op te groeien…

Voor onbepaalde tijd met een caravan rondreizen

Zo ontstond het plan om met een caravan door Europa te reizen en digitaal te freelancen en te ondernemen. Eind september zijn we vertrokken. We zijn in een paar dagen door Frankrijk heen gecrossed en tijdelijk in Noord-Spanje (waar de zon schijnt!) neergestreken. In Noord-Spanje kunnen we rustig wennen aan het leven in een caravan (lees hier het weekverslag van onze eerste week on the road). Hierna reizen we door naar de Algarve in Portugal waar we op huizen gaan passen.

Nanouk van Gennip

Het leven in een caravan is totaal anders!

Alles gaat langzamer. Even de was doen? Ha! Laatst waren alle wasmachines bezet en heb ik meerdere keren voor niks met een volle wasmand naar het sanitairhok gewandeld. Even boodschappen doen? Uhm, waar is de supermarkt eigenlijk?

Nu we wat langer op één plek zitten in het dorpje Haro weten we wel waar de supermarkt is, maar als we straks weer vertrekken, moeten we het opnieuw uitzoeken.

Nanouk van Gennip

Geen haast, alle tijd voor quality time

Gelukkig hebben we geen haast. Dat is het idee van een vrijer leven. Joost ontpopt zich van kantoorpapa tot superpapa en ik heb de rust om aan mijn blog te werken. We genieten van het mooie weer (al valt hier af en toe ook een flinke drup regen hoor!), we maken mooie uitstapjes naar dorpjes in de buurt, zijn heel veel buiten en genieten vooral van het rustige leventje met z’n drietjes.

Roan heeft alle ruimte om te spelen (een hele camping!) en wij hebben alle rust om met hem te spelen.

Maar er moet ook gewerkt worden

We hebben onszelf de maand oktober gegeven om te wennen aan ons nieuwe leventje. Vanaf november gaan we actief op zoek naar manieren om geld te verdienen. We hebben een spaarpotje, anders zouden we iets minder relaxed in onze caravan zitten…

We hebben gelukkig 101 ideetjes om te freelancen en te ondernemen. Dat gaan we vanaf november naar een hoger plan tillen. Natuurlijk zal dan het vakantiegevoel iets meer naar de achtergrond verdwijnen, maar we behouden hopelijk het vrijere leventje waarbij we zelf onze werktijden en werklocatie bepalen, zonder files en zonder stress.

Dankjewel voor je verhaal Nanouk, ik heb het met heel veel plezier gelezen. Ik heb heel veel bewondering voor jullie keuze en wens jullie heel veel geluk toe! Wil je meer lezen over hoe het gaat met Nanouk en haar gezin? Volg Nanouk hier.

Heb jij ook een droom en wil je deze delen? Mail voor meer info: info@twinkelbella.nl ovm Wat is jouw droom?

Vind jij de droom van Nanouk ook zo inspirerend?

 

Reacties

 • Amy

  Wat een bijzondere stap om te zetten, ik denk dat velen hier stiekem ook van dromen. Veel geluk met zijn drietjes!

 • Céline

  Wauw wat een mooi en inspirerend verhaal! Wat gaaf om dit te ondernemen. Vrijheid is onbetaalbaar! Veel geluk met z’n drietjes! Liefs, Celine

 • Jeanine

  Jeej de droom van Nanouk, wat leuk!! Ik volg haar al en vind het super wat ze doet.

 • Joke

  Schitterend als je dat durft. Wij proberen her vrije gevoel te ervaren door zes weken per jaar met de kids rond te zeilen op de Griekse wateren maar daarna toch lekker weer naar huis…

  • Nanouk

   Wow Joke dat is ook gaaf! Zes weken zeilen is ook vrijheid 🙂

 • Romy

  Ik ken Nanouk & haar droom en vind het inderdaad enorm inspirerend. Zet me aan het denken over wat echt belangrijk is in het leven.

 • jeapiebel

  Dat lijkt me super dat je dat kan doen en veroorloven. Geniet ervan. Ik zal zelf ook wel willen. Al mijn kinderen zitten al verplicht op school. Dus 6 weken zomervakantie is ook leuk. 😉

  • Nanouk

   Hoi, wij hebben nog vier jaar tot Roan leerplichtig is. Maar als we dan nog steeds willen rondreizen gaan we tegen die tijd eens kijken of home schooling een optie is. Maar dat is nog zo ver weg 😉 6 weken zomervakantie is zeker ook een mooie periode om veel leuke plekken te ontdekken!

 • Josan

  Wow, ik vind ik het altijd zo gaaf als mensen dit zomaar durven en doen. Ik heb altijd 100 bedenkingen terwijl- als ik dit dan lees- weer denk: waar wacht je nog op?

  • Nanouk

   Hoi Josan, geloof me, ik had die bedenkingen ook, maar ik heb ze opzij gezet en gedacht ‘we proberen het gewoon!’ dusse waar wacht je nog op? 🙂

 • Marjon

  Waauw!! Heel mooi en inspirerend verhaal!! 🙂
  Liefs xx

 • Fleur Sophia

  Wat een stoere en toffe beslissing! Hier droom ik stiekem ook wel van..

 • Lilian

  Ik ben ook zóó jaloers op Nanouk! Wij zijn op zich wel van het vrije leven (zonder file enzo, lekker voor onszelf) alleen op een hele saaie locatie 😉

 • Sofie Katelijne

  Wow, zou echt niks voor mij zijn maar vind het wel stoer van haar!

 • Femke

  Wauw, heel inspirerend. Ontzettend tof dat zij zo’n creatieve manier van een ‘ vrij leven ‘ hebben weten te vinden!

 • Iris

  Het klinkt fantastisch, ik zou er denk ik heel gelukkig van worden. Maar aan de andere kant zou ik mijn familie echt niet zo lang kunnen missen…….

  • Nanouk

   Familie missen is het enige nadeel inderdaad… Gelukkig komen mijn ouders morgen al bij ons op bezoek voor een week en over een paar weken m’n zusje! Dat is het fijne van Europa! 🙂

 • Carolien - On a Healthy Adventure

  Inspirerend! Hoe mooi dat ze hun droom waarmaken.

 • Ysanne

  Grappig, ik zie hun blog wel eens langskomen op Facebook. Iemand die ik ken kent Nanouk denk ik. Vind het een heel bijzonder verhaal en vooral heel erg tof!

 • Iris

  Dat zou ik nooit durven, maar de vrijheid die je krijgt is wel groot.

 • Bertine

  wat bijzonder zeg! ik vind het heel knap… ik zou het echt niet kunnen hoor! ik houd meer van zekerheid:)

 • Saskia

  Wat leuk om te lezen! Ik zou het zelf niet kunnen (want controlfreak).. ik zou mijn familie te veel missen en ik ben bang dat ik me zou gaan vervelen op den duur.. dus ik blijf maar lekker in het koude Nederland met mijn kantoorbaan haha :). Heel veel geluk!

  • Nanouk

   Hihi ik ben op microniveau ook een enorme controlfreak dus binnen in de caravan en gedurende de dag moeten heel veel dingen gaan zoals ik dat wil 😉 Gelukkig accepteert Joost dat 🙂 Als je happy bent met je baan en het wonen in NL is dat alleen maar heel fijn! Jij ook veel geluk!

 • Nesrin

  Ik geef jullie een applaus! Wat ontzettend knap en stoer dat jullie dit doen.

 • shirley May

  gezelllig 🙂

 • Lysanne

  Mooi dat iemand deze stap durft te zetten. Lijkt me heerlijk leven

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.