Meningsverschillen opvoeding
22 mrt 2016 Mama 15

Meningsverschillen opvoeding

Mijn man en ik zijn een goed team samen. Zelf hebben wij het gevoel een goede balans te hebben in de opvoeding van onze kinderen en hoe wij daar mee omgaan. Het is niet dat de een meer doet dan de ander; wij doen het gewoon samen. Wel zijn er her en der natuurlijk dingen die wij anders gewend zijn en daardoor anders doen. Ik zal vertellen over de meningsverschillen in de opvoeding zoals wij die ervaren.

Meningsverschillen opvoeding

Het zijn geen ontzettend grote meningsverschillen die wij hebben, het zijn maar kleintjes, alleen ze zijn er natuurlijk wel. Ik denk dat het ook bijna  niet kan dat je als man en vrouw compleet hetzelfde over de opvoeding denkt. Je hebt natuurlijk allebei je eigen bagage en daarnaast ook nog eens je eigen opvoeding meegekregen. En die eigen opvoeding heeft ook weer veel invloed op hoe je als moeder of vader met je eigen kind omgaat.

Meningsverschillen in de opvoeding

Wat ik zelf al een groot verschil vind is dat als je moeder (vaak) de meeste tijd met de kinderen doorbrengt. Ik merkte bijvoorbeeld aan mijzelf dat ik soms gewoon geen zin had in discussie en daarom maar even deed dat ik iets niet zag en het maar gewoon even liet gaan. Terwijl als Vincent hetzelfde zou zien gebeuren er bij wijze van spreken direct bovenop springt. Voor ons persoonlijk is dit dan denk ik ook het grootste meningsverschil. Ik ben nog wel bereid om het voordeel van de twijfel van te geven, en Vincent geeft direct een grens aan. Het gaat hier overigens niet om goed of fout, ik denk dat er voor beiden kanten wel iets te zeggen valt.

Partners en opvoeding

Persoonlijk hebben wij het geluk dat wij verder vrijwel op een lijn liggen qua opvoeding. Qua normen en waarden zijn wij ongeveer hetzelfde opgevoed en over veel dingen hebben wij dezelfde mening. Over opvoeden hebben wij dan ook nooit hele discussies gehad. Wij voelen elkaar aan en handelen daarnaar. Eerlijk is eerlijk natuurlijk; onze kinderen zijn nog vrij jong en hele heftige gebeurtenissen met hen hebben wij nog niet meegemaakt. Maar met deze basis ben ik er van overtuigd dat wij dat gaan redden.

Heb jij weleens meningsverschillen in de opvoeding? En hoe ga je daar mee om?

Reacties

 • Leonie van Mil

  Hoe goed je elkaar ook kent, hoe veel je er ook met elkaar over gehad hebt, je komt denk ik altijd wel dingen tegen waar je het even niet mee eens bent. Mijn vriend en ik hebben al 15 jaar een relatie, voordat wij aan kinderen begonnen. We hebben het er zo vaak over gehad. Over heel veel dingen zijn we het met elkaar eens. Maar ik weet zeker dat ook wij straks botsingen gaan krijgen. We hebben wel afgesproken dat we dat soort dingen wel later bediscussiëren. Wanneer de kinderen op bed liggen. We gaan het zien.

 • simpel, met een snufje liefde

  Wij hebben dat gelukkig niet. Komt ook wel omdat ik ook meer met de kinderen ben. We vinden het heel belangrijk dat we samen op 1 lijn zitten.

 • Wilmaaa

  Hier nog maar een heel jong meisje, maar tot nog toe liggen we eigenlijk wel op dezelfde lijn. Kijk er zullen altijd kleine dingen zijn waar je op dat moment misschien anders over denkt, maar de grote lijnen gelukkig wel!

 • demallemolenmoeder

  Eigenlijk zitten wij hier ook op één lijn. Al ben ik het meeste bij haar en komt het opvoeden dus meer op mijn schouders terecht. Wel ben ik de wat strengere en is mijn man juist wat soepeler. Hier is dat een goede balans.

