Ik kies voor geluk!
21 okt 2015 Lifestyle 15

Ik kies voor geluk!

Het is woensdag en dat betekent dat mijn favoriete rubriek Wat is jouw Droom weer klaar staat. Ik geniet echt van jullie mooie verhalen en het inspireert mij enorm. Vandaag het mooie verhaal van Ashley wat mij persoonlijk in het bijzonder aanspreekt. Na een moeilijke periode in haar leven kiest Ashley oprecht voor geluk!

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Ashley, 23 jaar oud en in het dagelijks leven sta ik voor de klas. Sinds dit schooljaar heb ik een vaste baan en werk ik zo’n 35 uur in de week verspreid over groep 5 en groep 1-2. Het onderwijs geeft mij ontzettend veel plezier, uitdaging en ook de voldoening waar ik een tijd lang op zoek naar was. Als ik niet voor de klas sta, ga ik graag hardlopen en stiekem hoop ik dat ik ooit een halve marathon mag uitlopen. Door mijn enthousiasme vorig jaar ben ik naast mijn baan ook nog aan het studeren tot Kindercoach. Om heel eerlijk te zijn, valt mij dit naast mijn 35-urige werkweek erg zwaar en daarom heb ik mijn studie even op een laag pitje gezet. Naast al deze dingen blog ik ook nog op www.duurzaamgeluk.blogspot.nl over alle fijne momenten die ik mee maak. Mijn blog is ontstaan in de tijd dat ik niet lekker in mijn vel zat en ik op deze manier mijzelf wilde aansporen om weer het geluk in de kleinste dingen te kunnen vinden.

Wat is jouw droom?

Een poos geleden zat ik helemaal niet lekker in mijn vel. Met vallen en opstaan leerde ik weer de leuke dingen in het leven te ontdekken en dit gevoel vol te houden. Door hier steeds meer bij stil te staan en dankbaar te zijn voor deze momenten, zit ik weer lekker in mijn vel en kan ik nu volmondig já zeggen op de vraag of ik gelukkig ben. Mijn droom is dan ook om dit gevoel vast te houden en oprecht gelukkig te zijn.’

Soms klinkt het ontzettend cliché: ‘ik ben gelukkig!’ Maar een paar jaar geleden had ik echt niet verwacht dat ik weer zo positief in het leven zou staan. Ik weet nu ook dat er regen komt na zonneschijn en welke factoren er voor mij belangrijk zijn om mij gelukkig en goed te voelen. Inmiddels kan ik weer genieten van de kleinste dingen en werk ik er hard voor om dit fijne gevoel vast te houden. Mijn droom is dan ook om gelukkig te blijven, omdat ik nu merk hoe erg ik het leven waardeer en dat ik mij er zoveel beter door voel!

ashley

Heb je deze droom al lang en hoe is deze ontstaan?

Het lijkt alsof de zomer van dit jaar een omslag heeft gemaakt in mijn leven. Door het afgelopen jaar al bewust goed te luisteren naar mijn lichaam en mijn hoofd en af en toe voor mijzelf te kiezen, weet ik waar ik behoefte aan heb en waardoor ik beter in mijn vel zit. Mede door mijn vaste baan die ik afgelopen zomer kreeg, heb ik echt het punt bereikt: ‘ik ben gelukkig’. Het voelt zo ontzettend fijn om niet meer iedere dag verdrietig te zijn of overvallen te worden door een neergeslagen gevoel, maar gewoon te kunnen genieten van de kleinste dingen. Doordat ik nu steeds meer van geluk mag proeven, ervaar ik hoe fijn het is om goed in je vel te zitten en weet ik nu dat ik dit een hele lange tijd heb gemist. Gelukkig zijn maakt mij een beter persoon: ik voel mij vrijer, geniet van alles en het voelt alsof je zelf de vrijheid hebt om te doen en laten wat je wilt.

Hoe wil je deze droom bereiken?

