Lente activiteiten met je kindje
3 apr 2016 Mama 15

Lente activiteiten met je kindje

Wat een deceptie he, die geweldige lente die ons land dit weekend had moeten verwarmen. Maar goed, de lente is aangebroken, en bij de lente horen nu eenmaal heel andere activiteiten dan in de herfst en de winter. Ik neem er een aantal met jullie door, en misschien dat jullie ook nog wel leuke ideeën hebben! Ik ben benieuwd 🙂

Spelen met water

Als er iets is dat kinderen leuk vinden dan is het wel spelen met water. En met de lente kan dit gewoon! Tenminste als je een tuin hebt of een andere ruimte waar je lekker buiten met water kan spelen. Mijn zoon van vier geef ik gewoon een emmer met water. Hij geeft daar water mee aan de plantjes en kan er lekker mee spelen. Mijn dochter van tien maanden geef ik een heel klein bakje met water waar ze lekker mee kan spetteren. Ook leuk zijn bijvoorbeeld waterballonnen voor de iets oudere kindjes.

Zandbak

Wij hebben altijd een zandbak gehad en sinds vorige jaar hebben wij hem uit de tuin gehaald omdat het hout niet meer mooi was. En wat mis ik dat ding zeg. Ik denk dan ook wel dat er dit jaar weer een zandbak in komt. Sowieso zitten wij er aan te denken om de tuin anders te doen en dan wil ik ook een leuk plekje voor de kinderen creëren. Spelen met zand doet het altijd goed!

Bloemen plukken

Sinds de narcissen en bloemetjes weer groeien vraagt Senna steeds wanneer wij bloemen gaan plukken. Nu leer ik hem natuurlijk dat dit niet zomaar mag. Maar er zijn plekken waarvan ik weet dat het wel is toegestaan en het lijkt mij heel leuk om dit eens samen te doen. Wij kunnen bijvoorbeeld eens naar de boerderij bij ons in de buurt waar er geplukt kan worden.

Lief! Lifestyle

Trampoline

Je moet er de ruimte voor hebben, en het natuurlijk ook willen, maar een trampoline in de tuin is echt heel gaaf. Wij hebben er zelf geen, maar bij mijn zus wel, en de kindjes hebben er altijd plezier van, zo leuk.

Op de fiets!

Zodra de zon schijnt maken wij leuke uitjes op de fiets. Vorig jaar ging dat minder omdat ik hoogzwanger was en toen Sophia geboren was dit gewoon niet kon. Maar ik heb het ontzettend gemist. Dit jaar zijn wij dus van plan om lekker veel op stap te gaan.

Op stap

In de lente zijn er zo veel plekken om naartoe te gaan! De kinderboerderij is altijd een goed idee, maar ook naar de hei of het bos bijvoorbeeld. Zelf vinden wij het heel erg leuk om naar de schaapskooi te gaan. Of om gewoon een heel eind te fietsen en we zien wel waar we uitkomen.

Picknicken

Zin om iets leuks te doen, maar geen zin om te actief te zijn? Ga gezellig picknicken! Het is alleen al leuk om samen te verzinnen wat je meeneemt en om het te maken. En als je wel zin hebt om actief te zijn neem je gewoon ook tennisrackets of een voetbal mee.

Genoeg ideeën voor de lente, ik heb er zin in! En jij, heb jij nog ideeën?

handtekening-saskia
Doe jij ook mee met de Naïf winactie?
Volg jij mij al viaBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • ByLeen

  Boswandelingen/strandwandelingen maken vinden wij hier heerlijk om te doen!

 • demallemolenmoeder

  Wat een leuke activiteiten. Eigenlijk wordt dit onze eerste zomer dat onze dochter ook iets kan. Vorig jaar hebben wij veel gewandeld, gefietst en uitstapjes gemaakt maar nu begrijpt ze het echt.

 • Lonneke

  Heerlijk om die activiteiten te doen met je kind. James is nog te jong voor de meeste activiteiten maar fietsen vindt hij geweldig. Ik kijk er naar uit dat het zo warm wordt dat hij lekker in de tuin kan spelen met emmertjes en wat water. Vandaag een goed begin met 21 graden 🙂

 • Charlotte

  Gewoon weer lekker naar buiten kunnen is al fijn! Hopelijk gaat dat vandaag beter lukken dan gisteren!

 • Nicole

  Stoepkrijten! Dat is echt een van de favo dingen van mijn dochter haha

 • Simone

  Ik hoop dat vandaag zo’n dag wordt dat dit allemaal kan! 🙂 dan gaan we lekker in de tuin zitten. Lekker buiten eten bijvoorbeeld. Mijn man heeft gisteren de violen en narcissen in de tuin gezet, dus het Iets er weer fleurig uit.

 • Lisanne

  Heerlijk naar buiten als het zonnetje schijnt en de temperaturen omhoog gaan. Lekker wandelen of naar het strand staat bij ons wel op nummer 1. Vaak gaan we uit werk in de zomer nog wel is lekker naar het strand en nu in het begin van de lente lopen we bijna iedere avond na het eten een half uur tot 3 kwartier. Wat je inderdaad zegt lekkere lente hoor dit weekend…. Zeker een 1 april grap……. Desondanks toch nog een fijne zondag liefs Lisanne

 • Dascha

  Ah leuk! Heerlijk om weer naar buiten te kunnen gaan 🙂

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 • Jodi - liefthuis

  Jaaaa goede tips. Nog niet alles is mogelijk bij ons maar ik kan al zo uitkijken naar lekker picknicken.

 • karlien

  Naar het strand! Wandelingen maken. Fietsen naar allerlei speeltuintjes in de buurt. Vooral heerlijk naar buiten 🙂

 • Desiree | Sweet Happinez

  Leuke activiteiten! Het is heerlijk als je weer lekker buiten kan zijn

 • Lilian

  Hier houden wij ook veel van buiten! Fietsen, in de tuin zitten, naar de speeltuin. Buiten zijn zo veel mogelijkheden dan binnen! Leuk, kan niet wachten.

 • Nesrin

  Oh ja de trampoline is zeker een hit, die staat hier het hele jaar door in de tuin. Jammer dat we niet een heel mooi zonnig weekend hebben gehad, hopelijk volgend weekend beter!

 • Mathiske's mama blog

  Heerlijke wandelen, in het bos of in het park. Of naar de kinderboerderij nog even en dan kunnen we gaan fietsen, ik heb er nu al zin in

 • Els

  Heerlijk inderdaad dit weer. Maar als ik tegen mijn kinderen zeg we gaan weg willen ze niet. Ze spelen liever met de buurjongens Haha. Maar goed als er dan niemand te spelen is dan gaan we wel leuke dingen doen zoals kinderboerderij

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.