 • Lisanne

  Bij ons weten we her nog niet haha. Wel denk ik dat Dennis veel strenger zal zijn dan dat ik ben. Klinkt gek maar dat zie ik nu ook bij onze hond terug. Wellicht liggen echte moeders nu in een deuk en vinden dit totaal geen vergelijking maar ik merk gewoon heel erg dat we daar in mening van verschillen. Mocht het ooit zo ver zijn laat ik je zeker weten hoe ik erover denk en alles ervaar. Liefs lisanne

 • MARIJKE

  Ik ben heel blij dat mijn vriend en ik hetzelfde denken over de opvoeding van onze dochter. We komen beide uit een zelfde soort gezin en hebben weinig tot geen discussie over de opvoeding gelukkig. Lijkt mij erg lastig als je lijnrecht tegen over elkaar staat.

 • Leonie

  Wat fijn dat jullie met de meeste dingen op 1 lijn liggen. Ik denk dat mijn vriend en ik ook een goed team zijn/worden.. Veel situaties denken we hetzelfde over… We gaan ’t zien… Ik kan niet wachten om ons kindje samen te gaan opvoeden:)

 • Carlijn

  Ja ik snap helemaal wat je bedoelt met dat sneller er bovenop springen van Vincent. Jij bent natuurlijk de hele dag met de kindjes en dat is al best vermoeiend, dus je maakt van sommige dingen geen big deal omdat je daar gewoon geen zin in hebt. Same here hoor. David en ik zitten over het algemeen wel op één lijn, al merk ik wel dat hij wat toegefelijker is dan ik. Hij geeft bijvoorbeeld sneller een speentje overdag, als ze jengelig zijn. Ik wil dit het liefst niet omdat ik vind dat een speen voor ’s nachts is. Dat soort dingen.

 • Vlijtig Liesje

  Meestal zitten we wel redelijk op een lijn gelukkig.

 • Joyce rdt

  Zelf heb ik geen kinderen, maar het lijkt me best wel vervelend als je heel anders over de opvoeding denkt. Kleine dingen zijn te overbruggen natuurlijk, maar als er te grote verschillen zijn heb je denk ik wel een probleem haha.

  Liefs.x

 • Nesrin

  Heel herkenbaar is het stukje dat jij soms dingen bewust even niet ziet/geen zin hebt in een discussie, dit heb ik soms ook hoor. De reden waarom is hier net zoals bij jullie: ik breng meer tijd door met de kindjes. Maar uiteindelijk weten de kindjes wel dat papa en mama een eenheid zijn, samen de eindbaas 😉

 • Nathalie

  Er komt vanzelf een tijd dat je anders tegen bepaalde dingen aankijkt… of vind dat de benadering van je partner niet helemaal goed, fijn of terecht is. Ook wij verschillen niet van mening over de opvoeding, al helemaal niet over normen en waarden. Maar soms denk ik, “Okay, had je niet even wat rustiger of anders kunnen reageren?”, denk dus dat er vanzelf een keer een dergelijk moment komt.

  Bij ons speelt dat pas sinds een paar weken dat het zo af en toe gebeurt, wellicht heeft het met de mondigheid van onze jongste dame te maken die ons soms aardig weet te verbazen.

  • Saskia Hardeman

   Dat van het reageren herken ik inderdaad ook wel. Zelf reageer ik ook vaak wat rustiger en met geduld terwijl mijn man veel minder geduld heeft wat dat betreft.

 • Roxanne

  Wij komen beide uit een heel ander gezin en soms verschillen we wel van mening. Tot nu toe komen we met praten steeds wel tot een oplossing die voor ons beide werkt. Ik ben ook meer thuis en hij geeft me ook het vertrouwen om het op mijn manier te doen. Het gaat tenslotte prima met de kleine. Tot nu toe. Ik hoop dat het zo blijft gaan en zo niet, dan praten we gewoon weer verder tot we weer op één lijn zitten samen, want daar zijn we het in ieder geval over eens!

 • Patricia

  Wij hebben soms nog wel eens een discussie. Ik ben soms te lief en doe misschien te veel voor mijn kids. Alleen maar uit liefde maar niet altijd handig. Sommige dingen kunnen ze allang zelf. Maar als ik het doe gaat het soms net even sneller in de ochtendspits😉
  Onlangs geplaatst door Patricia: Lentekriebels-TAG

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.