Mijn doel is natuurlijk al grotendeels bereikt: ik ben nu al gelukkig maar ik wil dit ook blijven. Natuurlijk zullen er altijd momenten zijn waarop het minder gaat en je even een terugval hebt, maar door de ervaringen die ik nu op doe kan ik er in tijden van nood altijd op terug kijken. Deze herinneringen van geluk zullen mij dan hopelijk steunen en mij weer de moed geven om positief tegen het leven aan te kijken en weer gelukkig te zijn. Door iedere dag te genieten van alles om mij heen wil ik dit gelukkig gevoel volhouden, zodat ik er iedere dag weer van mag genieten.

ashley

Wie of wat is jouw inspiratiebron?

Heel veel dingen en mensen zijn de afgelopen tijd mijn inspiratiebron geweest. Zo kan ik van een goed geschreven artikel in een tijdschrift of op een blog al geïnspireerd raken, doordat zij mij stil laten staan en mij aan het nadenken zetten. Ik denk dat mijn gedrevenheid ook een grote rol speelde: ik wilde mij niet meer ongelukkig voelen, maar juist gelukkig! De mensen in mijn directe omgeving hebben mij gesteund en uitgedaagd zodat ik mij niet wegcijferde. Nog steeds spelen zij een belangrijke rol in mijn weg naar geluk omdat een terugval altijd op de loer ligt. Doordat deze mensen goed op mij letten en mij er op wijzen als zij zien dat het niet goed gaat, weet ik wanneer het tijd is om aan de bel te trekken en weer eens goed op mijzelf te letten.

Is er nog iets dat je aan de lezers wil meegeven?

Blijf positief en probeer te genieten van de kleinste dingen. Ik weet van mijzelf dat ik mij soms ontzettend kan aanstellen en dit inzicht heeft mij dit echt veel verder geholpen in de weg naar geluk.

Liefs, Ashley

Dankjewel Ashley voor jouw inspirerende verhaal en mooie foto’s. Ik vind het erg mooi hoe je over jouw gedrevenheid om je gelukkig te voelen schrijft. Ik hoop dat je hier veel mensen mee zal gaan inspireren!

OPROEP: ik zoek nog steeds mensen voor deze rubriek. Ik hoop namelijk zo veel mogelijk bijzondere, mooie en inspirerende verhalen te kunnen verzamelen. Heb jij een bijzondere en mooie droom? Mail mij op info@twinkelbella.nl ovm Wat is jouw droom. Ik zal je dan verdere info toemailen.

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • Sophie

  Wat mooi geschreven. Fijn dat je nu al zo gelukkig bent!

 • Loene

  Weer erg mooi geschreven. Mooi hoe je het verwoord. Ik wens je heel veel geluk verder in je leven Ashley! 🙂

 • Jeapiebel

  Het is zeker een mooi verhaal dat je toch kiest om gelukkig te zijn. En gelukkig alles is ook beter dan toen je je niet lekker voelde. Positief blijven dat is het zeker waard.

 • Annelies

  Wat mooi geschreven door Ashley. Heel inspirerend.

 • Ysanne

  Wat een mooi verhaal om te lezen! Bijzonder!

 • Bianca

  Je hebt helemaal gelijk, het zit hem in kleine dingen maar het kan soms zo lastig zijn om dat in te zien. Je bent wel een erg bezige bij zeg trouwens! 🙂

 • Chris

  Wat een mooi verhaal en een wijze les. Proberen te genieten van de kleine dingen in het leven zouden we allemaal meer moeten doen. In deze hectische wereld gaan we daar soms te gemakkelijk aan voorbij.

 • Saskia

  Wat een mooi doel: gelukkig zijn! Het doet me denken aan de quote: “Happiness is not a destination, it’s a way of life”. Af en toe stil staan bij al het moois is belangrijk! 🙂

 • Iris

  Dat is een mooi streven!

 • Marjoelin

  Goed dat je dit deelt!

 • Sax and the Pretty

  Knap ook! x

 • Els

  Wat leuk om te lezen! Erg bijzonder en mooi. Erg mooi doel gelukkig zijn en blijven :-).

 • Nesrin

  Heel mooi geschreven (is en blijft een mooi rubriek dit) ik hoop dat je snel de halve marathon gaat lopen!

 • Marleen

  Heel leuk om zulke artikelen te lezen! x

 • Milou

  Ashley is echt een hele lieve en leuke meid. Ik wist dit verhaal helemaal niet van haar! Ze verdient echt alle geluk in de wereld.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.