Geen klik met de kraamverzorgster, wat nu?
16 feb 2016 Mama 26

Geen klik met de kraamverzorgster, wat nu?

Mijn kraamweek na de geboorte van onze dochter Sophia is nu ongeveer acht maanden geleden. Dat mijn kraamweek er een was die ik mij anders had voorgesteld heb ik eerder al geschreven. Waar ik nog niet eerder over heb geschreven is dat er geen klik was met de kraamzorg en dat dit best moeilijk was. 

Kraamzorg

Voor de geboorte van Sophia wist ik het zeker: mocht mijn kraamverzorgster mij om welke reden dan ook mij niet bevallen; dan wil ik een andere. Ik had namelijk al vaak genoeg verhalen gehoord waarbij vrouwen op hun tenen moesten lopen vanwege hun kraamverzorgster, dat zou mij dus mooi niet gebeuren.

Wat ik nu ga schrijven is niet zo heel aardig, maar van het eerste moment dat ik kennismaakte met onze kraamverzorgster wist ik het direct: dit past niet bij mij en mijn gezin. Maar goed, ik wil niet iemand direct afschrijven dus gaven wij haar uiteraard een kans.

Geen klik met de kraamverzorgster

Heel inhoudelijk wil en kan ik verder niet schrijven, ik zou het niet eerlijk vinden, mocht iemand dit lezen. Dat ik hier wel over schrijf is omdat ik bijna zeker weet dat de kraamverzorgster het met mij eens zal zijn dat er geen klik was. Daarnaast heeft Vincent het besproken met het kraamzorgbureau en is het gewoon bekend. Er is mij aangeboden om de laatste twee dagen een andere kraamverzorgster te krijgen. Wij hebben hier niet voor gekozen.

Want ondanks dat er geen klik was, deed de kraamverzorgster gewoon haar werk, en deed ze haar best. Als wijkverpleegkundige weet ik als geen ander dat je niet met iedereen leuk kan opschieten. Ik vond het dan ook niet eerlijk om de kraamverzorgster hierop “af te rekenen”.

Donkere kraamweek

Achteraf had ik het misschien anders gedaan. Alleen op dat moment dat ik in een donkere kraamweek zat, had ik geen zin om mij ook nog zorgen te moeten maken om de kraamzorg. Wel zou ik aan anderen willen meegeven om juist wel naar je gevoel te luisteren. Het is jouw kraamweek en jij bepaalt wat er gebeurt. Zo simpel is het eigenlijk. Achteraf gezien had ik het in ieder geval anders gedaan.

Hoe was jouw kraamweek? 

Lees ook: kosten van de kraamzorg

Reacties

 • Priscilla

  Jammer dat je geen klik had. Ik had dat ook niet zo bij de tweede. Ze was nogal makkelijk zeg maar en toen kwam er ook nog een stagiaire bij die maar kwam aanwaaien wanneer het haar uitkwam. Nu had ik gelukkig ook geen hoge verwachtigen van de kraamweek dus heel erg vond ik het niet.

 • Simpel, met een snufje liefde

  Ik heb geen kraamweek gehad door de vroegeboorte va de jongens. Ik had de verpleegsters in het ziekenhuis en dat waren elke keer andere natuurlijk. Met sommige had ik een klik met andere niet.

 • Simone

  Ik zou er ook moeite mee hebben om iemand weg te moeten sturen. Ik zou er dus ook echt reden toe moeten hebben om dat te doen. Gelukkig was mijn kraamverzorgster lief en deed ze het goed.

 • Marijke

  O jeetje dat lijkt mij echt vreselijk als je in zo’n belangrijke week geen klikt hebt. Zo’n kraamhulp is echt in je gezin dus kan mij voorstellen dat dit dan heel onprettig voelt. Maar toch de keus maken om een andere kraamhulp te vragen is ook moeilijk. Ik heb geluk gehad dat wij de beste kraamhulp EVER hadden. Er waren ontzettend veel complicaties met mijzelf en onze kraamhulp was onze steun en toeverlaat.

 • Wilmaaa

  Wat naar, het is zo belangrijk! Ik had mijn vriendin die kraamverzorgster is. Dit zou ik de volgende keer weer graag willen.

 • linda

  Mijn kraamverzorgster kende ik van lang geleden, dat was best awkward. Helemaal toen ze mijn tuin ging doen ipv het huishouden lol

 • Marije

  Wat lijkt het me heftig om geen klik te hebben met je kraamverzorgster. Het is toch een hele belangrijke week in je leven. Desondanks kan ik me ook voorstellen dat je in die week ook helemaal geen zin hebt om je nog eens extra druk te maken om je kraamverzorgster. Voor mij is het wel een teken om even goed op te letten als ons kindje geboren is, want stiekem vind ik het hartstikke sneu voor jou dat je niet met een euforisch gevoel kan terugdenken aan je kraamweek…

 • Lisanne

  Oh wat jammer voor je dat er geen klik was. Nou begrijp ik dat jou kraamweek anders was dan het boekje. Het is toch iets intiems wat je met zo een verzorger deelt ik zal het vreselijk vinden mocht er geen klik zijn. Fijne dag liefs lisanne

 • Mathiske's mama blog

  Ik had een hele fijne hulp. Maar vanaf dag 2 pas, wij hadden een andere gekregen. Dat was echt super fijn. Donderdag heb ik er toevallig een tbt blog.over gepland

 • Angela - Mama met passie

  Wat ontzettend naar meis! Ik herken dat helemaal niet. Het is zo intiem wat je deelt en het is zo’n bijzondere week, dat zou het moeten zijn tenminste. Ik kijk met een heerlijk gevoel terug op mijn kraamweek.

