Inspirerende quote #3
30 okt 2014 Lifestyle 12

Inspirerende quote #3

Wat ik zo mooi vind aan kinderen is dat alles voor hen nog zo bijzonder en nieuw is. Toen Senna voor het allereerst een boterham at zat hij zo genieten dat ik het ontroerend vond. Het is namelijk zo gemakkelijk om alles maar gewoon aan te nemen en te beschouwen als “gewoon”. Hoe meer ik hier over nadenk hoe meer ik mij besef dat er juist heel veel bijzondere en wondere dingen om ons heen gebeuren, maar je moet het wel willen zien!

Voor kinderen kan het kleinste gebeuren al heel bijzonder zijn. Een boterham eten bijvoorbeeld. Maar ook kunnen kinderen heel goed in het allerkleinste iets heel moois zien. Magisch denken is dat. En wat is het toch eigenlijk jammer dat naarmate de leeftijd stijgt, dit vermogen steeds meer afneemt. Hadden mensen nog maar het vermogen om net zo te denken als een kind denk ik soms. Dan zou de wereld er misschien wel heel anders uit zien.

Toch ben ik er van overtuigd dat er in ieder mens nog een stukje “magisch” denken zit. We moeten het alleen wel willen zien! Om te beginnen denk ik dat sommige dingen best minder voor lief genomen mogen worden en dat er meer gekeken mag worden om ons heen. Het leven op zichzelf is al zo bijzonder. En ik denk dat door alleen daar al bij stil te staan je al een heel eind op weg bent om de mooie dingen te kunnen zien.

Om hier alleen al even aan te denken vind ik al mooi. Ik wil de komende tijd meer genieten van de kleine dingen om mij heen en beseffen hoe bijzonder en mooi de wereld eigenlijk is!

Wat vind jij van deze quote?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla

  Heel erg mooi. De quote maakt mij heel bewust dat genieten eigenlijk altijd kan en jezelf de regie in handen hebt.

  Heel herkenbaar over Senna, tsja kinderen het magisch hoe zij zich ontwikkelen…

 • Marion

  Ik vind dit een erg mooi geschreven stukje en ik ben het helemaal met je eens. Mooi!

 • Paola

  Mooi geschreven en mooie quote!

 • Diana

  Wat mooi geschreven en zo ontzettend waar. Onze maatschappij is tegenwoordig zo materialistisch ingesteld. We zien alleen maar wat een ander heeft waarmee we de kleine dingen vergeten wat ook voor geluk kan zorgen. Wanneer Levi onverwachts zegt “ik vind je lief” en mij knuffelt of wandelen door het bos. Geluk is in zoveel dingen terug te vinden, dat is onbetaalbaar en niet in geld uit te drukken.

 • Anita

  Genieten van de kleine dingen om mij heen probeer ik ook steeds vaker. Tegenwoordig gaan we maar door en staan te weinig stil bij wat belangrijk is. Je kan het idd zelf bepalen.

 • Angelique

  Prachtige qoute, en super mooi en herkenbaar geschreven. Ik heb nu ook het gevoel dat ik alles bewuster mee maak. Het hele sinterklaasgebeuren, hoe keano hier van geniet, hoe hij hier mee om gaat en hoe hij er op in gaat, prachtig! Ik kijk dan ook meer naar hem als we ergens zijn dan naar het gene waar ik eigenlijk op zou moeten letten.

 • Desiree

  Ik ben echt dol op mooie en inspirerende quotes!

 • Manon

  Prachtige quote!

 • Infinity

  Mooi geschreven!
  Ik ben het helemaal met je eens! ♥

 • Iris

  Ik ben het er mee eens. Het is niet alleen beter om dingen te bewonderen, maar ook om ze te waarderen. Die boterham lijkt niet heel bijzonder, toch zijn er genoeg mensen die dat niet hebben.

 • Petra

  Onwijs goede quote en zo waar….

 • Whitney

  Prachtige quote!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.