Laatste dag van het jaar!
31 dec 2013 Lifestyle 19

Laatste dag van het jaar!

Vandaag alweer de laatste dag van het jaar. We sluiten het jaar 2013 af en gaan vol goede moed 2014 tegemoet.


Op de laatste dag van het jaar voel ik mij altijd een beetje droevig. Droevig om alles achter mij te laten. Feitelijk verandert er afgezien van een paar cijfers natuurlijk niets maar toch voelt het als achterlaten. Achterlaten van het jaar waarin Senna zijn eerste stapjes zette en achterlaten van het jaar waarin we verdriet hadden om het overlijden van de opa van Vincent.

Loslaten betekent groei. En groei betekent ontwikkeling. Ik probeer daarom in te zien dat ik het nieuwe jaar kan zien als persoonlijke ontwikkeling en verdere groei. Zelf vraag ik mij bijvoorbeeld regelmatig af “wie ben ik” en wat wil ik in mijn leven verder bereiken. Laat ik 2014 hiervoor gebruiken om achter deze vragen te komen.

Goede voornemens neem ik niet alleen met het nieuwe jaar, goede voornemens stel ik mijzelf het gehele jaar door. Toch sta ik er even bij stil hoe ik het nieuwe jaar anders zou willen zien. Ik zou bijvoorbeeld meer willen genieten van het leven. Het laatste jaar is ontzettend snel voorbij gevlogen zonder dat ik het zelf door heb gehad. Ik wil mij bewuster worden van de geluksmomenten en ook bewuster worden van mijn leermomenten. Want leren is altijd van toepassing, hoe oud je ook bent.

Loslaten betekent groei. Laat ik dat onthouden. Afgelopen jaar hebben we verdrietige en mooie momenten meegemaakt, maar bovenal was ik moeder. Alhoewel ik het jaar daarvoor natuurlijk ook al moeder was aangezien Senna twee jaar is, heb ik dit jaar veel bewuster kunnen genieten van het moederschap. Dit heeft zeker ook te maken met het feit dat Senna heeft leren praten en dat ik op onze manier hele gesprekjes met hem heb kunnen voeren. Ik heb Senna leren kennen, liefhebben en troosten als hij verdrietig was. Wij samen hebben een hechte band opgebouwd, een liefde die zo sterk is en nooit vergaat. Daar staat 2013 voor mij voor. En 2014 wordt een jaar waar ik aan mijzelf ga werken en waarin ik hoop de hechte band met Senna nog meer te versterken en onvergetelijke momenten te mogen meemaken.

Lieve meiden laat 2014 een jaar zijn waarin liefde overheerst en dromen mogen uitkomen. Een goede uitwisseling gewenst voor jullie allemaal!

Veel liefs Saskia

Reacties

 • WeHeartFit

  Je hebt het mooi omschreven en ik kan begrijpen dat je er toch een beetje droevig van wordt. Hopelijk wordt 2014 een prachtig jaar, ook voor jou!

 • Marloes

  Mooi geschreven!! Hoop dat 2014 een mooi jaar voor jullie wordt!

 • I scream beauty

  Mooi geschreven! Ik maak voornemens ook het hele jaar door eigenlijk 🙂

 • Iris - TBM

  Mooi geschreven! Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en ik hoop dat 2014 een heel mooi jaar zal worden!

 • Kimberly

  wat een prachtig blogje is dit zeg! Achterlaten vind ik ook heel erg moeilijk, dat is ook een van de redenen dat ik niet van deze dag hou. Ik vind het heel moeilijk, maar het betekend inderdaad wel groei

 • Kirsty

  Wat een mooi geschreven artikel! Jij ook een hele fijne jaarwisseling! 😀

 • Aurelie

  Heel mooi geschreven! Ik hoop dat 2014 heel veel prachtige dingen voor jou brengt. Ik vind deze dag ook altijd een beetje raar. Ik besef dan altijd hoe snel het jaar eigenlijk voorbijgegaan is. Ik heb trouwens net dezelfde quote gebruikt voor mijn artikel dat voor morgen al klaarstaat, haha.

 • Beautyjuf

  Vanuit het hart geschreven, mooi! 🙂 Ik wens je een hele fijne jaarwisseling!

 • Jenny

  Mooie quote. Ik wens je een gelukkig nieuw jaar!

 • Eline

  Mooi omschreven meis :-)!! Ik wens je het allerbeste voor 2014!

 • Lidewij

  Wat een mooi stuk zeg! Ik wens je alvast een hele fijne jaarwisseling!

 • Deborah

  Wat een mooi geschreven artikel! Alvast een goede jaarwisseling gewenst! 🙂

 • Gwen

  Ik krijg er tranen van in mijn ogen. Hoewel ik het baby ook echt mis bij Olivia, is het kletsen zo leuk. Nou praat ze nog niet echt, maar toch. En dan opeens die lipjes open voor een kus of de armpjes in de lucht voor een knuffel. Smelt! Tja en meer genieten, echt het is zo moeilijk. Je blifjt dingen te snel voor lief nemen helaas, tot er een moment komt dat je nadenkt of er iets gebeurd en dan gaat het genieten weer een tijdje goed en dan bam… sluipt het er weer in. Zonde, maar herkenbaar. Maar, 2014 wordt vast weer een prachtig jaar!! Knufflels!

  • Saskia Hardeman

   Oooh heerlijk is dat he die knuffeltjes! Ook al praten de kleintjes nog niet echt toch kan je samen gesprekjes hebben al is het op een andere manier, zo ontzettend leuk en bijzonder. Geniet er van Gwen!

 • Mademoiselle Sophistiqué

  prachtig geschreven, hopelijk nog meer van dat in 2014, ik wens je een prachtig jaar vol liefde!

 • Madeleine

  Supermooi geschreven 🙂 Fijne jaarwisseling en geniet van al het moois in 2014!

 • Sanne Marlijn

  Mooi hoor! Het allerbeste voor 2014:)

 • Marrinda

  Zo leuk en lief : kindjes 🙂 ze maken een hoop andere dingen in het leven maar bijzaak

 • Whitney

  Mooi geschreven. Ik vind ook dat je elke dag met goede voornemens kan beginnen. Geniet van nog meer mooie momenten in 2014!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.