 • Vlijtig Liesje

  Mijn kraamweken waren altijd heel fijn. Maar ik was altijd helemaal ondersteboven van de bevalling en vond daarna eigenlijk iedereen aardig ; )

 • Marjolein

  Herkenbaar! Ik heb het zelfd 2 keer meegemaakt. Had hele zware bevallinfen gehad met keizersnedes en eerste kraamverzorgster bleef op de rand van mijn bed zitten. Deed vrijwel niks. Ik werd er helemaal naar van. Volgende dag kreeg ik een topper. Bij mijn tweede idem dito. Ze bleef mij maar vragen wat ze moest doen. Haar vervanger was wederom een topper. Ik voelde me.een zeurpiet maar manlief benadrukte dat we hier recht op hadden. Je wil zo’n week gewoon een fijne hulp hebben. Iemand die van haar vak houdt en het ook leuk vindt ook een ander te verzorgen… ik zou dus altijf zeggen:bij twijfel het bureau bellen!

 • Charlotte

  Wat lijkt me dat ontzettend lastig! Wij hadden gelukkig een hele leuke en goede kraamverzorgster, maar van te voren heb ik me daar ook wel even druk om gemaakt. Wat als…

 • Iris

  Van mijn moeder heb ik hele slechte verhalen gehoord over de kraamverzorgster die ze destijds had, vreselijk. Die deed eigenlijks niets zoals het hoort.

 • Hanna

  Wat vervelend dat jullie geen klik hadden, wel goed dat het bespreekbaar was en ook begrijpelijk dat je in je heftige kraamweek niet ook nog eens weer iemand anders wilde.

 • iris

  Het lijkt me echt verschrikkelijk om geen klik te hebben. Diegene neemt namelijk wel je hele huishouden over voor een week! Je hoort het niet zo vaak, echt balen voor jullie zeg!

 • Nathalie

  Jeetje, niet leuk dat er geen klik was!
  Zelf heb ik twee keer erg fijne kraamhulpen gehad, had het niet anders willen hebben.

 • Fleur

  Vervelend dat er geen klik was, maar ik zou ook voor de laatste twee dagen niet meer switchen. Bij mijn oudste en jongste was er ook niet echt een klik, maar bij Mack had ik een geweldige kraamhulp 🙂

 • Leonie

  Jeetje, wat vreselijk jammer dat er geen klik was. Dat lijkt me ontzettend lastig dan… Om je dan ook helemaal fijn te voelen zeg maar!
  Wij hebben ons inmiddels ook ingeschreven bij een kraambureau… Ik hoop toch wel dat we n leuk persoon krijgen, anders zal ik dit artikel zeker onthouden!

 • Nancy

  Ik heb bij zowel mijn dochter als bij mijn zoon dezelfde gehad. Marijke van kraambureau florijntje. Het was heel leuk en gezellig en voor haar een verrassing omdat we ondertussen verhuisd waren kon ze eerst geen link leggen. Mijn dochter was toen 2 jaar oud en liep de hele dag met marijke mee lekker tutten en verzorgen. Gelukkig betuttelde ze ons gezin niet en dat maakte tot in totaal 2 fantastische kraamweken waarbij ik een traantje moest tegenhouden toen ze voorgoed gedag zei.

 • Karin

  Dat lijkt me heel vervelend en ik vind het ook knap dat je het hebt aangegeven. Je hoort vaak dat vrouwen dat niet durven. Wij hadden een hele lieve kraamverzorgster en een directe klik. Als we nog een kindje mogen krijgen, zullen we zelfs vragen of zij weer bij ons komt
  Onlangs geplaatst door Karin: Nieuwe rubriek op Social Media: Question

  • Saskia Hardeman

   Fijn om zo’n lieve kraamverzorgster te hebben, achteraf heb ik spijt dat wij niet hebben gevraagd of de eerste weer mocht komen, zij was heel jong nog, maar wel heel lief.

 • Marieke

  Vervelend dat je geen klik had. En herkenbaar helaas. De eerste kraamhulp die bij onze oudste kwam, was een echte kenau. Die meteen maar even alles naar haar hand wilde zetten. Gelukkig was ze er maar een paar uurtjes. Verder alleen maar fijne kraamhulpen gehad.
  Onlangs geplaatst door Marieke: Even niet zorgen voor

 • Corinne

  Zou ze ook wegsturen, moeiteloos 🙂 Ik heb bij mijn zoon geen kraamweek gehad i.v.m. ziekenhuisopname, nu hoop ik dit met nr. 2 wel te hebben, dus ben benieuwd…. want ik ben geen makkelijke tante, dus dat wordt nog wat 😉

 • Felicia

  Ik had bij alle drie mijn kinderen mijn moeder die 3 weken kwam helpen vanaf 8 uur smorgends tot 10 uur half 11 zo echt heel erg prettig.
  Omdat mijn moeder geen prettige ervaring had bij de kraamhulp die ze bij mij had
  Bood ze aan ons te helpen.

 • Felicia

  Het fijnste was ook dat ze dus bleef tot laat in de avond echt fijne hulp .

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv