Jaar in vogelvlucht tag
29 dec 2015 Lifestyle 27

Jaar in vogelvlucht tag

De liefste Rosanne & de leukste Tamara tagte mij voor de jaar in vogelvlucht tag. Aangezien deze tag precies past bij deze tijd van het jaar heb ik hem overgenomen. Ik vertel je over mijn hoogtepunten van afgelopen jaar en naar welke gebeurtenis ik met een trots gevoel op terug kijk. Lees je mee?

Ik kijk met een trots gevoel terug op..

De geboorte van Sophia! Hoe kan het ook anders. Hoe moeilijk alles ook is geweest, en anders is gegaan dan wij hadden gehoopt, wij hebben toch maar weer een mooi kindje op de wereld gezet. Mijn hoop op een natuurlijke bevalling (het werd een natuurlijke keizersnede) heb ik helaas moeten opgeven, maar we hebben het mooiste, liefste en schattigste dochtertje ooit er voor teruggekregen.

Ik denk met een lach terug aan.. 

Alle momenten dat het niet goed met mij ging en Vincent mij toch weer aan het lachen heeft kunnen krijgen. Of aan Senna die gewoon het leukste kind van de wereld is. Hoe hij zijn eigen verhaaltjes verzint en de allermooiste liedjes zingt.. Ja, daar denk ik met een lach aan .

Een aantal hoogtepunten van afgelopen jaar vond ik..

Jullie snappen het al: de geboorte van Sophia. Verder heb ik helaas niet zo heel veel hoogtepunten. Het was vooral een jaar met een heel groot dieptepunt genaamd prenatale depressie. Wat ik ook wel een hoogtepunt kan noemen is mijn relatie met Vincent. De allerliefste man van de hele wereld, door alle dieptepunten heen zijn wij samen zo sterk geworden dat dit nooit meer kapot kan .

lief

De persoon die ik het meeste dankbaar ben..

Vincent natuurlijk. Er is niemand die ooit zo veel voor mij heeft gedaan dan hij. Ik ben er heel dankbaar voor dat ik en mijn kindjes altijd op hem kunnen rekenen.

Wat ik het liefste wil vergeten van afgelopen jaar..

Ik denk dat degene die mij wel kunnen raden wat dat is. Dat hele gedoe met de prenatale depressie zou ik wel willen vergeten.

Andere dingen van 2015 die mij bijgebleven zijn..

2015 was natuurlijk het jaar dat ik zwanger was van Sophia. Het jaar waarin Senna een zusje kreeg en waarin er heel veel gebeurde omtrent onze gezinsuitbreiding.

lief

Voor 2016 hoop ik..

Mijn grootste wens is natuurlijk dat ik weer beter word en dat ik de oude ik word. Dat ik de dingen waar ik van houd weer op de normale manier kan oppakken en vooral een goede vrouw en mama kan zijn.

Erg leuk om zo eens terug te kijken op mijn afgelopen jaar. Mocht je het leuk vinden om de tag over te nemen is dat hartstikke leuk natuurlijk, wel wil ik je vragen om hierbij te vermelden dat de tag is bedacht door Sanne. Wellicht net iets te laat, maar zelf tag ik: Simone, Marijke, Charlotte, Milou &  Channah.

Wat is jouw mooiste herinnering van het afgelopen jaar?

handtekening-saskia

Momenteel staan er twee winacties online, waaronder een elektrische gezichtsborstel en een vliegende eenhoorn! Doe jij al mee?
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Nicole

  Ik hoop ook dat je volgend jaar beter wordt! Ik heb zelf ook in 2015 een kindje mogen krijgen, dus mijn antwoorden zagen er ongeveer hetzelfde uit, haha!

 • Carlijn

  Ik heb je een groot deel van het jaar gevolgd, dus heb veel dingen wel meegekregen. Natuurlijk is Sophia jouw allermooiste hoogtepunt, hoe kan het ook anders. Ik hoop voor 2016 echt van harte dat je je weer wat beter gaat voelen en je langzaam (of snel, mag ook..) weer de oude zal worden. Alvast een heel fijne jaarwisseling lieve Saskia!

 • jeapiebel

  Dat Vincent een lach op jouw gezicht kan krijgen zelfs op de moeilijkste momenten dat is goud waard. En dat Sophia komt is zeker het hoogtepunt van het jaar. Ik hoop dat je wens uitkomt en dat je jezelf terug krijgt. 🙂

 • Wilmaaa

  Ik wens je ook voor 2016 toe dat je helemaal gezond mag worden! een mooie toekomst tegemoet mag gaan! Voor mij hetzelfde op een andere manier, ik wil ook graag gezond zijn next year 🙂 mijn mooie herinnering is dat we dit jaar voor het eerst met z´n drietjes waren en Yarah steeds meer zagen ontwikkelen.

 • Rosanne

  Wat leuk dat je de tag hebt ingevuld!
  En ondanks alle diepe dalen van het afgelopen jaar waren er gelukkig ook mooie momenten met lieve mensen om je heen. Dat zijn de momenten om te koesteren<3

 • Simone

  Wat een lief overzicht vooral, ondanks je dieptepunt. Ik hoop voor je dat je volgend jaar weer beter wordt!
  En leuk dat je me tagt! (Schrijf je dat zo? :p ) Ik ga mijn best doen om hem nog in te vullen voor het nieuwe jaar!

  • Saskia Hardeman

   Haha ja dat schrijf je helemaal goed. Ik ben benieuwd naar je antwoorden!

 • karlien

  Hoop ook dat je je beter gaat voelen in 2016!!

  Die foto van kleine Sophia is echt te schattig <3

 • Manon

  Sophia is ook echt een prachtig kindje! Senna ook trouwens 🙂 Je hebt zeker iets om trots op te zijn, zo’n mooi gezinnetje met een superlieve man! Die prenatale depressie is niet blijvend, dat mooie gezinnetje wel. Op naar een super 2016. Het is je gegund.

 • Fenna

  Hopelijk ga je je in 2016 beter voelen, maar met zo’n mooi gezin gaat dat vast goed komen!

  Ons mooiste moment was toch wel de bruiloft afgelopen mei denk ik.

  Op naar een mooi (en gezond!) 2016, fijne jaarwisseling!

 • Vlijtig Liesje

  Wat fijn dat je partner zo’n grote steun voor je is zeg!

 • Rachel Kromdijk

  Ziet er goed uit en wat fijn dat je partner zo goed en lief voor je is!

 • Charlotte

  Thanks voor de tag! Ik ga proberen om hem voor morgen nog in te plannen!

  • Saskia Hardeman

   Ah super leuk! Ben heel benieuwd!

 • Ilse van Kreanimo

  Ik wens je ook toe dat je terug beter zal worden!
  Het lukt je vast met zo’n lieve partner!
  Hang in there!!!

 • Angela - Mama met passie

  Mijn wens voor jou is dat je 2016 gezond mag worden! Ik heb je de afgelopen maanden op de voet gevolgd en ik vind je een bijzonder sterke vrouw. Ik ben daarnaast ontzettend blij dat je echt op Vincent kunt bouwen. Iedere vrouw heeft een partner nodig die achter haar staat en haar helpt, maar zeker in jouw situatie. Hier een beetje dezelfde antwoorden, want ook ik heb een dochter mogen krijgen dit jaar!

  • Saskia Hardeman

   Wat een lieve woorden Angela, dankjewel, dat waardeer ik heel erg 🙂

 • Nesrin

  Het gezin is het hoogtepunt en ik hoop dat dit altijd zo mag blijven voor jou. Ik wens je een heel goed 2016, ik hoop dat je de oude ik zult zijn.

 • Marijke I easydailyfood

  Wat een bijzondere tag. Ik kan mij voorstellen dat de prenatale depressie een dieptepunt was. Ik blijf het zo knap vinden dat je hier zo open in bent. Topper! Bedankt voor het taggen, ik ga er mee aan de slag 🙂

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel voor je lieve woorden en ik ben heel benieuwd naar jouw invulling van de tag!

 • Iris

  Als ik terugkijk op 2015, kan ik zelf niet echt een hoogtepunt bedenken. Er waren wel leuke dingen, maar de mindere dingen (overlijden oma) voerden de boventoon.

 • Leonie

  Blijft mooi om te lezen, deze tag! Ik wens je al het goeds voor 2016!

 • Sheela

  Ach gossie wat een ontzettend lieve foto’s van kleine sophia! Ik herken me wel in jouw tag, althans het gedeelte dat jouw hoogtepunt de geboorte van Sophia is. Ik vond de geboorte van Olivia ook zo ontzettend bijzonder en emotioneel.
  Het lijkt me wel echt heel erg om postnataal depressief te zijn, je kan er zo weinig aan doen lijkt me.. Het lijkt me ook een kwestie van hoe snel je lichaam de hormonen verwerkt. (Dat stel ik me er bij voor tenminste, correct me if i’m wrong) 🙂

 • simpel, met een snufje liefde

  Ik vind dit een hele leuke TAG! Mooi om te lezen. Ik hoop dat je in 2016 zeker beter gaat worden!

 • Drie

  Wat een heftig jaar voor je. Het hoogtepunt van een geboorte maar ook diepe dalen daarna helaas. Ik hoop dat je je in 2016 weer goed mag voelen en dat je weer kunt genieten van alles!

 • Sas

  Leuk om ook jou invulling te lezen. Een heel mooi hoogte punt maar ook zeker een diep dal… Veelbewogen jaar dus voor jullie. Ik wens jullie al het goeds toe voor 2016!

 • Daniëlle

  Wat was het een heftig jaar voor jou! Ik wens je in 2016 heel veel geestelijke gezondheid toe, dat je weer beter in je vel komt te zitten en kunt genieten van de dingen waar je zo van houdt! Dat verdien je en gun ik je zo! Een hele fijne jaarwisseling alvast.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.