Hoe natuurlijk en gezond wil je zijn?
10 jun 2014 Gezondheid Lifestyle 11

Hoe natuurlijk en gezond wil je zijn?

Het is helemaal hip en happening om zo gezond en natuurlijk mogelijk te leven. Zelf ben ik er ook mee bezig maar ik vraag mij weleens af hoe “ver” je kan gaan. Vandaag schrijf ik mijn gedachten hierover eens op en deel deze met jullie! Lees je mee?

Een paar jaar geleden toen Senna nog niet geboren was hielden Vincent en ik ons helemaal niet zo heel erg bezig met gezond eten. We hielden ons vooral bezig met wat we lekker vonden en dachten er verder vrij weinig over na. We aten ook zeker wel gezond, maar biologisch en zo sprak ons toen nog niet zo aan.

superfoods

Toen Senna geboren was en hij zijn eerste vaste hapjes kreeg maakte ik deze altijd zelf. Toen is het begonnen dat ik begon met het kopen van biologische producten. Want tjah, alleen het beste was goed genoeg voor mijn kleine monstertje. En zo is het eigenlijk gaan doorgroeien. Op gegeven moment wilde ik geen pakjes meer uit de winkel behalve dan de biologische kruiden van Beltane. En toen ik mij begon te verdiepen in e-nummers wilde ik daar al helemaal niets meer van weten.

En ook begon mijn interesse in natuurlijke cosmetica te groeien. Weleda kwam huize Hardeman binnen en is zo’n groot favoriet geworden dat ik nooit meer zonder wil. Weleda gebruiken we voor Senna en ik gebruik veel producten van dit merk voor mijzelf. Dat de producten natuurlijk zijn vind ik geweldig, maar ook merk ik aan mijn huid en haar dat deze producten voor mij gewoon het allerbeste werken. Kort geleden heb ik ook de mooie producten van Dr Hauschka ontdekt, en ja dit zijn ook zeker producten waar ik niet meer zonder kan!

superfoods

Van de week dacht ik er eens goed over na. Hoe natuurlijk wil ik zijn? Oftewel: hoe ver wil ik gaan met het gebruik van biologische en natuurlijke producten en cosmetica. Voor mij persoonlijk vind ik het beste om een mooie balans te zoeken en te houden. Elke dag patat eten is niet goed voor je, maar elke dag alleen maar superfoods eten zal je zeker ook geen goed doen. Daarnaast is het bijna onmogelijk om altijd alleen maar biologisch te eten. En ook al was dit mogelijk dan zou ik dit denk ik niet willen. Ik denk dat het voor mij 50/50 is. Ik probeer te letten op gezond eten door middel van biologische voeding en superfoods, maar ik wil hier niet in doorslaan. Groente en fruit van de supermarkt die niet biologisch zijn, is ook gewoon prima. En als er een keer een klein e-nummertje in een product zit: so be it. Voor mij werkt dit vooralsnog perfect. Hetzelfde geldt voor natuurlijke cosmetica, Weleda en Dr Hauschka blijven mijn beste vriendjes, maar andere merken zal ik zeker ook blijven gebruiken. Ik let er dus wel op, maar doe niet moeilijk als het eens een keer niet lukt.

Nu ben ik heel benieuwd naar hoe jij hierover denkt. Laat jij je meeslepen door alle natuurlijke en biologische producten? Of vind je het allemaal maar onzin?

handtekening-saskia

Doe jij ook mee aan de winactie?

Reacties

 • Kirsty

  Ik houd me wel bezig met zo gezond en natuurlijk mogelijk eten, maar ik denk inderdaad dat er een balans moet zijn. Ik heb een keer ergens iets gelezen dat als je 100% natuurlijk en gezond eet je als je dan een keer iets ongezonds eet, bijv. op een verjaardag ofzo, je lichaam dan meteen erg van slag is en dat zou ik echt niet willen omdat dat uiteindelijk sociale situaties waarbij je geen controle hebt over wat je precies te eten krijgt bemoeilijkt. Ik vind mijzelf al lastig genoeg met eten, zo kan ik niet tegen varkensvlees en eet ik geen chocolade die minder dan 70% puur is. Daarnaast merk ik dat ik hele erge hoofdpijn krijg als ik bijv. frisdrank met aspartaam erin drink dus dat mijd ik ook en voor de zekerheid probeer ik ook geen andere chemische zoetstoffen te nemen en dat heeft me veel goed gedaan!

 • Sophie

  Ik vind het knap dat je alles helemaal hebt omgegooid! Wij thuis eten niet biologisch, maar mijn moeder gebruik graag (vooral voor haar gezicht) natuurlijke en plantaardige producten. Ik gebruik zo nu en dan natuurlijke producten, maar vooral dierproefvrij 🙂 Verder eten ik bij het ontbijt vaak superfoods en havermout, maar qua eten niet heel veel bijzonders denk ik. Hoewel ik de laatste tijd weinig frisdrank drink en nauwelijks meer snoep, yay!

 • alexa

  Wat knap dat je het doet. Ik eet eigenlijk niet biologisch omdat het echt een stuk duurder is dan andere producten. Naast etenswaren heb ik in mijn liever natuurlijke producten gewoon omdat het fijner is en het liefst ook dierproefvrij! Af en toe eet ik wel wat superfood dat is dan een bakje yoghurt met fruit en zaden! Ik probeer wel wat gezonder te leven omdat ik me dan wat fitter voel en beter in mijn lijf. Dus goed punt heb je aangesproken. Ik ga zeker wat aan mezelf veranderen en nog wat gezonder eten!

 • Jasmijn

  Fijn artikel! Ik vind gezond leven ook zeker belangrijk, maar het is inderdaad niet de bedoeling dat ik erin doorsla. Ik hou gewoon van lekker eten en verwen mezelf dan af en toe zeker wel met iets lekkers 🙂 Wel eten wij thuis voor het merendeel biologisch, dus we eten wel bewust 🙂

 • Barbara

  Ik ben ook voorstander van gezond eten maar dat hoeven niet per se trendy superfoods te zijn. Ik heb wel cacaonibs en chiazaad in huis, maar bijvoorbeeld geen hennepzaad, moerbeien of tarwegraspoeder. Als je bepaalde superfoods lekker vindt is dat natuurlijk prima, maar het is ook wel een beetje een hype. Mensen moeten niet denken dat je meteen helemaal gezond bezig bent door simpelweg wat gojiberries te eten, het moet een aanvulling zijn op een toch al gezond eetpatroon.

 • Gwen

  Hier is de extra bewustwording ook gekomen na de geboorte van Olivia en het feit dat ze via mijn bv alles al binnenkreeg. Helaas verval ik nu ik zwanger ben ik oude gewoonten. Heb bijv een afkeer van gekookte/gestoomde groenten en een snoepverslaving. Best vervelend, maar goed: ik compenseer dat met liters water en kruidenthee en veel fruit, dat dan weer wel.

 • saskia

  ik denk ook 50/50 voor mij. ik koop voor de kids niet speciaal biologisch maar wel veel groente en gezond eten! ik maakte net als jij alles zelf want in potjes geloofde ik vanaf dag 1 al niet! dat moet chemisch zijn! dus ik heb opperdepop van AH en babykookboek (fijnste baby kookboek!) en maakte het 1 na het andere leuke en lekkere baby gerecht! met cosmetica let ik er soms op maar niet altijd eigenlijk. ik vind zo natuurlijk mogelijk wel het mooist!

  • me

   Potjes babyvoeding zijn dus absoluut niet chemisch, waar je dat vandaan weet te halen is me een raadsel.

 • saskia

  arg ik bedoel het fijnst!! maar ik ben nog niet aan de superfoods moet ik zeggen! misschien komt het nog!

 • Nilou

  Ik denk dat ik ook een goede balans heb: junkfood beperk ik heel erg, maar zo nu en dan zelf patat bakken vind ik ook niet erg (zolang het maar geen gewoonte wordt).

 • Vera

  Ik moet zeggen dat ik er steeds meer op ga letten. ’s ochtends geen cruesli meer met aardbeien yoghurt meer want dat zit allemaal vol met suikers. Tegenwoordig dus yoghurt met superfoods en honing! Ook als avond eten koop ik niet meer zo vaak pakjes maar maak ik het zelf met kruiden!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.