Kletsartikel: Gewoon even kletsen..
13 sep 2014 Overige 24

Kletsartikel: Gewoon even kletsen..

Goedemorgen. Vandaag weer eens gewoon een gezellig kletsartikel waarin ik jullie over wat random dingetjes bij praat. Afgelopen week begon als een rustige week maar ik kan je vertellen dat ik nu eigenlijk gewoon vooral moe ben. Wel hebben we leuke dingen gedaan zoals een neefje dat kwam logeren. Lees je mee?

Op het moment dat ik dit blogje schrijf is het vrijdagavond 22.00 uur. Ik lig in bed met de laptop naast mij en op mijn buik een klein slapend en lief jongetje. Dit lieve kleine jongetje was de laatste paar dagen zo moe dat hij af en toe even niet meer weet wat hij met zichzelf aan moet.

Zoals ik al vertelde is Vincent afgelopen week vertrokken naar Zwitserland om te klimmen voor Kika. Probeer dat maar eens uit te leggen aan een kindje van twee. Voor Senna was zijn papa opeens weg en dat was moeilijk voor hem om te begrijpen. Wel hebben we geprobeerd om Senna langzaam voor te bereiden, maar het was toch even lastig voor Senna dat Vincent er opeens niet meer was.

Aan het begin van de week hadden Senna en ik het zo gezellig samen dat ik heel eerlijk gezegd dacht dat dit allemaal wel heel makkelijk is. Ik heb helemaal geen man nodig 😉 Totdat we halverwege de week waren. Toen begon het moeilijker te worden. Senna begon overal te vragen waar zijn papa was en hij begon slecht te slapen. En als Senna slecht slaapt (door een mentale sprong bijvoorbeeld of omdat hij niet lekker in zijn vel zit), doe ik dit natuurlijk ook. Senna werd ondeugender en ging veel meer dan normaal op zoek naar grenzen. En wat grappig is: hij keek steeds een beetje boos. Daar kon ik echt aan zien dat hij zijn draai zonder zijn vader maar moeilijk kon vinden. Mijn altijd vrolijke giechelende Senna werd een lief klein aanhankelijk jongetje.

Om een beetje afleiding te zoeken kwam ons neefje die twee anderhalf jaar ouder is dan Senna gezellig bij ons logeren. Helemaal geweldig vonden ze dit allebei. En ik vind het ook ontzettend gezellig als er een beetje vrolijkheid in mijn huis is. Een klein feestje was dat. Ook vandaag kwam ons neefje logeren en alhoewel het wederom erg gezellig was, is het voor Senna toch een beetje kommer en kwel. Toen ik hem zojuist naar bed bracht vertelde hij dat hij alleen nog maar bij papa wilde slapen. Uiteindelijk na lang huilen en troosten heb ik hem om 21.30 uur in slaap gekregen. Pfoeii gelukkig :-0

Maar het goede nieuws is: dat Vincent vandaag weer thuis komt. De slingers worden opgehangen en het huis wordt helemaal tot in de puntjes schoongemaakt. Ik ben ontzettend benieuwd hoe Senna zal reageren als Vincent weer thuis is. Voor Senna en mij was dit de eerste keer dat Vincent van huis is. Ik vermoed dat dit nog veel vaker zal gaan gebeuren, dus ik denk we er op den duur vast aan zullen wennen. Waar ik overigens wel ontzettend blij mee was is dat ik een week vrij heb kunnen krijgen van mijn werk. Nu heb ik er volledig voor Senna kunnen zijn wat echt perfect was.

Ik hoop dat jullie dit niet zien als een zeur-blogje, Senna en ik hebben het namelijk ook ontzettend leuk gehad. De eerste dagen had ik echt het gevoel alsof we nog een sterkere band kregen en hebben we heel veel plezier gehad. Nu de laatste dagen zijn we gewoon wat minder uitgerust maar dat komt vast wel goed!

Is jouw vriend/man wel eens een aantal nachten weg geweest?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Felicia Rodrigues dos Santos

  Ik vind het helemaal geen zeur-blogje hoor, juist een lieve blog. Volgens mij zijn jullie een hartstikke gelukkig gezinnetje. Fijn dat jullie nu weer bij elkaar zijn 🙂

 • Inge | blogboutique

  Dit is juist geen zeurblog. Ik vind het juist leuk om te lezen hoe het voor Senna was zonder zijn vader en dat het logeerpartijtje leuk was!

 • Yudeska

  Leuk artikel vind wel leuk als het soms beetje persoonlijk is, gelukkig komt hij vandaag thuis geniet ervan! XXX

 • Christel

  Bij ons is papa altijd weg van zondag tot donderdag. Hij woont en werkt 4 dagen op de week in Amsterdam. Tijdens vakanties proberen wij ook zo vaak mogelijk naar daar te gaan.

  Gaëtan is al 11 maar dat is voor hem ook nog moeilijk met momenten. Maar je went eraan…..

  • saskia

   Ach ja ik kan mij voorstellen dat dit soms moeilijk is!

 • debby

  Wat goed van je vent zeg, klimmen voor Kika. Dikke respect voor hem. Mijn vriend werkte vorig jaar nog bij de defensie. Hij is dus regelmatig weggeweest, het langste was 3 maanden.

  • saskia

   Och dat lijkt mij zo lang! Best moeilijk lijkt mij, dan is een week maar niets.

 • Infinity

  Leuk artikel!
  Het moet heel naar zijn voor Senna als zijn papa een tijdje van huis weg is!
  Ik kan het me zo voorstellen! En uitleggen aan een kind van 2 is natuurlijk niet makkelijk!

  Liefs,
  Eva ♥

 • Teddy

  Ik snap het wel, voor Senna is het natuurlijk heel raar dat papa er ineens even niet meer is. Gelukkig dat ie weer thuis is! Wat goed trouwens van je man dat ie ging klimmen voor kika!

 • Petra

  Dit is helemaal geen zeurblogje hoor, verrre van…je hebt heerlijk opgeschreven hoe het voor jullie was zonder Vincent, Ik zou het vreemder vinden al niemand Vincent zou missen, dan moet je toch een stevig achter je oor gaan krabbelen, lijkt mij!..Mijn man is 2 jaar terug een paar dagen bij zijn dochter aan de andere kant van het land geweest omdat dit nodig was vanwege een een vervelende kwestie binnen haar gezin….Ik ben thuis gebleven om voor onze huisdieren te zorgen (en dat klinkt niet echt leuk maar is niet negatief bedoeld), omdat je als stiefouder ook tijd aan de kinderen alleen met hun vader of moeder moet gunnen …Niet altijd leuk, maar soms lopen bepaalde zaken zo, net als in dit geval…

  • saskia

   Mooi hoe je omschrijft dat je als stiefouder ook tijd alleen met de kinderen moet gunnen. Lief.

 • Amy

  Ach germ, wat sneu voor het mannetje. Die snapt er natuurlijk niet veel van dat papa ineens weg is. Gelukkig heb je het redelijk kunnen oplossen en kun je nu een klein feestje vieren.
  Mijn vriend is regelmatig van huis voor zijn werk en hoewel ik dat niet de leukste weken vind, hebben wij nog geen kinderen en kan ik in zo’n week dus zelf weten wat ik doe. Veel plezier samen dit weekend!

  • saskia

   Door mijn hoofd is het ook nog wel even gegaan dat alleen zijn zonder kinderen misschien nog niet zo heel erg is 😉 Maar niet te lang dan he 😉

 • Sanne Marlijn

  Ach gut die kleine schat, helemaal van zn mik omdat papa weg is. Fijn dattie weer thuis komt vandaag!

 • Marion

  Nee joh, is geen zeurblog! Ik was al benieuwd hoe het jullie deze week vergaan zou zijn, dus ben blij dat je erover schrijft. Voor jezelf ook wel fijn denk ik, dat je het even allemaal van je af kan schrijven. Ik moet eerlijk bekennen dat Peter en ik nog maar nooit langer dan één nacht zonder elkaar geweest zijn. Een keer toen ik in het ziekenhuis lag, een keer toen ik vast zat ergens in het land door weersomstandigheden, etc, maar nooit echt bewust een week of zo zonder elkaar. Poeh ik zou niet weten hoe ik die week door zou moeten komen. Blij dat Vincent weer thuis komt/is. Ben benieuwd hoe Senna reageert. Vast dolgelukkig om papa weer te zien. Geniet er maar van!

 • Isabel Cristina

  Ahh arme Senna, gelukkig kan hij zijn papa vandaag weer in zijn armen sluiten! Het is btw helemaal geen zeurblogje! 🙂

 • Saartje

  Wat een lastige situatie. Senne zal daar inderdaad maar weinig van begrijpen dat zijn vader weg is, maar zo te horen heb je hem heel goed weten op te vangen en wat fijn dat je ook vrij kreeg van je werk! Ook leuk om te horen dat Senna het toch gezellig heeft gehad met zijn neefje, toch wat afleiding. Ik gok alleen dat je zelf nu wel moe zult zijn, want het kost wel aardig wat energie om het steeds uit te leggen en om je kindje verdrietig te zien. x

 • bymarlayne

  Leuk artikel!

 • Lisa's Beautybabbels

  Wat fijn dat Vincent weer thuis is. Echt knap dat ‘ie dat voor Kika heeft gedaan, respect 🙂

 • Iris

  Je zeurt echt niet hoor, het is gewoon heel begrijpelijk.

 • Kirsty

  Ik vind dit totaal geen zeurblogje! Eigenlijk vind ik het juist wel interessant om te lezen hoe het is gegaan met Senna toen Vincent weg was, lijkt me echt wennen als je nog zo jong bent! Ik vind het zelf al moeilijk als mijn vriend nachtdienst heeft en ik de hele nacht alleen ben en hij pas ’s ochtendsvroeg weer thuis is!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.